Do I have that book?

Een tijdje terug kwam ik deze tag voor het eerst tegen bij Annemieke die me nadat ze zelf de vragen had beantwoord meteen aantikte om hetzelfde. Iets later deed Annabel hetzelfde en vandaag deel ik mijn antwoorden met jullie. Deze tag sprak me meteen aan omdat je op basis van twintig vragen in je boekenkast op zoek mag gaan naar specfieke boeken. Ik vond er uiteindelijk meer dan verwacht en vond het heel tof. Maar ja, misschien ben ik niet helemaal objectief vermits ik elk excuus om in mijn collectie te gaan rondneuzen een tof excuus vind.

Ik speel hier trouwens een keer luie blogger en heb de vragen gewoon gekopieerd in plaats van ze eerst even te vertalen. Af en toe mag dat. Echt waar. Al zeg ik het zelf.

1. Do you have a book with deckled edges?

We beginnen al meteen met een boek dat ik niet heb. Nochtans vind ik die oneven randen van bladzijden eigenlijk wel heel mooi. Het heeft iets authentieks.

2. Do you have a book with 3 or more people on the cover?

Bij deze vraag kon ik uit meerdere boeken kiezen maar eigenlijk zag ik meteen deze cover voor me toen ik de vraag las. Dus die werd het dan ook.

3. Do you have a book based on another fictional story?

Het luxeprobleem waarbij ik voor één vraag uit meerdere boeken kon kiezen kwam meermaals voor. Bij deze specifieke vraag is dat niet zo vreemd wanneer je weet dat ik een aparte plank met Beauty and the Beast hervertellingen in mijn kast heb.

4. Do you have a book with a title 10 letters long?

Drakenvuur, Wintersong, Shadowsong, Heksenwaan, Heksenkind, de meeste titels uit de Kate Daniels-reeks, In het bloed, … Ja, ik was vergeten om hier een foto van te maken. Gelukkig was er een instagram-foto om dat probleem te verhelpen.

5. Do you have a book with a title that starts and ends with the same letter?

Misschien heb ik er hier ook wel meerdere van. Dat zou ik eigenlijk eens moeten nakijken maar opnieuw schoot me direct een boek te binnen bij het lezen van de vraag en in dit geval was dat TormenT van Lauren Kate. Een gesigneerd boek dat ik als origineel huwelijkscadeau kreeg van een lieve vriendin.

6. Do you have a Mass Market Paperback book?

Daar heb ik er zelfs vrij veel van vermits ze compact én prijslijk zijn en veel van mijn favoriete genres in dit formaat worden aangeboden.

7. Do you have a book written by an author using a pen name?

Ja hoor! J.D.Robb is namelijk niemand minder dan Nora Roberts.

8. Do you have a book with a character’s name in the title?

Ook hier had ik een meervoud aan opties. Elk vertaald boek uit de Middernacht-reeks van Lara Adrian bijvoorbeeld. Toch koos ik voor Seraphina, een boek dat me werd getipt door Annemieke tijdens Tikkertje! Maar dan met boeken. Geen flauw idee trouwens of die tag nog aan het rondgaan is. Ik vrees dat hij weer ergens gestrand is geraakt.

9. Do you have a book with 2 maps in it?

Jay Kristoff heeft niet enkel een grote dosis voetnoten en sarcasme in aanbieding bij deze serie maar ook mooie gedetailleerde mappen.

10. Do you have a book that was turned into a TV show?

Ik dacht eerst aan de Allerzielen – trilogie van Deborah Harkness maar vermits ik die al bij Annabel had zien verschijnen koos ik voor dit boek van Tess Gerritsen waar Risoli & Isles de hoofdrollen voor rekening nemen. De verhalen vormden de basis voor de Risoli & Isles – serie. Ik had uiteraard ook voor de boeken van Charlaine Harris kunnen kiezen die vele van jullie zullen kennen als de True Blood-serie.

11. Do you have a book written by someone who is originally famous for something else? (celebrity/athlete/politician/tv personality…)

Hier heb ik even over moeten nadenken maar toen ik dit boekje kocht kende ik Hugo Matthysen al. Voornamelijk via Studio Brussel en Humo.

12. Do you have a book with a clock on the cover?

Yes, I do. Ja, ik weet dat deze ook al bij Annabel is verschenen maar die prachtige cover vraagt er gewoon om om geselecteerd te worden.

13. Do you have a poetry book?

Ik heb er een paar maar Verzamel de liefde van Bart Moeyaert is nog steeds mijn grote favoriet.

14. Do you have a book with an award stamp on it?

Eigenlijk verwijder ik stickers doorgaans zo snel mogelijk van de cover van een boek. Ik ging er dan ook vanuit dat een dergelijk boek onvindbaar zou zijn maar toen bleek er dus eentje op dit onverwachts toegestuurde recensie-exemplaar van Het Vijfde Seizoen te hangen.

15. Do you have a book written by an author with the same initials as you?

Die vraag kon ik al meteen met nee beantwoorden nog voor ik de inhoud van mijn boekenkast had nagekeken. Vorig jaar deed ik immers mee aan de Verbeelding Book Challenge en toen bleek dat mijn initialen (in de juiste volgorde) niet vaak voorkomen bij auteursnamen. Laat staan in mijn eigen collectie. Ik ben uiteindelijk een kinderboek gaan ontlenen in de plaatselijke bibliotheek.

16. Do you have a book of short stories?

Dit exemplaar dat werd uitgegeven nadat de Southern Vampire Mysteries Serie was afgerond. Ik vond het jammer genoeg behoorlijk tegenvallen.

17. Do you have a book that is between 500-510 pages long?

Bij deze vraag kwam mijn boekendatabank goed van pas. Ok, die is nog niet helemaal volledig ingevuld maar ik ontdekte dus wel dat Windfall van Rachel Caine 508 bladzijden telt. Perfect dus voor deze vraag.

18. Do you have a book that was turned into a movie?

Of ik een boek heb dat verfilmd werd? Natuurlijk. Meerdere zelfs en een heel deel van hen staan op deze plank. 🙂

19. Do you have a graphic novel?

Ja, ook dat heb ik in onze boekenkasten staan. Al moest ik er wel even voor naar de lage kasten verhuizen. Die zijn namelijk gevuld met strips, comics, graphic novels én een aantal non-fictie boeken.

20. Do you have a book written by 2 or more authors?

Ook hier waren meerdere opties mogelijk. Nicci French (man & vrouw) bijvoorbeeld, P.J.Tracy (moeder en dochter) en waarschijnlijk nog enkele andere die me nu niet meteen te binnen schieten. Ik koos er echter voor om de Kate Daniels-reeks van het echtpaar Ilona (& Gorden) Andrews.

6 gedachten over “Do I have that book?”

 1. Ik vond het echt shocking de eerste keer dat ik hoorde dat Ilona Andrews gewoon een duo is haha. Al moet ik nog steeds eens aan een boek beginnen van hun. Zucht.

  1. Ik ga één van hun boeken uit de Kate Daniels-serie lezen voor Transfiguration. Dan is het weer even wachten tot ik het volgende deel uit de reeks in huis heb vooraleer ik kan verderlezen.

 2. Toffe tag! Wel grappig dat die Nora Roberts dan wel schrijft onder een pseudoniem, maar haar echte naam er dan tegelijk ook bij staat. Ligt dat nu aan mij of ga je dan een beetje voorbij aan het idee van een pseudoniem? 🙂
  Verzamel de liefde vind ik ook een heel mooitje! Al viel mijn oog bij die plank vooral meteen op De Kleurenvanger, want die wil ik graag kopen, maar vind ik niet meer (of enkel heel duur tweedehands, want 40 euro voor een paperback, sorry, maar dat vind ik wat veel).

  1. Dat is inderdaad grappig en ik vermoed dat het grotendeels aan de uitgeverijen ligt. Nu, de boeken die zie als J.D.Robb schrijft zijn wel anders dan de rest van haar oeuvre dus ergens is het wel toepasselijk dat die onder een andere auteursnaam werden uitgegeven. Maar de anonimiteit van een pseudoniem heeft hier inderdaad geen effect vermits vrijwel iedereen weet dat Nora Roberts en J.D.Robb dezelfde persoon zijn. Langs de andere kant weten we dat ook van J.K.Rowling / Robert Galbraith. Maar bij die laatste wisten we het pas nadat het eerste deel van haar nieuwe reeks enthousiast ontvangen was. Zij had er blijkbaar bewust voor gekozen omdat ze een eerlijke kans wilde voor haar boek.

   Nu ik dat van De Kleurenvanger weet ga ik voor je meezoeken. Ik heb het boek volgens mij al eens tegengekomen bij een kringloopwinkel dus misschien lukt dat me nog wel eens. Ik begrijp je trouwens helemaal wat de prijs betreft. De twee eerste delen van mijn Harry Potter reeks zou ik graag in hardcover vinden maar ik kom ze enkel tegen aan belachelijk hoge prijzen en ik weiger gewoon om daar zoveel voor neer te tellen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.