Tikkertje! Maar dan met boeken 2.0

Meer dan een jaar geleden startte ik Tikkertje! Maar dan met boeken op. Het viel me pas onlangs op dat sommige blogposts gebaseerd zijn op jeugd-herinneringen. Het Blogger Vriendenboek is natuurlijk gebaseerd op de bekende vriendenboekjes die velen van ons vroeger hadden. Tikkertje met boeken kwam dan weer voort uit het spelletje dat we soms tijdens de pauze speelden. Jammer genoeg strandde de boekenversie na een tijdje.

Toen ik eind november terugblikte op het spelletje en vroeg of er interesse was om het terug te zien verschijnen reageerde iedereen positief. Ik was dan ook van plan om dit jaar opnieuw iemand aan te tikken maar wist niet meteen wie. Sommige waren immers al aan de beurt geweest en voor anderen kon ik niet meteen tips bedenken.

Voor Annemieke van A dance with books kon ik dat echter wel. Al is de kans groot dat sommige van de boeken waarvan ik denk dat zij ze met plezier zal lezen ondertussen al op haar vrij uitvoerige TBR staan.

De beer en de nachtegaal van Katherine Arden

Dit sprookje met mythische figuren wist me te betoveren én ik denk dat Annemieke hier ook betoverd door zou kunnen worden. De sneeuw moet ze er zelf wel bij fantaseren want dit jaar hebben we blijkbaar geen echte winter maar eerder een verlengde herfst.

Nimmernacht van Jaye Kristoff

Deze auteur zorgde ervoor dat ik aan het eind van vorig jaar toch nog eens de vijf sterren kon bovenhalen bij mijn Goodreads-review. Wat heb ik genoten van dit boek. Ook hier denk ik dat dit bij Annemieke eveneens het geval zal zijn. De wereld die mooi wordt uitgewerkt, de eerlijke schrijfstijl, de personages die niet op een voetstuk worden geplaatst, …

 de Kate Daniels-serie van Ilona Andrews

Ja, ik weet dat ik die boeken in 2016 ook aan Emmy heb aangeraden. Deze Urban Fantasy reeks is echter ontzettend fijn om te lezen. Eigenlijk was ik zelf niet meteen vanaf het eerste deel volledig overtuigd maar in tegenstelling tot andere series blijft deze reeks precies steeds beter worden naarmate ze vordert. Ik hoop echt dat Annemieke hier even erg van zal genieten als ik.

Lieve Annemieke wil jij het stokje van me overnemen en in jouw deelname zowel mij als een andere boekblogger enkele persoonlijke leestips geven?

12 gedachten over “Tikkertje! Maar dan met boeken 2.0”

    1. Nu maar hopen dat Annemieke dit leest. 😉 Ik zou het trouwens wel fijn vinden om enkele persoonlijke leestips van jou te krijgen.

    1. Ik ging er vanuit dat ik Nimmernacht goed zou vinden maar het wist me toch nog te verbazen. Van dat boek heb ik echt genoten afgelopen maand. Het werd uiteindelijk één van de weinige boeken die ik 5 sterren gaf in 2017

    1. Dat is leuk om te horen Jaike. Ik hoop nu weer heel wat fijne tips en blogs tegen te komen via de tweede editie.

  1. Ik was nog aan het bedenken wie te tikken maar ineens weet ik het. 😉

    Ik heb inderdaad 2 van de boeken al in mijn boekenkast staan haha. Heel leuk dat je mij hebt getagd. Ik hoopte het stiekem al toen ik deze post in mijn feed zag staan. 😀

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.