2014: Een boekenjaar in cijfers

2014incijfersDat ik in 2014 meer boeken heb gelezen als het jaar voordien zou me niet mogen verbazen. Die stijgende lijn blijft dus nog even doorlopen. Maar wat voor boeken heb ik gelezen? Hoe omvangrijk waren die specifieke boeken? In welke maand las ik de meeste/minste boeken? Hoe beoordeelde ik deze gelezen boeken?

Tja, als boekenworm vraag ik met dit soort zaken nu eenmaal af. Gelukkig kan ik dankzij Goodreads de antwoorden op deze vragen opzoeken of uitrekenen. Kijk gerust even mee naar mijn Boekenjaar in cijfers …

In 2012 las ik 68 boeken, in 2013 verdubbelde ik dat aantal makkelijk door 140 boeken te lezen. In 2014 werden het er zelfs 181. (Op het moment dat ik deze blogpost aan het inplannen ben alleszins)

Het aantal boeken zegt natuurlijk niet alles, dus heb ik meteen ook het aantal pagina’s bekeken. Ook dat aantal neemt in stijgende lijn toe. Van de 24.893 in 2012 naar 49.672 bladzijden in 2013 Γ©n dit jaar waren het er zo’n 59.808. Binnenkort krijg ik nog een blessure van het omdraaien van al die bladzijden. πŸ˜‰

aantalpaginasNochtans telde het merendeel van de boeken die ik las slechts in de 300 pagina’s. Dit jaar was er slechts eentje bij die meer als 600 bladzijden bevatte. Vooral meer boeken dus als in 2013, maar niet persΓ© omvangrijker.

 

maandenVolgens deze tabel las ik het meeste boeken in maart en nam mijn leestempo een serieuze duik in de laatste maand van 2014. Allemaal de schuld van Sheldon Cooper en John Snow & Co. Beide tv-series moesten maar niet zo verslavend zijn.

 

beoordelingenNatuurlijk vond ik niet alle boeken even goed. Aan mijn beoordelingen te zien mag ik gerust wat strenger zijn of ik heb nu eenmaal het geluk gehad om heel veel leuke boeken te ontdekken in 2014.

 

genresOok de verschillende genres heb ik even nauwkeurig bekeken. Dat valt precies nog goed mee met het aantal Paranormal Romance boeken, dus daar mag ik er van mezelf in 2015 nog een heel pak meer van ontdekken. πŸ˜‰

Vinden jullie het ook zo leuk om aan het einde van het jaar je gelezen boeken nog eens opnieuw te bekijken?

8 gedachten over “2014: Een boekenjaar in cijfers”

  1. Leuk om dit allemaal te weten te komen!
    Ik wist niet dat Goodreads ook deze grafieken gaf. Dat ga ik voor mezelf ook nog eens moeten uitzoeken πŸ™‚

    1. Ik hoop dat je ondertussen niet al de hele tijd op zoek bent bij Goodreads. Jammer genoeg blijft hun overzicht beperkt tot het aantal totaal gelezen boeken / pagina’s en een genre-overzicht. De andere gegevens heb ik echt boek per boek moeten opzoeken. Een kleine tijdrover dus, maar als boekenworm vond ik het wel heel leuk om die resultaten te kunnen samenstellen. Vorig jaar heb ik me daar ook al eens mee beziggehouden. Oh ja, de grafieken heb ik zelf via LibreOfficeCalc gemaakt. πŸ™‚

    1. Dankjewel Katrien! De gegevens heb ik gevonden door zelf vanalles op te tellen in Goodreads. Vervolgens heb ik die
      ingevoerd in LibreOfficeCalc en ze omgezet in deze statistieken. Met Excel zal dat ongetwijfeld ook lukken.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.