Unread Book Tag

Deze Unread Book Tag kwam ik een tijdje geleden tegen op ‘De Pagina Omslaan‘. Vooral door de eerste vraag sprak hij me meteen aan. Mijn boekenkasten zijn immers vrij goed gevuld, maar vermits er af en toe oudere boeken plaats maken voor nieuwe aanwinsten had ik geen flauw idee hoeveel boeken ik nu juist in mijn collectie heb.

 

Dankzij deze Tag weet ik (en jullie straks dus ook) dit nu wel. Bovendien heb ik nu ineens mijn boekenlijst nog eens aangevuld zodat hij helemaal up-to-date is. 🙂

 

 

Hoeveel ongelezen boeken heb je in de kast staan?

110.  Best wel veel dus daar moet ik toch eens werk van maken.

 

Hoeveel gelezen boeken heb je in de kast staan?

DSCN4250Momenteel zo’n 229 eigen exemplaren. Maar ook twee boeken die ik mocht lenen van vriendinnen en 5 bibliotheek-boeken.

 

 

 

 

Koop je meer boeken dan dat je leest?

toomanybooksGoh, ik ga vrij frequent naar de bibliotheek en heb het geluk dat ik af en toe recensieboeken mag ontvangen. Toch zijn er nog voldoende boeken die ik echt graag wil en die dan ook na aankoop een plekje in mijn eigen collectie krijgen. Het gaat waarschijnlijk heel ‘onnozel’ klinken, maar ik vind het net een heel leuk idee dat ik nog steeds veel ongelezen boeken in huis heb. Op die manier heb ik altijd leesvoer binnen handbereik wanneer ik eens keertje niet tot bij de bibliotheek geraak. Dus nee, eigenlijk vind ik niet dat ik meer boeken koop dan ik kan lezen. 🙂

 

Waarom denk je dat je je ongelezen boeken nog niet gelezen hebt?

Tja, het lijkt wel alsof mijn To Read-lijst elke dag langer wordt. Ik lees vrij veel, maar ik heb vaak de indruk dat er voor elk boek dat ik lees, meteen weer drie andere zijn die ik nog wil lezen. Recensieboeken lees ik sowieso eerst en als ik naar de bibliotheek ga moet ik natuurlijk ook rekening houden met de uitleen-termijn … Er komen ook altijd maar nieuwe boeken en reeksen uit waar ik heel benieuwd naar ben en hierdoor blijven mijn eigen boeken vaak wat langer ongelezen in de kasten staan.

Ben je van plan om op een boek buying ban te gaan?

Dat zie ik niet snel gebeuren. Ik koop nooit gigantisch veel boeken tegelijk aan … of het zou moeten zijn dat ik ontzettend veel koopjes ontdek bij bijvoorbeeld het Boekenfestijn. Zolang alles in deze kasten blijft passen is er geen probleem.

 

Af en toe moeten enkele oudere boeken plaats maken voor nieuwe maar ik heb sowieso de gewoonte om af en toe bij de Kringloopwinkel of op rommelmarkten te gaan rondsnuffelen. Maar ook het Boekenfestijn en een eventuele uitverkoop van een bibliotheek kan ik maar erg moeilijk weerstaan.

 

Als je daar een boek tegenkomt dat je al erg lang zoekt (bijvoorbeeld een reeks die je wil vervolledigen) aan een superlage prijs, dan kan je dat toch onmogelijk laten liggen… Niet?

 

 

 

10 gedachten over “Unread Book Tag”

  1. Ik heb op het moment helemaal geen overzicht meer. Een heleboel boeken heb ik al zorgvuldig ingepakt. We willen dit jaar gaan verhuizen en dan kan het maar gebeurd zijn, denk ik dan. Alleen de boeken die ik de laatste maanden heb ontvangen, staan nog in mijn kast. De rest is onzichtbaar. (voorlopig)

    1. Een kleine twee jaar geleden was dat hier ook het geval. Tijdens de verbouwingswerken moesten we tijdelijk ergens anders wonen en werden alle boeken ingepakt. (Lang leve de baxter-dozen) Ik was super blij toen we terug in ons eigen huis konden en nog gelukkiger toen ik al mijn boeken opnieuw kon uitpakken. 🙂

  2. Wow! Ik wist dat je nog enkele ongelezen boeken staan had, maar dat het bijna de helft van je volledige boekencollectie was, had ik niet verwacht 😉

  3. Zo erg is het niet hé. Slechts een derde van de hele collectie. Allemaal de schuld van het geweldige aanbod van de openbare bibliotheek en fantastische vriendinnen die me goede boeken uitlenen. 😉

  4. Oeps! Ik had het woord ‘gelezen’ gemist. Ik dacht dat je 229 boeken in je collectie had en daarvan dus 110 niet gelezen.
    Dat komt ervan als ik je blog altijd onmiddellijk wil lezen tussen het werk door 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.