Foto-update #136

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Ik had even het gevoel dat ik in de Matrix zat toen deze lepel uit zichzelf leek om te buigen.

Ok, misschien was die lepel gewoon niet sterk genoeg en het ijs te stevig bevroren. Maar toch blijf ik bij mijn eerste gedacht. De voorbije weken leek ik wel een professionele zetelhanger. De ene keer in het gezelschap van de Winchesterbroertjes, een andere keer in het gezelschap van een boek of fanfiction én zoals je op de rechtse foto kan zien ook één keer tijdens het bekijken van Harry Potter and the Philosopher’s Stone.

Die bluray-box die we onlangs kochten moest uiteraard uitgetest worden. Ik had eigenlijk niet verwacht dat er zo’n groot kwaliteitsverschil op het beeld zou zitten bij die eerste film. Nu dat wel zo blijkt te zijn moet ik de andere uiteraard ook een keer opnieuw zien.

Sinds deze stickers toekwamen ben ik serieus aan het overwegen om mijn Bullet Journal voor volgend jaar het hele jaar door in een Harry Potter-jasje te gieten. Het wordt wel tijd dat ik er eens aan ga beginnen vermits het jaar al bijna om is.

Mijn eten én drinken zorgde de afgelopen weken voor verschillende liefdesverklaringen. In mijn thee (dat is een stukje marsepein denk ik), tussen de aardappels en bij het dessertenbuffet van Hechi.

Jullie weten al dat ik veel kerstkaarten heb verstuurd de voorbije weken. Daar bleef het echter niet bij. Ik schreef tijdens een Amnesty-marathon ook 9 brieven en een kaartje in de hoop dat deze mensen het nieuwe jaar bij hun familie kunnen doorbrengen in plaats van in de gevangenis. Al helemaal vermits elk van hen daar onterecht zit.

Ik nam een postpakket aan voor mijn buurvrouw en herkende meteen de afzender (Anderwereld!), ik kreeg post met een postzegel van mijn favoriete beertjes en een anoniem kaartje. Zelf verstuurde ik er ook nog enkele en maakte meteen gebruik van één van de leuke stickers die Annelies me gaf.

Terwijl mijn nicht op zoek was naar een nieuwe luster kwam ik deze Kerst Alpacas tegen.  Duidelijke bendevorming … die zijn ongetwijfeld alvast de alpacalypse aan het plannen.

Ik kookte ook enkele keren in tweevoud zodat mijn broer en schoonzus van wat kraamkost konden genieten.

Mijn schoonouders kregen tickets voor Mary Poppins cadeau maar toen voelde mijn schoonmoeder zich jammer genoeg niet zo goed en mocht ik in haar plaats meegaan. Het was een gezinsvoorstelling dus ik heb nog eens een nederlands ingesproken film gezien én dat voelde super vreemd aan. Al helemaal wanneer er gezongen werd.

Ik ging bij mijn broertje wachten tot ze een raam kwamen vervangen en daar maakte deze schattigerd handig gebruik van door non-stop om knuffels te vragen.

Op Kerstavond waren we gewoon thuis dus genoot ik die dag van het uitpakken van mijn Secret Santa pakket waar ondermeer deze chocolade inzat (tja, ik was benieuwd hoe die er uit zag), maakte koekjes als kersttraktatie (honing met walnoot, hazelnoot, karamel met pecan en chocolate chips), we maakten het onszelf makkelijk door van een kaasschotel te smullen én ik kreeg deze prachtige Hedwig cadeau van mijn man.

Op kerstdag gingen we ’s avonds bij mijn schoonouders eten maar overdag moesten mijn boekenkasten er aan geloven. Die Hedwig moest uiteraard een mooie plek krijgen dus was het tijd voor een nieuwe reorganisatie. Waardoor ik nu naast mijn metekindje in de kast sta. Of toch de tekening die Emmy van me maakte als Hufflepuff-student. In plaats van een foute kersttrui droeg ik een kerstlegging.

Ik waagde me zelfs nog een keer aan een selfie vermits mijn haar leuk krulde. Die krullen zijn puur natuur maar jammer genoeg zakken ze vrij snel na het opdrogen weer in. Oh ja, ik droeg ook mijn mooie foltertuigen nog eens aka de sierlijke oorbellen die je op deze foto ziet. Na een uur doe ik ze meestal uit die ‘Wie mooi wil zijn moet pijn lijden vind ik immers serieus overdreven’. Dan liever geen oorbellen in plaats van plat geknepen oren.

Op tweede kerstdag kwam deze leuke kerst snail mail van Stefanie aan. In plaats van een kerstkaart kreeg ik een mini-mapje met allerlei leuke kleine verrassingen. Echt tof gemaakt.

Deze editie van Coraline zat in het Secret Santa pakket dat dezelfde Stefanie voor me samenstelde. Vermits ik momenteel mee doe aan Kwante’s New Year Countdown leesmarathon kwam deze meteen goed van pas.

Vrijdagochtend was er veel mist maar jammer genoeg geen highlander. Zelfs geen gorilla. Enkel een witte kat (achter bij de schutting van de buren)

Blijkbaar is er nog een kerstpakje onderweg dat normaal voor Kerst geleverd ging worden maar dat dus duidelijk niet deed. Dus kreeg ik deze middag van manlief een Niffler cadeau. Super lief natuurlijk! Het beestje zelf is ondanks zijn schattige uiterlijk niet te onderschatten. Binnen het uur had hij mijn Timeturner immers al aangeslagen.

Hebben jullie een fijne kerstperiode gehad?

15 gedachten over “Foto-update #136”

  1. Dankjewel Tamara! Leuk om te horen dat je een fijne kerst achter de rug hebt. Hopelijk verloopt de overgang van oud naar nieuw ook fijn voor jullie.

  1. Echt een cadeautje waar je op het moment zelf iets aan hebt hé. Al helemaal wanneer je zelf niet echt houdt van koken. Hier viel het gelukkig nogal mee. We hadden we enkele feestjes maar waren zelf nooit de gastvrouw en gastheer. Dat schilt natuurlijk een pak in tijd en energie. Vanavond vieren we het gewoon met ons tweetjes en morgen gaan we wel bij enkele mensen gelukkig nieuwjaar wensen maar ’s avonds eten we gewoon terug thuis. Ik hoop voor jou dat dat van het rustigere jaar uitkomt. Maar ik denk het wel nu die vervelende knoop is doorgehaakt en je dat hoofdstuk kan afsluiten. Het blijft natuurlijk jammer dat iets wat een mooi start had in mineur moest eindigen maar ik hoop echt dat het nieuwe jaar én de nieuwe werkplek veel kan goedmaken.

 1. Wat een boel leuke foto’s weer! Leuk dat je zo fanatiek koekjes bakt. De hedwig en sniffler zijn mooie aanwinsten aan je collectie, super gezellig ingericht zo! Onze kerstdagen waren prima, maar wel jammer dat Eleanor ziek werd. Hierdoor was het toch niet zo geslaagd als het had kunnen zijn..

  1. Oh, dat is natuurlijk wel jammer. Ziek zijn is natuurlijk nooit leuk maar het is nog vervelender wanneer het net tijdens zo’n feestperiode valt. Hopelijk was Eleanor op tijd hersteld om straks wel te kunnen genieten van oudejaar. Hier zijn we ook om beurten ziek. Hij met kerst en ik ga het nieuwe jaar in met een vervelende hoest.

 2. Zo’n overzicht vind ik best leuk om te lezen bij anderen. Alleen…kan ik vaak niet volgen in jouw uitleg. Allicht heeft dat te maken met het soort boeken dat je leest, een ander genre dan wat ik lees. Matrix?? En dat van die highlander en die gorilla en die witte kat?

  1. Oops, daar kan ik me iets bij voorstellen. Ik gebruik vrij veel referenties hé. The Matrix verwees naar de gelijknamige films met Keanu Reeves. Daar zit ik een scène in met een gebogen lepel waar ik meteen moest aan denken toen ik zag hoe die plooide alsof hij van rubber was. De highlander verwees naar het boek dat ik op die foto vast had. Een fantasyverhaal waarbij het vrouwelijk hoofdpersonage door de tijd reist en in de Schotse hooglanden terechtkomt. De gorilla verweest naar de film gorilla’s in de mist en de kat die zat er effectief. Dat witte stipje bij de schutting is immers Nala, de kat van onze buren. 😉

  1. Gelukkig is een Merijn wel minstens even schattig als zo’n Niffler. 🙂 Ik heb trouwens geluk dat ik zelf van zilver hou in plaats van goud. Niffy heeft het blijkbaar vooral een zwak voor goud.

 3. Hihihi, die alpaca’s 🙂
  En zo lief van je om zoveel mensen te helpen, zowel dichtbij met kraamkost en raamvervangingen (of toch het wachten erop 🙂 ) als ver weg met die Amnesty-brieven! Je bent precies een kerstelfje 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.