Shelfies #4

shelfiesZodra mijn boeken-collectie wat omvang kreeg hield ik een lijstje bij. In het begin deed ik dat alfabetisch op auteur in een schriftje. Er kwamen er echter steeds meer bij en op de duur werd er vooral veel doorstreept en met pijltjes gewerkt. Een computerbestand leek handiger, maar ook hier kruipt wat tijd in het up to date houden (al is er van doorstrepen gelukkig geen sprake meer). Een tijdje terug bedacht ik me plots dat ik evengoed foto’s kon gebruiken, waarna ik elke boekenplank vastlegde op mijn smartphone.

In de eerste Shelfies liet ik mijn thrillers zien én de opvolger zorgde ervoor dat mijn vrij uitgebreide verzameling kookboeken in de spotlight kwam te staan. Bij de vorige editie kwam mijn eerste fantasy-kast aan de beurt en vermits dit genre goed vertegenwoordigd is ten huize Zwartraafje zijn we ondertussen bij de tweede fantasy-kast aangekomen.

shelfies4fantasy

De bewuste ‘Het rad des tijds’-serie die ik won toen ik aan een wedstrijd meedeed om de ’troostprijs’ voor mijn echtgenoot te winnen.

shelfies4fantasy

Ik hou van de boeken van Deborah Harkness, maar iets minder van de witte cover van het derde boek die er voor zorgt dat de reeks geen mooi geheel vormt. De Twilight-boeken die me het paranormal-genre leerden kennen én de boeken van Charlaine Harris die ik meteen daarna heb ontdekt.

shelfies4fantasy

Tja, mochten jullie nog niet weten dat ik graag Paranormal Romance lees dan zal dit na deze Shelfies niet meer te ontkennen zijn. 😉 Na het lezen van Gabrielle kon ik niet wachten op de vertaling van de Middernacht-boeken. Ondertussen heb ik ze dus twee keer in de boekenkast staan – zowel de Engelse als Nederlandse versie. Daarnaast liggen de boeken van Jeaniene Frost. Jammer genoeg werden daar slechts twee boeken van vertaald én moest ik nadien het vervolg in het Engels bestellen.

shelfies4fantasy

Yep, de Harry Potter hebben een privé-boekenplank. Ondertussen ziet die er alweer helemaal anders uit vermits ik mijn mooie Funko Dolls een waardig plekje wou geven.

shelfies4fantasy

De roos die bij mijn Steampunk Belle – outfit hoort mocht meteen ook bij mijn boeken blijven liggen. 😉

shelfies4fantasy

Waar je link begint met een vrij gevarieerde stapel, liggen nadien alle boeken van Gini Koch en J.R.Ward mooi bij elkaar. Eigenlijk heb ik het lang uitgesteld om mijn boeken gestapeld in de kast te leggen – maar op deze manier kunnen er toch veel meer op dezelfde plank ingedeeld worden.

20150629_184835

Die houten balken eronder zijn trouwens pure noodzaak. We hebben een laminaat-vloer en die was helemaal scheef getrokken door het gewicht van die goedgevulde boekenkasten. Ahum, niet dat ik teveel boeken heb hoor … We hebben trouwens drie lage kasten extra in huis gehaald om als tegengewicht te dienen. Geweldige oplossing én nog meer ruimte voor boeken!

Eigenlijk zien mijn boekenplanken er al weer anders uit sinds ik de foto’s voor deze rubriek maakte. Waarschijnlijk zou het dus geen overbodige luxe zijn mocht ik deze ‘Shelfies’ ieder jaar (of halfjaar) opnieuw tonen. Er komen immers uiteraard nieuwe aanwinsten bij, maar tegenwoordig neem ik ook iets sneller afscheid van boeken die ik al gelezen heb en waarvan ik weet dat ik ze niet wil herlezen.

2 gedachten over “Shelfies #4”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.