Fandom Fusion Friday

ManCrushMonday, ThrowbackThursday, … Op Instagram en andere Social Media Accounts worden verschillende hashtags gebruikt die gekoppeld worden aan de dagen van de week. Een tijdje terug leek het me een leuk idee om er op Instagram zelf eentje te lanceren. Yep, die ene hier boven als titel. Het was me immers opgevallen dat manlief en ik heel wat items dubbel hadden. Eentje van zijn fandom én een van dat van mij.

Na een drietal collages besloot ik echter dat het toch niet echt bij mijn Instagram-account pastte. Daarom besloot ik de verzamelde foto’s en gemaakte collages op te sparen tot ze een blogpost waardig waren en dat punt hebben we nu bereikt.

De eerste collage waar het allemaal mee begon. Manlief vind het steeds hilarisch wanneer ik één van mijn Harry Potter shirts draag maar in werkelijkheid is zijn verzameling véél véél groter. Hij heeft immers een 20-tal Star Wars T-shirts terwijl ik er slechts 4 of 5 van Harry Potter heb.

Ook op het vlak van soundtracks wint hij met gemak. Hij heeft de soundtrack van één film zelfs in drievoud. Yep, DRIEmaal!

Mijn Funko Collectie is qua aantal ook niet te vergelijken met het leger aan miniatures dat op zolder in een vitrinekast staat. Dit zijn ze immers niet allemaal.

We zijn allebei theedrinkers maar we doen dit wel uit onze eigen beker.

Tot de speciale 20ste verjaardagseditie van Harry Potter and the Philosopher’s Stone had ik geen enkel Harry Potter-boek in meerdere edities. Maar wanneer ik die TWEE volgeladen brede boekenplanken zie met zowel leesboeken, als roleplayboeken, comics en strips van Star Wars zie staan denk ik soms dat ik daar wel verandering in mag brengen.

Ook bij het knutselen komen beide fandoms aan bod. Zowel tijdens het maken van kaartjes …

Als bij het bakken en versieren van cupcakes.

Wat memes betreft vinden we online gelukkig allebei onze gading.

Onze fandoms zijn ook een uitstekende bron wat betreft het voorzien van excuses.

Zelfs barrista’s houden met beide fandoms rekening. Wel jammer dat we allebei geen koffie lusten maar hé.

Ieder zijn eigen sleutelhanger. Jammer genoeg is die van mij ondertussen stuk gegaan. 🙁

Gelukkig speelt manlief zowel muziek uit Star Wars als uit Harry Potter én Fantastic Beasts.

Ook wat non-fictie betreft zijn we in beide fandoms voorzien. Hij heeft echter ook nog een hele collectie strips, cartoons en comics terwijl ik enkel een kleurboek van Harry Potter heb.

Vorig jaar gingen we in de zomer samen naar de Harry Potter Exhibition in Brussel. Tien jaar eerder gingen we ook naar Brussel maar toen bezochten we de Star Wars Exhibition.

Oh en dan heb ik de films nog niet eens vermeld. Ik heb de Harry Potter films en de verfilming van Fantastic Beasts and Where to Find Them exact één keer. De eerste films als gewone dvd, de latere als bluray. Manlief heeft de eerste Star Wars trilogie op VHS en DVD. Maar ook de herziene versie op DVD én ook nog eens op Bluray in een box waarin ook de tweede trilogie werd opgenomen. Die hij uiteraard ook los op DVD heeft.

Ik mag dan wel de grootste boekenworm van ons beide zijn maar wat fandoms betreft lijkt hij te winnen. Het perfecte excuus dus om nog wat nieuwe leuke HP en FBAWTFT spulletjes aan te schaffen.

Harry Potter is nog steeds mijn favoriete fandom. Door de jaren heen ben ik echter ook steeds meer van Star Wars gaan houden. Hebben jullie ook nieuwe fandoms leren kennen dankzij je partner of vrienden?

20 gedachten over “Fandom Fusion Friday”

  1. Ik ben vrij zeker dat manlief eens met zijn ogen zou draaien wanneer ik Star Wars zijn fandom noem. Die zegt dan waarschijnlijk ‘Ik zie dat gewoon graag’ Misschien bestaat er wel een Herman Brusselmans-fanclub met eigen t-shirts en zo. 😉

 1. Echt een leuke blogpost en leuk om een kijkje te nemen in de fandom spullen die je hebt verzameld. Zelf heb ik niet zo veel ‘fandom’ gerelateerde spullen, wel wat funko’s en andere hebbedingetjes. Ik ben vooral aangestoken door boekenblogs en bookstagram, haha <3

  1. Ik ben dankzij mijn nichtje fan van het eerste uur. Eigenlijk ben ik haar nog steeds ontzettend dankbaar dat ze me het eerste boek toen in mijn handen heeft geduwd want ik vind het heerlijk om weg te duiken in die magische wereld. Per boek, film of één van de vele verslavende Pinterest-mapjes met Harry Potter-memes.

 2. Ik heb zelf niet heel veel van boekenspulletjes. Heb wel een armband en sleutelhanger van THG, en een funkopop van Harry Potter. Ik moet eerlijk zijn, bij mijn boek review van Harry Potter (want toen was ik nog blogger, was in het laatste jaar), bij het eerst boek schreef ik dat ik nooit zo’n grote fan van Harry Potter zou worden. Maar ik heb vandaag het vierde boek mee uit de bibliotheek genomen en ik merk dat ik de serie toch echt wel begin te waarderen! Nu nog tijd nemen om de films te kijken 😉 Maar dat ligt niet aan Harry Potter, dat ligt gewoon aan mij

  1. Die recensie herinner ik me. We kunnen niet allemaal van dezelfde boeken houden hé. Al een geluk dat dat ook geen verplichting is. Zo ben ik zelf geen fan van waargebeurde verhalen. Dat heeft bij mij hetzelfde effect als naar het nieuwsbericht kijken … ik word er super ongelukkig van.

 3. Haha wat leuk. Maarten zou ook met zijn ogen rollen als ik het over fandom heeft. Maar hij houdt dus weer absurd veel van modeltreinen. En laten die nu net duurder zijn dan een boek. En hoeveel hij er heeft, jeetje. Duizenden Euro’s echt. Ik geef hem dan ook vaak trein dingetjes. Zo laatst nog een treinen beker. Maar die moest dus in de boekenkast bij all mijn boeken bekers. 😉

  1. Hehe, we moeten dus opletten welke woorden we gebruiken ook al komt het eigenlijk op hetzelfde neer. Al een geluk dat je – wanneer je goed rondkijkt of eventjes wacht – boeken aan een vrij mooie prijs kan aanschaffen. Voor datzelfde bedrag kunnen we heel veel boekenkasten vullen.

 4. Dit is zo’n leuk concept! Mijn Lief en ik delen eigenlijk dezelfde fandoms (waaronder Harry Potter en Star Wars), dus dat scheelt wel qua ruimte in huis (niet alles dubbel) en kosten (we betalen elk de helft)!

  1. Het bleek vooral een confronterend concept te zijn. Ik wist dat we enkele zaken van elk fandom in huis hadden maar niet dat we er zoveel dubbel hadden. Al een geluk dat we ondertussen allebei van beide fandoms houden én dat we wel grotendeels dezelfde muzieksmaak hebben. Toen we gingen samenwonen hadden we een aantal cd’s dubbel maar nu dus gewoon een gezamelijke muziekcollectie. Dat scheelt toch ook weer een beetje.

 5. Hij heeft gewonnen met zijn fandoms? Liesbet toch, ideaal excuus om nog meer Harry Potter-merchandise in huis te halen! 😀

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.