Gelezen in Augustus 2018

Eigenlijk had ik verwacht om héél veel te lezen in augustus. Er stond namelijk een leesmarathon op mijn kalender en daar keek ik best wel naar uit. Alleen bleek die vervolgens niet door te gaan. Ik kon er alleszins niets over terugvinden toen de startdatum was aangebroken. Bovendien sloeg het weer plots om in augustus waardoor de hittegolf werd ingeruild door frissere temperaturen en meer regen. Het eerste moment doet dat natuurlijk deugd want ik ben echt niet hittegolf-bestendig. Helaas beschouwde mijn lichaam die ommekeer als de start van de herfst en dat staat voor mijn averechtse lichaam gelijk aan het startschot om het nog wat meer te gaan uithangen.

In het begin van de maand lukte het lezen nog vrij goed maar vanaf ik in Library’s Kiss ben begonnen liep het wat mis. De laatste weken heb ik dan ook een pak minder gelezen. Over het laatste boek heb ik zelfs meer dan een week gedaan. Gek genoeg gaat het lezen van fanfictie me op zo’n momenten veel beter af. Ik beschouw fanfictie hierdoor ook zo’n beetje als het geschreven equivalent van comfort food.

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban – J.K.Rowling
Beauty of the Beast – Rachel L.Demeter
Nieuwe vrienden (Giant Days) – Allison + Treiman + Sarin + Cogar
Het begin – Nora Roberts

Ik heb enorm genoten van het herlezen van Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. Ook de hervertelling van Beauty and the Beast – een boek dat ik voor mijn verjaardag kreeg – was ontspannend leesvoer al bleek het niet mijn favoriete hervertelling van dit sprookje te zijn.

Nieuwe vrienden en Het begin waren twee recensieboeken die ik mocht bespreken. Ik keek al een tijdje uit naar dit nieuwe boek van Nora Roberts en was heel blij toen toen het zo goed bleek mee te vallen.

Storm’s Heart – Thea Harrison
Library’s Kiss – Kasie West

Vervolgens ging ik verder in het tweede deel uit een serie die ik vrij recent ontdekte door een vriendin en las ik vervolgens een ander boek dat ik van dezelfde vriendin mocht lenen. Jammer genoeg bleken zowel de prachtige cover als de titel een beetje misleidend te zijn en kon het boek me niet echt overtuigen.

Wife for rent – Janet Evanovich
De terugkeer van de zelfmoordkonijntjes – Andy Riley
De schuilplaats – Nora Roberts

Ook dit oudere boek van Janet Evanovich kon dat niet. Ik voelde gewoon geen klik met de personages en vond het verhaal vrij bizar en ongeloofwaardig. De zelfmoordkonijntjes brachten me echter opnieuw aan het lachen. Misschien moet ik me hier zorgen om gaan maken vermits het leest als een inspiratiebron voor een seriemoordenaar maar wanneer er een Dead by J.K.Rowling in voorkomt kan ik er natuurlijk niet aan doen wanneer ik plots moet gniffelen. Die auteur verdient gewoon al extra punten door zijn vindingrijkheid. Echt waar.

Ik begon in De Schuilplaats toen ik op weg was naar mijn afspraakje met Fieke en een week later nam ik het opnieuw met me mee toen ik Talitha ging ontmoeten. Het is geen slecht boek hoor maar het lezen ging me echt niet zo goed af aan het einde van de maand.

Cijfertjes:

Goodreads: 105/100
Aantal gelezen boeken: 9
Aantal eigen boeken: 6
Aantal recensieboeken: 2
Aantal pagina’s: 2696 p.

6 gedachten over “Gelezen in Augustus 2018”

    1. Daar duimen we voor. Of op dat mijn lichaam plots beseft dat lezen een rustige activiteit is en het mijn concentratie dus niet hoeft aan te tasten.

  1. Ik las in augustus slechts zes boeken, dus ik vind dat je het met negen titels nog prima hebt gedaan! ik hoop dat je je snel terug beter voelt <3
    en ik was trouwens ergens wel benieuwd naar Library Kiss, maar nu denk ik dat ik het boek toch maar oversla..

    1. Nancy had me al verwittigd dat boeken een minder grote rol speelden dan je zou verwachten op basis van de cover maar ik was dus nog steeds teleurgesteld. Als je zo’n leuke cover bedenkt en dan ook nog eens naar een bibliotheek verwijst in de titel verwacht ik toch echt wel wat meer boekenliefde in het verhaal.

    1. Ik hoop het ook. Dit weekend was eentje om uit te rusten en ik vond het heerlijk dat ik gisteren nog eens een boek op één dag heb kunnen uitlezen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.