Top Secret Twenty-One – Janet Evanovich

topsecrettwentyone

 

Titel: Top Secret Twenty-one
Auteur: Janet Evanovich
Uitgeverij: Bantam
305 p.

“Trenton, New Jersey’s favorite used-car dealer, Jimmy Poletti, was caught selling a lot more than used cars out of his dealerships. Now he’s out on bail and has missed his date in court, and bounty hunter Stephanie Plum is looking to bring him in. Leads are quickly turning into dead ends, and all too frequently into dead bodies. Even Joe Morelli, the city’s hottest cop, is struggling to find a clue to the suspected killer’s whereabouts. These are desperate times, and they call for desperate measures. So Stephanie is going to have to do something she really doesn’t want to do: protect former hospital security guard and general pain in her behind Randy Briggs. Briggs was picking up quick cash as Poletti’s bookkeeper and knows all his boss’s dirty secrets. Now Briggs is next on Poletti’s list of people to put six feet under.

To top things off, Ranger—resident security expert and Stephanie’s greatest temptation—has been the target of an assassination plot. He’s dodged the bullet this time, but if Ranger wants to survive the next attempt on his life, he’ll have to enlist Stephanie’s help and reveal a bit more of his mysterious past.”

Ik volg Janet Evanovich ondertussen al enkele jaren. Exact weet ik het niet, maar volgens mij is het zo’n 14 jaar geleden dat ik in onze plaatselijke bibliotheek het eerste boek uit de Stephanie Plum-reeks ontdekte. Dat boek was erg snel uitgelezen dus een paar dagen later stond ik opnieuw in de bibliotheek om haar andere boeken op te zoeken. Jammer genoeg bleek al snel dat slechts de eerste vier boeken waren vertaald. Vervolgens hoorde ik een tijd helemaal niets én toen kwam ik op het Boekenfestijn ‘De zevende hemel’ tegen. Opnieuw werden er vier boeken uitgebracht maar na Tien met Stip hield men het alweer voor bekeken.

Vermits ik boeken echt wel in volgorde wil lezen, heb ik ze dan een keer als verjaardagscadeau voor mezelf online besteld. Zo komt het dat ik haar boeken tot en met ‘Takedown Twenty’ in mijn bezit heb. Een groot deel van die boeken heb ik zelfs al herlezen, in de periode dat ik nog aan herlezen toekwam. Dankzij mijn eerdere posts over de Unread Books Tag én een overzicht van al die ongelezen boeken weten jullie dat ik het eigenlijk niet kan maken om boeken te herlezen vooraleer die lange lijst een beetje gekrompen is. De Harry Potter-boeken zijn eigenlijk de enige uitzondering op die regel. Ik ben nog niet zo ver dat ik mezelf verbied om nieuwe boeken te lezen voor ik al de ongelezen exemplaren heb verwerkt. Zo gek ben ik nu ook weer niet.

Daarom mocht ik dan ook zonder probleem in ‘Top secret Twenty-one’ beginnen. Ook dit boek was ontzettend snel uitgelezen, Janet Evanovich heeft nu eenmaal een erg vlotte schrijfstijl. Alleen ben ik niet van plan om het boek dat ik als e-book versie las, ook in zijn fysieke vorm aan te kopen. Voorlopig ziet het er naar uit dat ik stop na twintig boeken. Ik vind de entertainende schrijfstijl van Janet Evanovich nog steeds heel leuk om te lezen. Ik geniet nog steeds van Lula’s zotte uitspraken en de zowel hilarische als benarde situaties waar Stephanie telkens opnieuw in verzeild geraakt. Er is echter ook een ‘maar’ aan verbonden. Ondanks het feit dat de boeken grappig én ontspannend blijven, zijn ze jammer genoeg ook vrij voorspelbaar geworden. Dat was vroeger ongetwijfeld ook reeds het geval, maar na 21 boeken waarin de Ranger/Morelli-situatie wordt uitgesponnen wil ik stilletjes aan toch graag dat er een keuze wordt gemaakt.

Ik begrijp dat de schrijfster er tegenop zit om een deel van haar fans te ontgoochelen. Maar ik denk dat ik bij de meerderheid hoor als lid van Team Ranger en vraag me ondertussen toch af hoe lang we nog moeten wachten én supporteren vooraleer Stephanie mag kiezen tussen beide mannen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.