Potteritis #3

De term Potteritis durft hier wel eens af en toe ter sprake komen. Ik kan er immers niet omheen. Het is blijkbaar sterker als mezelf. Harry Potter-referenties zijn een onmisbaar aspect in mijn leven in die mate dat het een aandoening leek die ik dan zelf maar omschreef als Potteritis. Ik ben nog steeds niet genezen en vermoed dat het om een chronische en ongeneeslijke aandoening gaat. Nog steeds betrap ik mezelf er immers regelmatig op dat ik iets denk te zien en het vervolgens iets helemaal anders is.

Die keer bijvoorbeeld dat ik met mijn schoonzus en metekindje ging wandelen en er van overtuigd was dat we een affiche gepasseerd waren waar SNAPE op stond. Het bleek dus – tot mijn grote verbazing – om shape te gaan.

In ieder geval leek het me leuk om hier af en toe enkele momenten te delen waarin mijn Potteritis opspeelde. Die zijn er vaker dan je zou verwachten dus wilde ik er dit keer niet zo lang mee wachten als bij de vorige editie.

De kans is groot dat je Potteritis hebt indien …

 

Je man je grap niet snapt omdat hij nog steeds naar de link met Harry Potter zoekt, terwijl het daar eens één keer niets met te maken heeft. (Je moet zien dat je niet te voorspelbaar wordt hé.)

 Je aandacht tijdens het ronddwalen op de Boekenbeurs meteen op deze titel valt.

Je deze foto wel moet maken wanneer je eindelijk een keer op het MAS geraakt.

Je je na het ontvangen van een uitnodiging voor een screening van Fantastic Beasts 2 afvraagt hoe ze bij je blog terecht gekomen zijn en Google je vraag beantwoord.

vrijwel al je DIY-projecten iets met Hogwarts, Hufflepuff of Harry Potter te maken hebben.

een jongen die samen met je aan het aanschuiven is bij de kassa je vraagt of je ook van Harry Potter houdt terwijl hij eerst naar je Hogwarts-handtas wijst, vervolgens naar je Snitch-diadeem en daarna naar je Marauders Map sjaal.

vrijwel alles je meteen aan je favoriete fandom doet denken. Zo bedacht ik me tijdens het lezen van The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue meteen dat het er uitzag als een Hufflepuff boek.

je tijdens het bekijken van films er steeds meteen de acteurs en actrices uit de Harry Potter films van tussen haalt. Sorry manlief, ik kan er echt niets aan doen.

teveel referenties in één keer volgens jou niet bestaan (zetel: deken, sokken, beker)

je bij de kringloopwinkel wordt opgewacht door een rijtje Patronussen.

je de neiging hebt om muggle benamingen aan te passen: Primark = Pottermark, Instagram = Pottergram

je sjaals aan je vriendinnen geeft in de kleuren van hun Hogwarts huis. Of wanneer je een hele blogpost uitwerkt over die sjaal … dag mede-Potterhead!

je links op deze foto een rek vol bezemstelen meent te zien en het vervolgens om een fitness ruimte blijkt te gaan in plaats van Quidditch practice. Gelukkig kon mede-Potterhead Miss Pixie er mee lachen.

je Niffy meeneemt naar de cinema wanneer je voor de tweede maal naar Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald gaat kijken.

je denkt dat Charlotte een sok voor Dobby aan het breien is in plaats van een unicorn-pootje

je kerstavond viert samen met je man maar ook met de soundtrack van Fantastic Beasts 2 op de achtergrond, je Accio Tea beker voor je én de Hedwig Collectible die je net cadeau kreeg naast je.

je Reparo fluistert terwijl je de inktvlekken uit een linnen kaft van een boek veegt.

je ondanks je vrij uitvoerige verzameling niet kan weerstaan aan dat ene kleine prachtige paarse notitieboekje met een harde kaft waarin reliëf is verwerkt. ( en het Advanced Potion Making exemplaar, én die prachtige editie met de cover van Newt’s boek )

je iemand tegenkomt die je al lang niet meer gezien hebt en die persoon het volgende tegen je zegt “Iedere keer dat ik Harry Potter zie moet ik meteen aan jou denken”.

mensen je herkennen aan je Free Dobby totebag

je begrijpt waarom ik hierdoor aan de Knightbus moest denken

en waarom deze cover me aan Grindelwald deed denken

je je zorgen maakt om je vriendin wanneer zij dit boek recenseert en vermits het eerste wat je opvalt de auteursnaam is.

je na meer als twintig voorbeelden je blogpost moet afronden ook al zijn ze nog niet allemaal aan bod gekomen.

FYI

Deze aandoening is niet erfelijk .

al vind één van mijn broers het wel leuk om me er mee te plagen wanneer ik een poging doe om hem een beetje Potterhead-bijles te geven.

De aandoening is echter wel aanstekelijk.  Dus ondertussen heeft mijn jongere broer ook alle boeken in zijn kast staan. #fierezus

en zei manlief toen we aan de zee waren en hij de koelkast in het appartement zag staan ‘Hé, de Severus zijn zus is hier ook.’

Tja, de kans is dus relatief groot dat er hier wel vaker zo’n lijst met Potteritis-symptomen zal verschijnen. 😉

 

 

6 gedachten over “Potteritis #3”

  1. Haha, de zus van Severus is hier ook 🙂
    En ook al ben ik verre van een Potterhead en snap ik sommige mopjes niet, ik begrijp er eigenlijk veel meer dan ik van mijzelf zou vermoed hebben 😉

    1. Dat komt misschien door de subliminale overdracht van Potter-kennis via een bepaalde Potterhead haar blog. 🙂

    1. Hahaha, jullie worden allemaal beetje bij beetje gebrainwasht via dit soort blogposts en binnenkort is iedereen die hier komt lezen besmet met het Potteritis-virus.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.