Blogger Vriendenboek #133

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Annelies van Liss’ Little Book Corner  in de spotlight

Naam:
Annelies

Leeftijd:
Ik ben net 38 geworden.

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik studeerde voor leerkracht secundair onderwijs: Engels – Nederlands – godsdienst. Ik geef op dit moment Nederlands en godsdienst.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Ja, ik bekijk graag films en beluister graag muziek. Iets meer dan een jaar geleden ben ik begonnen met bullet journalling. Ondertussen heb ik een gewone bullet journal, een boek bullet journal en een soort scrap-/dagboek.

Je favoriete eten:
Voor pasta of rijst ben ik altijd te vinden. En chocolade 😀

Je lievelingskleur:
zwart (technisch gezien geen kleur, maar de helft van mijn kleerkast bestaat uit zwarte kledij, dus!), donkerpaars, bordeaux.

Verzamel je (naast boeken) iets?
Ik heb al een mooie collectie bookish candles en sinds kort verzamel ik boekenleggers.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Pff, dat is een moeilijke. Ik vermoed dat de Age of Five trilogie van Trudi Canavan al behoorlijk lang in mijn boekenkast staat. Ik heb de boeken nog niet gelezen :-/

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Een echte miskoop niet, maar ik heb een paar keer een groot aantal boeken gekocht op het Boekenfestijn waarvan ik achteraf spijt had dat ik ze kocht. Ik heb er dan ook al een aantal weggedaan.

Luister je naar audio-boeken?
Ja, heel graag zelfs. Ik lees meer en meer dikke Engelse fantasy boeken en dan helpt het als ik het lezen van het fysieke boek kan afwisselen met het beluisteren van het audioboek. Ik luister vaak tijdens het poetsen, koken of andere klusjes naar audioboeken. Ook als ik aan het wandelen ben, beluister ik vaak een audioboek.

Heb je een favoriet genre?
Het liefst van al lees ik fantasy, tot voor kort vooral YA, maar ik lees nu meer adult fantasy. Vroeger had ik schrik om zulke boeken te lezen vanwege de dikte, maar sinds ik audioboeken ontdekte, houdt dat me dus niet meer tegen. Ik lees ook af en toe sci-fi en dystiopia. Contemporary lees ik eerder uitzonderlijk, dat zijn dan vooral NA boeken.

Welk boek zou je op dit moment willen kopen?
Goh, er staan toch wel wat boeken op mijn verlanglijstje…

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Ik probeer mijn boeken te ordenen volgens genre, maar vanaf het moment dat ik nieuwe boeken koop, verdwijnt die indeling meestal snel :-S

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Ik lees voornamelijk fysieke boeken. Ik heb wel een e-reader, maar die gebruik ik vooral als het e-book echt goedkoop is of als ik NA boeken lees. Meestal haat ik de covers van die NA boeken en ik betaal niet graag €10 – €15 voor een boek dat ik op twee dagen uitlees.)

Heb je een favoriet boek?
Ik heb een paar favoriete boeken, vooral trilogieën en series: Harry Potter, The Lunar Chronicles, The Mistborn Trilogy, The Others serie (Anne Bishop), Strange The Dreamer, Scythe en Thunderhead (Neal Shusterman), Nevernight en Godsgrave.

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Strange the Dreamer. Hoewel de huisedities en geïllustreerde versies van Harry Potter ook heel mooi zijn. Ik kreeg een paar jaar geleden van mijn metekind een heel mooie geïllustreerde versie van Alice’s Adventures in Wonderland.

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Er staan meer dan 300 boeken in mijn boekenkasten, maar ik heb ook nog jeugdboeken die momenteel in dozen zitten.

Wat is je laatst gekochte boek?
De laatste boeken die ik kocht waren de Hufflepuff edities van HP and the Philosopher’s Stone en The Chamber of Secrets en Traitor’s Blade van Sebastien de Castell.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Goh, ik lees al ongeveer 25 jaar boeken, dus het boek dat mijn liefde voor het lezen aanwakkerde herinner ik me niet echt meer. Ik weet wel dat ik ongeveer 11 jaar was toen ik Het Achterhuis van Anne Frank de eerste keer las en dat dit heel wat indruk op mij maakte. De daaropvolgende jaren las ik vaak boeken over de wereldoorlogen.
Nu ik erover nadenk, ik verslond als kind de Tiny en Babysitters Club boeken 😀

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
De auteurs van de Tiny en Babysitters Club boeken 😀

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Ik heb de volledige reeks van The Wheel of Time van Robert Jordan (14 boeken). Ook van J.K. Rowling en Terry Brooks heb ik heel veel boeken staan. Ik hoop ooit alle boeken van Robin Hobb en Brandon Sanderson te hebben.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
De Harry Potter boeken 😀

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Als ik een boek echt niet graag lees, dan leg ik het opzij. Gelukkig gebeurt dit niet vaak. Vorig jaar heb ik Vassa in the Night niet uitgelezen.

Een boek waar ik moeilijk in vooruit geraakte was Assassin Quest van Robin Hobb. Ik ben wel blij dat ik doorgezet heb, want op zich is het een goed verhaal, alleen veel te lang en het is nodig om de volgende trilogie te kunnen lezen.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?

 

 

A Abhorsen – Garth Nix
N Nevernight – Jay Kristoff
N Noughts & Crosses – Malorie Blackman
E Etched in Bone – Anne Bishop
L Legendary – Stephanie Garber
I Illuminae – Amie Kaufman & Jay Kristoff
E Empire of Storms – Sarah J. Maas
S Stars Above – Marissa Meyer

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.