Blogger Vriendenboek #71

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Barbara van Lalage leest in de spotlight.

bv-lalage-profielNaam:
op internet heet ik Lalagè

Leeftijd:
34 jaar

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik heb biomedische wiskunde gestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam en ben daarna gepromoveerd aan de faculteit geneeskunde van het UMC Utrecht.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Ik ga graag naar de film, het theater of een concert. Verder speel ik zelf blokfluit, net als Zwart Raafje 😉

Je favoriete eten:
alles met tomaten, zoals tomatensoep of pasta met tomatensaus, maar ook een boterham met pindakaas vind ik erg lekker

Je lievelingskleur:
turquoise, dat kan je goed zien in onze huiskamer en keuken, maar ook aan mijn kleding.

Verzamel je (naast boeken) iets?
nee

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Dat zijn een paar boeken uit mijn kindertijd: Otje en Pippi Langkous. Die heb ik ooit wel gelezen en ik vond het geweldig.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Ik koop niet zoveel boeken en denk altijd heel goed na voordat ik een boek aanschaf, dus nee.

Luister je naar audio-boeken?
Nee, dan val ik in slaap.

Heb je een favoriet genre?
Ik houd van variatie, maar literatuur trekt me het meeste. Ik vind het mateloos interessant om in de gedachten van een ander persoon te kruipen.

Welk boek zou je op dit moment willen kopen?
Op mijn verlanglijstje staat onder andere ‘De psychiater en het meisje’ van Erik Rozing.

bv-lalage-boekenkastVoor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
In de boekenkast bij mijn leesstoel verzamel ik de turquoise, blauwe en groene boeken. In de andere kasten is er een plank met ongelezen boeken, verder een indeling op kleur en op thema. Zo hebben we een flinke rij met bijbels in allerlei versies.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Ik lees voornamelijk papieren boeken, maar heb ook een Kindle en een Kobo. Dikke boeken lees ik graag op een e-reader vanwege het gewicht en op vakantie gaat de Kobo mee. Dan leen ik een aantal e-books van de bibliotheek.

Heb je een favoriet boek?
‘Het leek stiller dan het was’ van Eva Kelder blijft favoriet, maar ook ‘Op een nacht’ van Anne Eekhout moet je lezen.

het-leek-stiller-dan-het-wasWat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
‘Het leek stiller dan het was’ heeft een prachtige kaft. Verder vind ik de zeven boeken van de Kronieken van Narnia erg mooi. Het is ook gewoon tof om zo’n serie volledig in de kast te hebben, vind ik 🙂

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Mijn man en ik hebben er samen vast meer dan 300.

Wat is je laatst gekochte boek?
‘Een volstrekt nutteloos mens’ van Jori Stam, dat heeft een turquoise kaft 🙂

Weet je nog welk boek ervoor zorgde dat je graag las?
Er is een foto van mij toen ik 3 maanden oud was. Daarop lees ik in de wieg een boekje van Dick Bruna.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
In de bibliotheek was een hele plank vol boeken van Astrid Lindgren die ik allemaal had gelezen.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Renate Dorrestein; net als mijn moeder ben ik gek op haar boeken

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
In mijn peutertijd heb ik vast boeken eindeloos vaak herlezen, maar nu doe ik dat niet meer. Er is teveel moois dat om mijn aandacht vraagt.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Ik ben af en toe blij dat een boek uit is, maar als het echt vreselijk is dan stop ik gewoon eerder hoor…

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?

Ludwig Wittgenstein: het heilige moeten – Ray Monk
Au pair – W.F. Hermans
Life of Pi – Yann Martell
Als ik de liefde niet heb – Eva van Esch
Gezellige verhalen – Marente de Moor
Eindeloos bewustzijn – Pim van Lommel

7 gedachten over “Blogger Vriendenboek #71”

  1. Wat is dit een leuk initiatief : een blogger vriendenboek. Ik probeer zoveel mogelijk boekenblogs te lezen, want ik wil er zelf een opstarten. Maar ik wil het gat in de markt vinden. Alvast proficiat met deze blog.

  2. Leuk om Lalagè hier tegen te komen!
    En inderdaad, als kind herlees je eigenlijk veel meer boeken he. Was bij mij alleszins ook het geval, ondanks dat ik ook wel veel verschillende boeken las uit de bib. Maar toch, de absolute favorieten uit mijn kast, die kon ik keer op keer lezen, terwijl ik nu altijd voorrang geef aan nog niet gelezen boeken (maar ja, het zijn er ook zó veel).

    1. De laatste jaren kom ik zelf ook nog maar zelden aan herlezen. Niet dat ik het niet meer wil doen hoor. Maar zoals jij al vermelde zijn er nu eenmaal héél veel nieuwe boeken die ik nog niet gelezen heb én jammer genoeg heb ik geen Timeturner om extra lees -of herleestijd te produceren.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.