Nieuwe vrienden – Allison + Treiman + Sarin + Cogar

Titel: Nieuwe vrienden
Reeks: Giant Days
Auteur: Allison + Treiman + Sarin + Cogar
Uitgeverij: De Fontein
Pagina’s: 223 p.
Prijs: 15€
Bron: recensieboek

Susan, Esther en Daisy zijn huisgenoten. Al een hele week. En dat komt goed uit, want zonder Daisy en Susan was Esther allang één grote puinhoop geweest, en zonder Esther en Susan was Daisy nooit haar kamer uitgekomen. Susan redt zich trouwens prima. Vindt ze. Zolang ze McGraw maar niet tegenkomt.

Dit is het studentenleven: doen alsof je volwassen bent, je eigen crappy beslissingen nemen en er wat van proberen te maken. Met je vrienden. En met humor.

Mijn mening:

Giant Days werd in Amerika eerst gepubliceerd als webcomic. Later werden de verhalen in losse issues uitgebracht. In dit boek worden acht van deze issues gebundeld en gepresenteerd als hoofdstukken. Elk nieuwe hoofdstuk begint met de cover van de originele issue. Ik vind het heel mooi dat ook deze covers mee werden verwerkt in Nieuwe vrienden.

Veel Young Adult boeken spelen zich af in een High School en hierdoor vond ik het een hele verademing om nu eens personages te volgen die zich op een universiteit bevinden. Al zijn er eigenlijk wel veel overeenkomsten. De locatie is anders maar liefdesperikelen, de angst om te falen, pestkoppen, feesten, … zijn slechts enkele zaken die aan bod komen in deze graphic novel.

Deze gebeurtenissen brengen de drie jonge vrouwen in vrij hilarische situaties maar het is eigenlijk wel fijn om te zien hoe ze zich een weg zoeken. Zowel individueel als in groep. Hoe ze hun vleugels uitslaan nu ze het ouderlijke nest verlaten hebben en voor het eerst hun eigen kamer inruilen voor een studentenkot aan een universiteit

Het boek bevat niet echt een duidelijk doorlopende verhaallijn en dat vond ik in het begin een beetje vreemd aanvoelen. We volgen Susan, Esther en Daisy terwijl ze zich een weg zoeken in het leven en we ontdekken wat ze tijdens die zoektocht meemaken. Dat zijn geen spannende gebeurtenissen, geen grootse avonturen. Wat het ons wel toont is het dagelijkse leven van drie studenten die een nieuw hoofdstuk in hun leven beginnen en zowel elkaar als zichzelf beter leren kennen.

Ik vond Nieuwe vrienden een aangename graphic novel. Heel ontspannend ook. Het heeft een heel fijne tekenstijl en het verhaal bevat veel humor, herkenbare gebeurtenissen en een geloofwaardige weerspiegeling van het leven als student.

Buiten de acht issues kan je ook nog wat extra’s terugvinden in het boek. Een schetsgallerij, een voorproefje uit de tweede bundel en een covergallerij. Ik ben alvast benieuwd of de volgende bundeling even fijn gaat zijn.

5 gedachten over “Nieuwe vrienden – Allison + Treiman + Sarin + Cogar”

  1. Het lijkt me inderdaad wel fijn om eens te lezen over personages op de universiteit, in plaats van altijd die middelbare school in YA boeken. Maar toch denk ik dat ik dit boek over sla – ik ben niet zo’n groot fan van comics..

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.