What Should I Read Next –> DANGER

maevebinchyJaren geleden ontdekte ik de boeken van Maeve Binchy. Het ene na het andere boek heb ik verslonden én toen had ik ze plots allemaal gelezen. Ik heb het nu wel degelijk over lang geleden, in de tijd dat ik nog echt in blokken las. Maanden aan een stuk thrillers, en dan een hele periode romans. Toen ik ook het laatste boek van Maeve Binchy had uitgelezen was ik echter heel nieuwsgierig of er nog auteurs waren, wiens werk vergeleken kon worden met het oeuvre van deze schrijfster.

Ik was dan ook erg gelukkig toen ik ontdekte dat je dit via Bol.com kon opzoeken. Wanneer je een boek van een bepaalde auteur hebt opgezocht kan (of kon) je immers de optie ‘fans van dit boek houden ook van …’ selecteren en dan krijg je een overzicht van verschillende auteurs en titels. Leuk natuurlijk want op die manier leerde ik een hele hoop nieuwe namen kennen die tot dan onbekend voor me waren geweest. Tijdens die verkenningstochtjes op Bol leek de tijd telkens erg snel voorbij te vliegen, maar na een tijdje kwam ik steeds terug op dezelfde auteurs terecht en toen hield ik het voor bekeken.

Ondertussen wissel ik veel frequenter van genres af tijdens het lezen. Net die afwisseling doet me nog meer van het lezen genieten. Maar toch is er één genre dat me nog steeds doet uitkijken naar andere vergelijkbare auters én boeken. Ja hoor, fantasy. In dit genre kan ik immers helemaal wegduiken én wanneer je dan het laatste deel van een reeks hebt uitgelezen heb je vaak geen zin om terug te keren naar de realiteit. Ondertussen leer ik natuurlijk via mede-blogsters regelmatig nieuwe titels van Engelstalige fantasyreeksen kennen, vermits ik lang niet de enige ben die ook in het Engels leest.

Maar toch kwamen ook daar regelmatig dezelfde namen terug aan bod. Onlangs ontdekte ik echter ‘What Should I Read Next’. Ik heb deze site meteen bij mijn favorieten ondergebracht. Na één bezoekje had ik plots tien nieuwe fantasy-auteurs ontdekt die in het rijtje kunnen aansluiten bij Lara Adrian & Jacquelyn Frank …

Sindsdien heb ik die site niet meer durven te bezoeken wegens VEEL te gevaarlijk. Toch maar eerst eens werk maken van die 130+ ongelezen eigen boeken vooraleer ik in een nieuwe reeks wegduik. 🙂

4 gedachten over “What Should I Read Next –> DANGER”

  1. Tenzij de 130+ ongelezen boeken in je kast geen fantasy zijn. Dan heb je wel het recht om een nieuwe fantasy-reeks uit te zoeken 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.