Shelfies #2

shelfiesZodra mijn boekencollectie wat omvang kreeg hield ik een lijstje bij. In het begin was dat een schriftje waarin ik alfabetisch op auteur mijn boeken in neerpende. Jammer genoeg kwam daar wel wat doorstrepen bij kijken wanneer boeken werden vervangen. Vervolgens kwam er een excel lijst. Alleen moest ook die regelmatig worden bijgeschaaft en iedere keer opnieuw de oudere versie op mijn smartphone vervangen door de recentste was ook geen doen.

Onlangs bedacht ik me dat ik er evengoed foto’s voor kon gebruiken. Handig wanneer ik op een rommelmarkt twijfel of ik dat ene deel wel/niet heb, want dan kan ik het snel even nakijken. Het leek me echter ook leuk om jullie via deze foto’s een blik op mijn persoonlijk bibliotheekje te tonen.

Bij de eerste Selfies-post liet ik jullie mijn grotendeels ’thriller’-kast zien. Dit keer zijn de kookboeken aan de beurt. Toen ik onlangs voor de allereerste Blogger Vriendenboek-post mijn boeken aan het tellen was, viel het me op dat ik er daar ondertussen zo’n 108 van heb. I kid you not, maar ik geef wel grif toe dat ik zelf ook schrok van dat cijfer.

Ondertussen heb ik ook al door dat ik tegen de volgende post in deze rubriek misschien al weer nieuwe foto’s moet trekken vermits er regelmatig wat wordt heringericht in die boekenmuur. 😉

20150629_184256

Een tijdje terug heb ik de kookboeken op een (in mijn ogen) logische manier ingedeeld. De boeken die helemaal bovenaan én onderaan staan zijn diegene die ik het minst vaak uit de kast haal. Yep, dat was mijn logische redenering. 😉

20150629_184249

Deze boeken zal ik dus al iets vaker gebruiken, terwijl de boeken …

20150629_184314

… op deze én onderstaande foto net frequent hun plekje in de kast mogen inruilen voor een verblijf in de keuken.

20150629_184334

20150629_184342

Ik heb dus wel degelijk ook hartige kookboeken in mijn bezit én niet enkel bakboeken. Al is de verhouding hartig ten opzichte van zoet vrijwel gelijk.

20150629_184354

Ook deze onderste plank bevat dus vooral boeken die ik vrij weinig nodig heb. Vooral de boekjes met taart -en cupcake decoratie komen eigenlijk nog zelden van hun plaats.

Hebben jullie veel kookboeken of gaan jullie meteen online op zoek naar een nieuw recept?

2 gedachten over “Shelfies #2”

  1. Wauw je hebt echt veel boeken! Ik heb wel eens in het verleden kookboeken gekregen en aangeschaft maar eerlijk gezegd gebruik ik ze nooit. Ik zoek liever een recept op het internet op. Wel wil ik graag onze favoriete recepten gaan bundelen zodat ik ze niet meer kan vergeten..

    1. Mijn grote verzameling eigen én favoriete recepten was één van de redenen waarom ik jaren geleden een site begon. Zo kan ik ze zelf snl terugvinden in het online kookboek en anderen kunnen er ineens mee van genieten. Als het aantal meevalt kan je misschien een eigen kookschrift aanleggen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.