Boekblogger Enquete 2014: 2/2

Net als vorig jaar organiseert Joany van Craving Pages ook dit eindejaar haar Boekblogger Enquete. Afgelopen jaar wisten deze vragen me al aan het denken te zetten. Ook bij deze tweede editie is dit het geval. Vermits ik nog steeds het bondig antwoorden niet onder de knie heb aangekregen was ik genoodzaakt om deze enquete in twee te splitsen. Zoals beloofd volgt nu het tweede en dus ook laatste deel.

BOEKEN EN BLOGGEN

Wat is je favoriete boekenblog van 2014?

Goh, ik volg een groot deel boekenblogs. Elk van hen hebben hun eigen pluspunten. Toch merk ik dat er drie (Ja, ik weet dat dat meer dan één is) zijn waar ik regelmatig bevestigend zit te knikken terwijl ik hun blogposts lees, of al glimlachend omdat ik hun artikels zo grappig vind. Drie dus in plaats van één en dit zijn ze: Craving Pages, Zon en Maan, Mijn BIEB.

Welke review, die je het afgelopen jaar hebt geschreven, is je favoriet?

simplyirresistibleEuhm, eventjes mijn archief nauwkeurig bestuderen. Ik dacht dus dat het moeilijk was om een favoriet boek te selecteren, een eigen favoriete recensie uitkiezen blijkt minstens even moeilijk te zijn. Misschien wel ‘Simply Irresistible’ van Jill Shalvis. Eigenlijk vind ik het vooral leuk wanneer een recensie reacties uitlokt. Wanneer mensen een boek willen lezen door een recensies die ik heb geschreven en ik mijn enthousiasme rond een bepaald boek dus goed kon overbrengen.

Wat is je favoriete boek-gerelateerde ontdekking van het afgelopen jaar? (website, winkel, wat dan ook zolang het maar met boeken te maken heeft.)

Misschien wel WhatShouldIReadNext. Die site ontdekte ik in 2014 en leerde me J.R.Ward kennen. Ik ben geen fan van de ‘voor de fans van’-stickers die men op boeken kleeft, eigenlijk is het dus gek dat ik wel van deze site hou waar men auteurs opsomt op basis van schrijfsters wiens boeken je zelf graag gelezen hebt. Je zou denken dat dit twee keer hetzelfde is, maar ik heb al te vaak meegemaakt dat die stickers niet leken te kloppen en één ding is zeker…ik hield al van Lara Adrian, maar nu ook van een aantal auteurs die WhatShouldIReadNext me wist aan te raden op basis van die ene naam.

Stilletjes aan ben ik ook een Hebban-fan aan het worden. Net zoals ik sinds juli ook steeds meer van mijn verjaardagscadeautje ben gaan houden. Een Kobo Aura, die steeds met me meegaat wanneer ik een dagje van huis ben en niet met het gewicht van een zwaar fysiek boek wil/kan rondsleuren.

Wat is jouw mooiste boekenblog moment van 2014?

juliekagawaDit jaar waren er voor mij enkele eerste keren. Dankzij Daan ontdekte ik immers dat een fragment uit mijn recensie op de cover van De duistere fae werd gedrukt. Dat was volgens mij het eerste bijzondere blog-gerelateerde moment voor me. Het mooiste was echter de ontmoeting met meerdere contactpersonen bij uitgeverijen op de Boekenbeurs. Ik twijfel immers heel erg aan mezelf en was dus heel gelukkig met de positieve reacties die ik van hen kreeg. Bijna of misschien wel even gelukkig als met de uitnodiging die ik kreeg voor mijn allereerste Boekbloggers-event. Namelijk de bookbloggerslunch met Cassandra Clare en Holly Black.

Heb je meegedaan aan challenges dit jaar? Zo ja; hoe is dat voor je uitgepakt?

Net als in 2013 deed ik ook dit jaar mee aan de Goodreads-challenge. Oorspronkelijk stond hij op 100 boeken, dat aantal werd al vrij snel behaald, waarna ik het verhoogde naar 150 exemplaren. Momenteel ben ik bezig in nummer 180. Naar het einde van het jaar toe is mijn tempo én vooral de beschikbare leestijd wat geminderd, ik ben echter alvast benieuwd op hoeveel boeken ik uiteindelijk zal uitkomen.

Een tweede challenge die ik mezelf had opgelegd is de Bingo Challenge. Ik vond hem erg leuk om te doen én heb vrijwel alle vakjes kunnen vullen. HIER kan je zien hoe ver ik ben geraakt met deze uitdaging.
VOORUITBLIK

Aan welk boek ben je dit jaar niet toegekomen en staat nu boven aan je nog-te-lezen-lijstje voor volgend jaar?

alienresearchDat zijn vooral veel eigen boeken die tot nu toe nog steeds ongelezen vanuit de kast mijn naam lijken te roepen. Ondermeer Alien Research, Alien Collective en Universal Alien van Gini Koch, maar ook boek 7-9 uit Kim Harrison’s The Hollows-serie, de laatste twee boeken uit de Black Dagger Brotherhood, de volgende boeken uit de Marked-reeks van S.J.Day.

Naar welk boek, wat uitkomt in 2014, kijk je het meest uit?

opdebodemvanhetgrafIk ben eigenlijk vooral heel nieuwsgierig naar een heel aantal vervolgdelen. Het derde boek van Jeaniene Frost’s Nachtjagers-reeks bijvoorbeeld (al lijkt er geen duidelijkheid te bestaan over wanneer dit boek zou uitkomen). Maar ook het derde boek uit de Grisha-serie, het volgende boek uit de Miljonairsclub-reeks van Jessica Clare, het vervolg op Alice in Zombieland, het zesde boek in de Eve Dallas-serie van J.D.Robb, Angelfall #3, het derde boek in de Throne of Glass-reeks, …

Wat hoop je in 2015 te bereiken met lezen/bloggen?
Eigenlijk heb ik dit jaar al meer bereikt dan ik had durven hopen. Ik had nooit verwacht dat men een recensie goed genoeg zou vinden om er een fragment van op de cover van een boek te publiceren. Ook had ik nooit gedacht dat ik de kans zou krijgen om Cassandra Clare en Holly Black een vraag te stellen.

Ik hoop vooral dat mijn boekenblog voor mede boekenfans als een thuis aanvoelt. Dat ze er graag even langskomen, zich herkennen in sommige artikels, nieuwe boeken ontdekken of mij er nieuwe titels leren kennen via hun reacties.

Naar welke boeken-evenementen van 2015 kijk je het meest uit?

Ondanks het feit dat de afgelopen twee edities nogal tegenvielen, kijk ik toch alvast uit naar het Boekenfestijn in Antwerpen. Die editie was in 2014 de leukste al kan dat ook aan het leuke gezelschap hebben gelegen (Joany) en dus niet enkel aan het grotere aanbod Engelse boeken.

De Boekenbeurs is ook een vaste waarde, maar die ligt nu nog heel héél ver in de toekomst. Doorgaans zijn er niet veel boek-evenementen in België, ik zou het echter heel erg leuk vinden om nog eens zo’n leuke ontmoeting te kunnen meemaken.

Doe je dit jaar mee aan een lees-challenge? Zo ja; welke?

De Goodreads-challenge doe ik dit jaar sowieso opnieuw. Waarschijnlijk ga ik ook op zoek naar een leuke Bingo-achtige uitdaging. Ik hoor het graag wanneer jullie een tof voorstel hebben voor een nieuwe challenge.

Ik ga vooral ook proberen om een deel eigen boeken te lezen die nog steeds op me staan te wachten. Nu maar hopen dat dit er ook effectief van komt.

4 gedachten over “Boekblogger Enquete 2014: 2/2”

  1. Leuke antwoorden! Die website die je noemt ken ik niet, misschien moet ik daar ook maar eens een kijkje gaan nemen… niet dat mijn TBR-lijst al aan het krimpen is, maar even rondneuzen voor nieuwe titels kan geen kwaad 😉 Bedankt voor het delen!

    En het is makkelijk gezegd… maar je hoeft echt niet te twijfelen over je blog! Zelf kom ik hier graag, lees geregeld je stukken *al reageer ik niet altijd… daar wil ik dit jaar ook meer aan gaan doen* en vind dat je een fijne schrijfstijl hebt 🙂 Op naar alle nieuwe, mooie, geweldige blogmomenten in 2015! 😀

    1. Dankjewel voor je lieve bericht Ivette. Wat leuk om te horen dat je hier graag eens langskomt. Dat van die reacties snap ik hoor. Het is niet altijd even makkelijk om op die vele verschillende blogposts te reageren.

    1. Dat zou leuk zijn. Ik vind het heel tof wanneer ik mensen die ik via hun blog ken ook eens in het echt ontmoet.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.