Favoriete Beauty and the Beast hervertellingen

Beauty and the Beast is al van kindsaf aan mijn favoriete sprookje. Eigenlijk is daar nooit verandering in gekomen. Natuurlijk zijn er nog een hoop andere Disney-films die ik leuk vind maar BatB staat al jarenlang op nummer 1. Ik hou er enorm van om hervertellingen van dit verhaal te lezen én er steeds nieuwe te blijven ontdekken. Door de jaren heen las ik dan ook een aantal van deze boeken en vandaag deel ik mijn persoonlijke favorieten met jullie. Ik kan alvast in deze intro verklappen dat het originele verhaal waar de Disney-film losjes op is gebaseerd NIET in dit lijstje is terechtgekomen.

Ondanks de prachtige cover én illustraties van Mina Lima vond ik het een heel bevreemdend boek omdat het helemaal anders is als het Disney-verhaal dat ik zelfs zonder scherm zo voor me kan zien afspelen. Er zijn echter wel een aantal hervertellingen waar ik ontzettend van genoten heb.

Hartenbloed – Juliet Marillier – 5*****

Ontworteld – Naomi Novik – 5*****

Het meisje en de miljonair – Jessica Clare – 4****

As old as time – Liz Braswell – 4****

When Beauty tamed the Beast – Eloisa James – 4****

Ik had mezelf voorgenomen om me te beperken tot een Top 5 en hierdoor vielen de volgende boeken naast de mand.

Hof van Doorns en Rozen – Sarah J.Maas – 4****
Beauty and the Beast : Lost in a Book – Jennifer Donnelly – 4****
Cruel Beauty – Rosamund Hodge – 4****
Hunted – Meagan Spooner – 4****

The Beauty and the Beast – Gabrielle Barbot de Villeneuve – 3***
Beauty – Robin McKinley – 3***
Beauty of the Beast – Rachel L.Demeter – 3***
Beauty and the Beast – May Sage – 2**

Tips qua BatB-hervertellingen zijn hier trouwens steeds welkom.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.