Foto-update #31

fotoupdate1Deze terugkerende foto-update is na enkele keren een gewoonte geworden én ook dit keer laat ik jullie via een aantal foto’s graag zien waar ik me de afgelopen dagen mee heb bezig gehouden.

liptonkerstEigenlijk had ik deze doos al eerder in een reclame-folder zien staan. Toen in de supermarkt bleek dat hij groot genoeg was én dus niet enkel mooi besloot ik hem aan te schaffen. We hebben hier immers altijd verschillende soorten thee in huis en dankzij deze tweede doos kan ik die nu veel makkelijker opbergen. Drie blikken dozen vol thee. Het lijkt misschien een beetje overdreven, maar vermits we geen van beiden koffie lusten is het wel leuk dat we uit allerlei smaken kunnen kiezen.

2014-12-22 16.50.22De kapster kwam nog eens langs. Alleen ben ik tot nu toe telkens vergeten om een foto te trekken van dat nieuwe kapsel. In de lengte is er eigenlijk niet zo heel veel verdwenen, maar toch is het een heel ander zicht. Ik moest er zelf alleszins eventjes aan wennen.

2014-12-23 09.25.27Binnenkort gaan we naar een babyborrel. Ondertussen is het vrijwel een traditie geworden dat ik als geboorte-geschenkje boeken cadeau doe. Drie kleintjes én twee op de groei. Het zoontje van mijn echtgenoot krijgt zo alvast de start van een privé-bibliotheekje bij elkaar.

2014-12-23 14.50.24Een tijdje terug vond ik een heel leuk mailtje in mijn inbox. Dankzij De Lady Library was ik één van de gelukkige winnaars van deze prachtige Alina Starkov-poster geworden. Dinsdag kwam hij hier aan, mooi opgerold in een kokertje. Ik vind het echt een supermooi exemplaar. Een knappe illustratie, mijn favoriete kleuren, … Nu nog een geschikte kader vinden en dat kan wel eens een uitdaging worden door de bijzondere afmetingen.

2014-12-23 09.24.45Die gevulde speculaas die jullie hier eerder al zagen verschijnen was goedgekeurd door de collega’s. Dus kon ik alvast aan een nieuwe lading beginnen om cadeau te doen met de feestdagen.

 

rokje1Tijdens de recentste naailes konden we ons overgetekend patroon beginnen opspelden en uitknippen. Het beleg is alvast stevig vastgestoken met speldjes. Jammer genoeg vloog de tijd supersnel voorbij en kwamen we nog niet toe aan het in elkaar puzzelen van die eerste rok. Ik kon het echter niet laten om hem alvast eens voor te houden en vermoed dat ik dit printje vaak zal willen dragen. Het eindresultaat komt hier natuurlijk te voorschijn zodra het klaar is.

2014-12-23 23.19.45En toen was er – voor de afwisseling – nog eens een eletrische panne. Gelukkig zo’n 15 minuten nadat ik klaar was met mijn douche, jezelf wassen in het duister zou anders wel een andere ervaring zijn geweest. Nog een bijkomend voordeel is de kerstverlichting, waarvan er gelukkig enkele op batterijen werken. Op die manier konden we binnen de kortste keren toch voldoende zien om nergens tegen te lopen. Tandenpoetsen bij kerstverlichting heeft ook wel wat.

2014-12-24 14.17.16Gelukkig was de panne vrij snel verholpen want de volgende dag moest ik aan de tweede lading kersttraktaties beginnen. Dat werden deze veenbesmuffins met een krokante kaneel-crumble bovenop.

creatiefpakjeKerstavond vierden we bij mijn schoonouders. Lekker eten, leuk gezelschap en creatieve pakjes. Ik kreeg immers twee dozen vol knutselmateriaal. Dat betekende natuurlijk wel dat de knutselkast opnieuw aan een reorganisatie toe was. Gelukkig past nog steeds alle materiaal er in. Daar hebben die vele Tetris-uurtjes van vroeger zeker iets mee te maken.

2014-12-26 12.41.55Met Kerst gingen we bij mijn ouders eten, maar we stelden het uitdelen van de pakjes nog eventjes uit tot volgende week. Mijn echtgenoot gaf me ’s avonds echter wel mijn kerstcadeau toen we thuiskwamen en wist me daar geweldig mee te verrassen. Ik kreeg van hem immers tickets om samen naar het Zwanenmeer te gaan kijken in Antwerpen. Het duurt nog wel eventjes vooraleer het effectief zo ver is, maar ik kijk er nu alvast ontzettend naar uit. Zelf was hij gelukkig ook blij met zijn cadeautjes (Sonic Highways van de Foo Fighters & een box met de eerste zes seizoenen van The Big Bang Theory, waarvan we ondertussen al een deel afleveringen hebben gezien)

Ik hoop dat jullie allemaal in leuk gezelschap van de Kerstdagen hebben kunnen genieten.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.