2017: Boekenjaar in cijfers

Ik hou er nog steeds van om aan het begin van een nieuw jaar terug te blikken naar wat achter me ligt. Ja hoor, ik leef heus wel in het heden én ben niet van plan om te blijven hangen bij het verleden. De tijd vliegt echter super snel voorbij en dit is mijn manier om even op de pauzeknop te drukken, stil te staan bij wat er op een jaar gebeurd of veranderd is en dan weer verder te gaan.

Na mijn blogjaar in cijfers en een overzicht van enkele dingen die ik deed of beleefde in 2017 zijn nu mijn leescijfers aan de beurt. Deels geholpen door de Goodreads, deels door zelf aan het tellen te gaan. In ieder geval heb ik wel weer wat cijfertjes voor jullie bij elkaar gesprokkeld.

Bij de  Goodreads-berekening  waren er jammer genoeg  enkele boeken waarvan het aantal pagina’s ongekend was. Die heb ik er dus zelf nog maar even bijgeteld om uit te komen op een totaal van 37 540 pg.

Hier kan je meteen al zien dat het aantal inderdaad een pak lager ligt dan de vorige jaren.


Zelf was het me vooral door het aantal gelezen boeken opgevallen. Ik las dan wel meer boeken als in 2012 (68), maar met mijn huidige aantal van 102 las ik wel een pak minder als in 2013 (140), 2014 (181), 2015 (165) en 2017 (140)

Net als bij eerdere jaren berekende ik ook nu het aantal bladzijden per boek. Dit leverde geen verrassende resultaat op vermits het gemiddelde nog steeds tussen de 300 à 400 pagina’s ligt.

Ook heb ik even berekend hoeveel boeken ik per maand las. Meestal lopen die aantallen zo’n beetje gelijkmatig op maar dat was dit jaar dus niet het geval.


De genres die aan bod kwamen werden ook nog even in een taartdiagram gegoten. Dit jaar maakte ik het me zelfs nog wat makkelijker als vorig jaar door elk subgenre en elke leeftijdsgroep samen te voegen in één vakje Fantasy & SciFi

Verder kan ik jullie ook nog melden dat ik dit jaar 32 engelstalige boeken  (minder dan ik dacht) en 50 boeken uit mijn fysieke tbr las. Er werden er echter ook weer een aantal nieuwe gekocht dus dat aantal is opnieuw gestegen.

Blijkbaar ben ik nog steeds niet super streng qua beoordelingen. Al merk ik wel dat de vijf sterren niet zo snel worden uitgereikt. Eén sterretje zelfs helemaal niet.


Wat me ook opviel was dat ik de eerste en tot nu toe ook de enige ben die het kookboek van Janneke Philippi op Goodreads beoordeelde.

Challenges:

Wat leesuitdagingen betreft dit ik het niet zo goed het afgelopen jaar. Mijn Goodreads challenge van 130 boeken haalde ik bijvoorbeeld niet. Madelon’s Reading Bingo bleek geen probleem te zijn en bij Kathleen’s Verbeelding haalde ik 26/30. Enkel de volgende boeken mistte ik nog:

– een boek met meer dan 800 pagina’s (fanfictie telt immers niet)
– een self published boek
– een boek geschreven door een celebrity
– een boek dat je leende van een vriendin (het staat nochtans al héél lang in mijn kast te wachten)

7 gedachten over “2017: Boekenjaar in cijfers”

  1. Goede vraag maar ik ging er alleszins vanuit dat het bij Kathleen’s uitdaging echt boeken moesten zijn. Misschien heb ik het wel mis en mocht dat fanfictieverhaal wel.

 1. Erg leuk om. Je. Overzicht. In cijfers te zien! Ben momenteel mijn eigen. Bookish stats ook aant uitwerken..

  En ik vind dat fanfictie gewoon meetelt hoor. Haha.
  Had gedacht met de paranormal romance wat je graag leest, dat een self published book geen probleem zou zijn, misschien dit jaar dan?!

  Ik. Haalde mn. Goodreads challenge in 2017 wel maar heb hem voor dit jaar ook lager gezet, omdat ik minder tijd om te lezen zal gaan hebben denk ik. Al begint januari eigenlijk al heel goed haha. Momenteel ben ik in. Boek nr. 7. Bezig al zelfs.

  1. Ah ja, dat bedenk ik me nu. Fighting Destiny van Amelia Hutchins is er zo eentje zeker. Dan mocht ik dat puntje eigenlijk wel afvinken. Wauw, goed dat het lezen zo vlot gaat. Ik denk dat ik nu halverwege boek zes zit. Dus al een pak beter dan in december. 🙂

  1. Ik heb het afgelopen jaar eigenlijk niets gedaan op Hebban maar misschien moet ik daar dit jaar toch nog maar eens mee beginnen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.