Unboxing: Secret Santa 2018

Net als de vorige jaren deed ik ook dit jaar opnieuw mee met Kwante’s Secret Santa. Ik deelde hier eerder al een blogpost waarin ik jullie liet weten waarom ik deze swap-acties zo fijn vind en ben heel blij dat ik jullie opnieuw kan melden dat ik er weer ontzettend van genoten heb. Niet één dag maar wekenlang.

Van het moment waarop je te weten komt voor wie je een pakket mag samenstellen en vervolgens op zoek kan gaan naar leuke attenties voor hem/haar tot de unboxing-dag waarop je ontdekt of je goed gekozen hebt en zelf ook een pakket mag openen. Maar ook de dagen daartussen waarop er sneak peeks en tips worden gedeeld op de Facebook-groep die bij het event hoort.

Vandaag toon ik jullie graag wat ik cadeau kreeg én wat ik zelf naar mijn lootje toe stuurde.

Natuurlijk beginnen we met de ingepakte doos. Voor ik deze mocht openen moest ik eerst nog even een opdracht doen om te bewijzen dat ik niet al eerder bezweken was en het pakket te vroeg had uitgepakt. Dit keer was dat een foto van mijn pakket + het boek dat ik momenteel aan het lezen was + je mooiste kerstversiering.

Wauw, deze doos is gevuld met een grote lading mooi ingepakte kerstcadeautjes én een briefje van mijn Secret Santa maar die bewaar ik nog even tot het laatste.

Nog eventjes een overzichtsfoto van alle pakjes (17!!!) die mijn Secret Santa me toestuurde. Twee van hen zijn chocolade. Een grote reep met pure chocolade met vanille en macadamianoten en een pakje met chocolade in verschillende smaken. Beide merken kende ik nog niet dus ik ben heel benieuwd naar hoe ze proeven.

Het eerste pakje dat ik opende bevatte enkele mooie zakjes kerstthee. Het is een limited edition en ze zien er echt feestelijk uit.

Vervolgens kwam ik een turquoise kleurige pen tegen in de vorm van een veer. Een beetje Harry Potter dus en één van mijn lievelingskleuren.

Ook mijn Washi-tape collectie groeide nog wat aan dankzij deze twee nieuwe rolletjes.

Hetzelfde telt voor mijn verzameling bladwijzers. Deze bookmark met de tekst All you need is a book and a cup of tea (die er ook op staat afgebeeld) is me echt op het lijf geschreven.

Ik kreeg ook een zakje Bertie Bott’s Every Flavour Beans en ben echt héél blij dat er op de achterzijde van de verpakking staat welke kleur en smaak bij elkaar horen. Die met snot, zwarte peper, aarde, oorsmeer, aardworm, gras, worst, zeep, kotst en rotte eieren spreken me nu eenmaal een pak minder aan als watermeloen, marshmallow, kerst, bosbes of suikerspin.

Ik kreeg ook een extra notitieboekje en dit past perfect in mijn handtas. Dat komt dus ongetwijfeld nog van pas vermits ik steeds een notitieboekje op zak heb. Je weet immers maar nooit wanneer je plots inspiratie gaat krijgen.

Wauw, mijn Santa is precies van plan om al mijn verzamelingen aan te vullen. Wat een verwennerij. Ik kreeg immers ook een nieuwe Blossom Books beker. Dit keer die met Proud Bookjunkie er op en tja, dat ben ik nu eenmaal.

Daar gaat deze Christmas thee van YogiTea ongetwijfeld nog lekkerder in smaken.

Het volgende pakje dat ik opende bevatte een Marauder’s Map notitieboek dat je net als de gelijknamige map mooi in het midden kan openen.

Ook aan leesvoer werd gedacht. Air Awakens van Elise Kova stond al een hele tijd op mijn wenslijst. Dus daar ben ik super benieuwd naar.

Ook deze tweede bladwijzer vind ik prachtig. Je kan het op de foto niet zo goed zien maar die kris kras lijnen en de tekst zijn in het goud gedrukt en ze glinsteren heel subtiel.

De tekenfilm van Coraline zag ik al enkele keren maar het boek las ik nog nooit. Ook dat stond al een tijdje op mijn wenslijst maar ik wilde het wel graag in deze editie vermits deze me het meeste aansprak. Het zal wel iets met die paarse details te maken hebben. 🙂

Dat ik ook nog een Funko zou tegenkomen had ik totaal niet verwacht. Ik ben echt serieus in de watten gelegd. Ik moet nog eventjes zoeken waar ik deze Luna ga plaatsen want ik heb ondertussen drie verschillende funko’s van dit fijne personage.

Mijn Santa was zelfs zo lief om ook aan mijn echtgenoot te denken. Ik weet niet of ze de Fandom Fusion Friday post heeft gelezen maar deze past daar perfect bij. Hij was er blij mee hoor Santa!

Tenslotte mocht ik mijn brief openen waarin ik dit leuke gedicht vond.

Als laatste toon ik ook nog even een overzichtsfoto. Tja, we kunnen onmogelijk ontkennen dat mijn Santa alles uit de kast heeft gehaald om me te verwennen. Ik vind het heel fijn dat ze er zo haar werk van heeft gemaakt en dat ik mezelf er ook echt in herken. Harry Potter, thee, een boekige beker, prachtige bladwijzers en boeken, chocolade, … Dankjewel!

Natuurlijk stelde ik zelf ook een pakket samen voor de Secret Santa Swap. Ook ik probeerde rekening te houden met zoveel mogelijk van de wensen en voorkeuren van mijn lootje. Het boek stond op haar lijstje maar verder liet ze me ook weten dat ze van leuke paperclips en gommetjes houdt. Ook vrolijke magneten waren welkom. Ze houdt van rode thee, blauwe m&m’s, de kleuren geel en rood, stationary en bullet journal spulletjes, Disney en Funko’s, …

Dus gaf ik haar het volgende :

Een close-up van een aantal van de pakjes in rood inpakpapier met rendieren en pinguins.

Een collage met een aantal details van de versieringen en cadeaulabels.

Een foto met de verschillende geschenkjes erop: een funko van Rapunzel, een kerstbekers met een wollen jasje met dennebomen er op, allerlei theezakjes, blauwe m&m’s, twee sleultelhangers van Frozen, een gom van Assepoester, chocolaatjes, kleine chocolate chip cookies, een muurstickers van een vogelkooi, zelfgemaakte magneten met panda’s, het boek De flirtcursus van Laura de Koning, een bladwijzerlint met een vilten versierde kerstboom erop, een zelfgemaakte bladwijzer met Kerstman-schoenen, een potje met stervormige gommen, paperclips in de vorm van klavertje vier, kerststickers, een kerstman-balpen en kerstkoekjes in de vorm van kerstbomen. Oh én een metalen bladwijzer met een snitch er aan. Ik denk dat dat ze allemaal waren.

Ik weet dat enkele van de bezoekers hier dit jaar voor het eerst hebben meegedaan aan de Secret Santa Swap … was het voor jullie ook zo’n fijne ervaring?

18 gedachten over “Unboxing: Secret Santa 2018”

 1. Wat een super leuk pakket! Ook het pakket dat je samenstelde ziet er geweldig uit! Ik ga die van mij straks open en tegelijk met mijn moeder

  1. Ik zag ondertussen jullie unboxings verschijnen in de groep. Leuk dat jullie dat uitpakken samen kunnen doen. Dan kan je meteen samen fangirlen over de leuke goodies en boeken die je gekregen hebt.

  1. Wat ben ik toch een gelukzak. Eerst fijn kunnen aftellen tot kerst dankzij jouw adventskalender. Vervolgens een super fijn swap pakket mogen uitpakken en dan op tweede kerstdag ontdekken dat ik met één van mijn Spook-a-Thon foto’s gewonnen heb bij Kwante. Straks nog één kerstfeest en dan is het weer even wat rustiger.

 2. Hallo Liesbet,
  Ik vond het vooral heel leuk om dat pakket voor je samen te stellen. Je gaf al veel info op het lootjesplatform. Het was vooral heel leuk om op je blog te gaan rondsnuisteren en op je instagrampagina. Dat zorgde voor enorm veel inspiratie. Ik vond mezelf met momenten al giegelend terug achter mijn computer omdat ik opnieuw wat ideeën had opgedaan en genoot er enorm van om voor jou te gaan shoppen. Het heeft vooral iets magisch en spannends om te shoppen voor iemand die je niet kent.
  Het was een waar genoegen om dit jaar jouw secret santa te zijn
  Groetjes Stefanie

  1. Hallo Stefanie,
   Wat fijn om te lezen. Ik ben echt blij dat jouw eerste deelname goed is meegevallen. Nu weet je meteen waarom ik die swap-acties zo leuk vind. Wat is het leuk hé, dat samenstellen maar ook het aftellen en vervolgens afwachten of je lootje er blij mee is. Ik ga iedere keer glimlachen wanneer ik voorbij Luna wandel die nu in mijn boekenkast staat te pronken. 🙂

  1. Echt hé, ik weet dat Kerst niet om de pakjes draait maar ik kan onmogelijk ontkennen dat ik zo’n verrassingspakket fijn vindt om uit te pakken. Zelf doe ik eigenlijk alleen maar mee aan de swap-acties van Kwante in Wonderland. De eerst volgende die ze organiseert is een Secret Valentine. Die is iets kleinschaliger als deze maar wel even leuk. Als ik me niet vergis kan je je nog tot 30 december inschrijven.
   https://kwanteinwonderland.com/secret-valentine-book-swap/

 3. Wat een leuke pakjes! Ik heb niet zo veel foto’s gemaakt, omdat kerstavond redelijk hectisch is verlopen (dochter is ineens ziek geworden). Al bij al was het wel een fijne ervaring, behalve dat mijn pakje beschadigd was… Gelukkig zat volgens mij alles er nog in!

  1. Ocharme! Dat is ook geen leuk kerstcadeau. Manlief heeft hetzelfde voor. Die werd ook ziek tegen kerstavond. Gelukkig zat alles nog in je doos. Ik ga er toch van uit dat je Secret Santa anders wel iets gezegd zou hebben. Ik had een beetje schrik dat het zou tegenvallen voor je met die beschadigde doos maar als de inhoud zelf het wel overleefd heeft was het gelukkig toch nog een meevaller.

  1. Ik ben ondertussen echt fan van deze swap-acties. Heel even heb ik getwijfeld of ik in 2019 niet enkele zou overslagen vermits er wel wat geld in kruipt maar eigenlijk is het gewoon te fijn om op zoek te gaan naar leuke spulletjes waar je iemand (hopelijk) mee blij kan maken. Ondertussen ben ik dus ook weer ingeschreven voor de iets kleinschaligere Valentijn-editie.

 4. Ooo, gezellige pakketten allebei! Ik moet nog een beetje leren om op de juiste momenten foto’s te maken, dit jaar was ik als nieuweling nog iets te opgetogen . Superleuke ervaring in elk geval, echt voor herhaling vatbaar! De voorpret alleen al was geweldig…

  1. Het is inderdaad het gehele proces dat die swaps zo leuk maakt. Eerst de voorpret en de spanning, het samen aftellen en vervolgens ontdekken of je goed gekozen hebt én wat je zelf krijgt. Ik vind het telkens heerlijk. Nu vraag ik me eigenlijk af of ik van mijn eerste swap een unboxing heb gedaan. Het zou me niets verbazen mocht ik toen ook te enthousiast zijn geweest om foto’s te maken voor ik de pakjes opende. 🙂

  1. Het was echt weer zo fijn. Ik heb gisteren al een boek voor mijn nieuwe lootje gekocht én een leuk Valentijnskaartje. Nu nog wat lekkers zoeken en wat extra karma om er aan toe te voegen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.