Blogger-vriendenboek #18

Herinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘


Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Rowan van My Pink Fairytale  in de spotlight.

bloggervriendenboekrowan

 

 

 

Leeftijd: 19 jaar

Wat studeer je of heb je gestudeerd? Ik studeer Communicatie en Informatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ik zit nu in het tweede jaar, en heb gekozen voor de afstudeerrichting Journalistiek.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s? Jazeker! Ik speel heel erg graag piano. Dat doe ik nu al zo’n dertien jaar en het verveelt me nog steeds niet. Daarnaast is bloggen natuurlijk een grote hobby van me. En omdat ik best wel een meisje-meisje ben, hou ik ook van shoppen, uiteten gaan en leuke dingen doen met vriendinnen.

Je favoriete eten? Sushi of nacho’s met héél veel cheddar cheese en guacemole.  (Sushi lust ik zelf ook erg graag, maar nacho’s heb ik volgens mij nog nooit gegeten.)

Je lievelingskleur? Heb ik eigenlijk niet echt.. Ik hou wel heel erg van pastelkleuren.

Verzamel je (naast boeken) iets? Volgens mij niet..

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen? Moeilijke vraag! Ik denk dat dat Privé is van Kate Brian. Een soort YA dat me een beetje doet denken aan Gossip Girl. Ik vind de hele serie geweldig, en heb ze zeker gelezen!

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd? Duizend Kilometer tussen jou en mij van Jenniffer E. Smith. Het was een vermakelijk boek, maar wel heel voorspelbaar en een beetje te zoetsappig naar mijn mening. Gelukkig heb ik er maar €6 voor betaald.

Luister je naar audio-boeken? Nog nooit gedaan. Het lijkt me eerlijk gezegd een beetje ongemakkelijk om de hele tijd naar zo’n stem te luisteren, maar ik wil het best eens proberen.

Heb je een favoriet genre? Young Adult en fantasy.

Welk boek zou je op die moment willen kopen? Haha, dat zijn er zoveel! Ik ben héél erg benieuwd naar Rode Koningin, maar ook naar de rest van de boeken van de Touching Juliette serie, de Moordopdracht van James Dashner en de boeken van Ransom Riggs.  (Rode Koningin wil ik zelf ook heel graag lezen én het laatste boek van de Touching Juliette-serie want daar ben ik nog steeds niet aan toe gekomen.)

boekenkastrowanVoor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Series bij elkaar, en dan van hoog naar laag. Ik zou ze op zich wel op kleur willen sorteren, maar dan vind ik het onhandig dat series uit elkaar worden gehaald.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Ik heb geen ereader, dus alleen maar fysieke boeken!

Heb je een favoriet boek? Nee, er zijn veel boeken die ik echt geweldig vind. Toch heeft De Hongerspelen me nooit losgelaten, en werd ik laatst helemaal wild van Vrees Me.

pupilWat is de mooiste cover die je in je collectie hebt? Pupil van Julie Kagawa, en de IJzerkoning, ook van Julie Kagawa!

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …? Volgens mij rond de honderd, maar dat weet ik niet zeker aangezien mijn boeken verspreid staan over twee boekenkasten (gescheiden ouders struggles).

Wat is je laatst gekochte boek? Dat waren tien boeken op het Boekenfestijn in Utrecht!

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las? Pfoe, volgens mij is dat niet één bepaald boek geweest, maar vroeger was ik dol op de boeken van Francine Oomen, Jaques Vriens en Carrie Slee.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was? Zie de vraag hierboven.. 🙂

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)? Kate Brian en J.K. Rowling, maar dat komt gewoon omdat die series zoveel delen hebben!

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen? De Hongerspelen, Vlammen en Spotgaai, alledrie van Suzanne Collins. En de Hush Hush serie van Becca Fitzpatrick heb ik ook al meer dan drie keer gelezen.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen? Ja, ik heb dat nog wel eens met classics. Doordat ik die in het Engels lees en het taalgebruik een stukje anders is dan ik gewend ben.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast? Pfoe, ik hoop het!
R = Robijnrood – Kerstin Gier
O = Opstand – Veronica Roth
W = De Wolvenprinses – Cathryn Constable
A = Allerzielen – Deborah Harkness
N = De Necromancer – Michael Scott

Als iemand van jullie zin heeft om zichzelf en zijn/haar blog hier voor te stellen dan hoor ik het uiteraard graag.

Een gedachte over “Blogger-vriendenboek #18”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.