De Blog Top drie Tag

Onlangs zag ik na het lezen van deze tag op Watermelilian dat Lilian me getagd had om de Blog Top Drie Tag in te vullen! Ondertussen zag ik mijn naam ook verschijnen op Reviews & Roses waar Jessica me ook vroeg om hem te beantwoorden. Stilletjes aan wordt het dus wel tijd om er eens werk van te maken. Zoals de titel reeds doet vermoeden staan de vragen uit deze tag allemaal in het teken van het cijfer drie.

Naar gewoonte horen er ook enkele regels bij deze Tag:
-Link naar deze blogpost
-Gebruik als illustratie je favo plaatje dat iets te maken heeft met het getal drie
– Beantwoord de elf vragen op jouw manier
-Nomineer twaalf andere bloggers en laat hen weten dat je ze genomineerd hebt

DE VRAGEN

1.Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?
Eerst en vooral TIJD. Daar kruipt immers heel wat van in het bedenken, voorbereiden en uiteindelijke uitwerken van blogposts. INSPIRATIE is natuurlijk ook onmisbaar. Gelukkig heb ik hier momenteel nog een overvloed van, handig verzameld in lijstjes per thema. BOEKEN vullen het lijstje ten slotten verder aan. Misschien is het wel een beetje overbodig om hen te vermelden, maar een boekenblog kan natuurlijk niet zonder dit laatste ingrediënt.

2.Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken?
Sinds ik BLOGLOVIN heb ontdekt merk ik dat ik eigenlijk enkel blogs blijf volgen via Bloglovin. Blogs die geen Follow me on Bloglovin-button hebben, verdwijnen meestal al snel uit mijn gedachten. Ik doe dit heus niet opzettelijk, er zijn nu eenmaal erg veel leuke blogs om te volgen waardoor ik Bloglovin echt wel nodig heb als geheugensteuntje.

Verder vind ik het heel leuk om de personen achter de blog persoonlijk te leren kennen. Een FOTO en wat PERSOONLIJKE FEITEN over die persoon zijn dan ook heel welkom om een beeld te krijgen van de blogster die verantwoordelijk is voor al die leuke én interessante blogposts.

Een mooie, maar vooral OVERZICHTELIJKE LAY-OUT is ook onmisbaar. Wanneer de opmaak te druk is krijgen de artikelen immers niet de aandacht dit ze verdienen. En eerlijk is eerlijk, een drukke opmaak ervaar ik vaak als vrij vermoeiend.

3.Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefste?
14052007454i7wxIk heb een zwak voor LIJSTJES en gebruik deze dan ook graag in mijn blogposts, verder schrijf ik ook graag RECENSIES én vind ik het leuk om iets PERSOONLIJKERE ARTIKELEN te schrijven. Dat kan door het invullen van een tag zijn, maar ook door te werken rond een favoriet genre, boek, vreemde gewoonten, …

4.Wat zijn de drie populairste posts op je blog?
Daar ben ik eventjes naar op zoek moeten gaan. Blijkbaar lokten de volgende drie blogposts de meeste bezoekers: Winactie BoekenAdventskalender, Zoete tip en de recensie van Julie Kenner’s Bevrijd mij

5.Welke drie dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog?
Goh, ik wil vooral dat ‘Zwartraafje’ een blog is waar mede-boekenfans zijn welkom voelen. Waar ze het gevoel krijgen dat hun reacties en mening geapprecieerd worden. Voor mij persoonlijk is het natuurlijk erg leuk om het uitgebreid over mijn liefde voor boeken te kunnen hebben zonder er vreemd door te worden aangekeken.

6.Via welke drie social media is jouw blog te volgen?
Dat zijn er in totaal meer dan drie. Je kan me immers terugvinden via Bloglovin, Twitter, Facebook, Goodreads én Pinterest.

7.Wat zijn drie voor-of nadelen van bloggen?
Tja, het grote voordeel heb ik hierboven al vermeld. Onbeperkt je liefde voor boeken kunnen uitdrukken is nu eenmaal een gigantisch voordeel. Mensen ontmoeten die net als jij gek zijn van lezen én van all things bookish in het algemeen, is eveneens een groot voordeel. Nieuwe boeken ontdekken dankzij mede bloggers hoort er ook zeker bij. Een uitnodiging voor een bloggers-event is natuurlijk ook erg leuk, vermits het me kansen geeft die ik anders niet zou hebben.

Een nadeel is vooral de grote hoeveelheid tijd die je ervoor nodig hebt. Tijd die ik niet aan lezen kan spenderen vermits ik hem nodig heb voor het uitwerken van ideetjes tot blogposts.

8.Welke drie lezers laten de meeste reacties achter?
Oops, eerst eens zien of ik kan ontdekken hoe ik dit kan opzoeken. Blijkbaar heb je daar WordPress Statistics voor nodig. Die plug-in zal ik eerst nog eens moeten downloaden. Jammer genoeg werkt die plug-in niet met terugwerkende kracht, ik heb dan ook snel even de recentste weken bekeken en blijkbaar laten de volgende drie mensen de meeste reacties achter … Nancy, Vanessa en Annabel & Sas. Ja, dat zijn er vier in plaats van drie, maar de laatste twee zijn echt aan elkaar gewaagd. 🙂

9.Wat zijn jouw drie favoriete blogs van andere bloggers?
Daar is die moeilijke vraag weer. Ik vermelde reeds eerder dat ik veel boekenblogs volg. Het is dan ook erg vervelend om er slechts drie te selecteren. Ik hou erg van ‘Craving Pages‘ ondermeer doordat dit de eerste andere boekenblog was die ik heb ontdekt, maar ook doordat Joany haar enthousiasme omtrend nieuwe ontdekkingen zo goed weet over te brengen. Ook ‘Zon en Maan‘ en ‘Mijn B.I.E.B‘ bezoek ik erg graag. Hun artikels zijn vaak met erg veel humor geschreven.

10.Over welke drie onderwerpen lees je het liefste bij andere blogs?
Eigenlijk zijn dit dezelfde drie die ik zelf graag schrijf. Lijstjes, Recensies en Persoonlijke artikels.

11.Welke drie blogtips heb jij voor andere bloggers?
Goh, het lijkt zo moeilijk om anderen tips te geven. Ik ben zelf helemaal geen professioneel blogster. Laat ik toch maar een poging wagen …
* Een eerlijke én openhartige recensie is belangrijker dan een positieve mening.
* Blog met passie niet om kans te maken op gratis recensie-exemplaren
* Je moet niet heel je privé-leven met je volgers delen, maar laat hen wel merken wie er achter de blog schuilt.

Wil je deze Tag zelf ook graag invullen én ben je nog niet getagd dan mag je hem bij deze gerust overnemen.

10 gedachten over “De Blog Top drie Tag”

  1. Leuke tag, en ik kan me grotendeels in je antwoorden vinden. BlogLovin vind ik zelf niet zo handig om andere blogs te volgen, dat doe ik gewoon op basis van mijn eigen ouderwetse linklijstje. Met BlogLovin’ volgde ik op een bepaald moment meer dan honderd blogs, en dat was echt teveel van het goede… ik kwam zelf niet meer aan schrijven toe 😉

    1. De laatste tijd zijn het inderdaad wel heel veel BlogLovin Posts om elke dag te lezen. Blijkbaar volg ik ondertussen zo’n 179 blogs en wanneer je vrijwel al die blogposts probeert te lezen hou je inderdaad niet veel tijd meer over om zelf te schrijven of (in mijn geval nog belangijker) te lezen.

  2. Ik blijf dit zo’n leuke tag vinden. Wat een goede tips trouwens: die grens tussen persoonlijk en niet persoonlijk vind ik zelf nog wel moeilijk haha. Maar ik probeer wel iets persoonlijker te worden tegenwoordig 😛 En haha tijd is inderdaad een groot nadeel van bloggen: maar uiteindelijk trek je er dan wel weer voldoening uit en dan weet je het waar je het voor doet (is bij mij in ieder geval)

    1. Dag Deisy. Die grens vind ik zelf ook één van de moeilijkste dingen. Helemaal in het begin kon je hier zelfs geen enkele foto van me terugvinden. Maar vermits ik het zelf ook leuk vind om te ontdekken wie de persoon achter de blog is, probeer ik nu toch meer aandacht te hebben voor persoonlijke feiten.

    1. Hoi Sylvia, ik wist niet dat jij hem had bedacht, maar probeer zo snel mogelijk naar je de oorspronkelijke blogpost te linken.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.