Ongelezen boeken …

prent-lots-of-booksDankzij de Unread Book Tag die een tijdje terug invulde kwam ik tot de vaststelling dat ik ondertussen iets meer als 130 ongelezen boeken in mijn kasten heb staan. Nu heb ik natuurlijk al veel meer boeken wel gelezen, maar toch blijft het een indrukwekkend aantal.

Ik weet echter wel hoe het komt dat die boeken zolang niet aan bod komen. Door regelmatige bezoekjes aan de plaatselijke bibliotheek, leuke online ontdekkingen, minstens even leuke verjaardagsgeschenken én het ontvangen van recensieboeken zijn er immers veel exemplaren die ‘mogen’ voorsteken. Hierdoor blijft het aantal ongelezen boeken vrijwel constant. Nieuw aangekochte boeken worden immers ook sneller gelezen dan diegene die al eventjes in de kast staan. Al een geluk dat die lijst van eigen TBR-boeken dus niet oneindig blijft groeien.

Alleen blijft het niet bij ‘eventjes’. Je hoeft geen schrik te hebben, ik ga niet AL mijn ongelezen boeken tonen in deze blogpost. Ik hou het bij enkele …

2014-07-02 14.31.37Toen ik jonger was heb ik vrij veel boeken met ernstige thema’s gelezen. Sommige daarvan vond ik erg knap, andere waren helemaal niets voor mij. Maar plots had ik het gehad met al die zware verhalen en bedacht ik me dat het me helemaal vrij stond om op een ander genre boeken over te stappen. Hierdoor staan er echter nog wel enkele boeken in de kast waar ik nog niet aan was toegekomen. Zo wou ik ‘Calamiteiten leer voor gevorderden’ erg graag lezen omdat het werd aangeraden voor de fans van ‘De verborgen geschiedenis’. Een boek dat ik in die periode heel knap vond. ‘Jin Shei’ is dan weer een Boekenfestijn-boek, dat afstamt uit de periode dat het Boekenfestijn echt heel voordelig was en je zonder een al te hoge rekening met een enorm aantal aanwinsten terug naar huis kon keren.

‘Weduwe voor een jaar’ is nog een restant van een laatste (verplichte) ECI-bestelling. Dit boek sprak me toen het meeste aan in de beschikbare selectie. De twee Khaled Hosseini’s kreeg ik cadeau. Ik heb al meerdere keren gehoord dat ze prachtig geschreven zijn, maar vermits ik weet dat ik me het verhaal veel te erg ga aantrekken, ben ik er nog niet aan toegekomen. Ook Rachel’s rokje kreeg ik cadeau, alle andere boeken zijn koopjes uit de kringloopwinkel of aanwinsten van het Boekenfestijn.

2014-07-02 14.34.15De twee boeken links op deze foto komen uit de periode dat ik het ene Dan Brown-achtige boek na het andere las tot ik het plots genoeg had van dit genre. Na een tijdje wil je toch liever wat afwisseling. ‘Jennifer Government’ zou ik momenteel wel willen lezen, dus dat is ongetwijfeld één van de boeken waar ik werk van zal maken wanneer ik er tijd voor heb. ‘Die van Stan Lauryssens zijn dan weer een cadeau waar ik nog niet aan toe ben gekomen. Bob Mendes komt van een rommelmarkt … Ja ik weet dus blijkbaar nog van elk boek waar ik het vandaan heb dus eventjes in beknopte versie de volgende boeken komen van Kringloopwinkel én 2 van het Boekenfestijn. Die twee laatste spreken me trouwens nog steeds aan.

2014-07-02 14.36.55De eerste twee delen uit deze reeks won ik via een FB-wedstrijd. Nu ja, ik won zelf het eerste deel én mijn echtgenoot won het vervolg. Een tijdje terug vond ik bij een uitverkoop de volgende twee boeken voor slechts 2€ stuk. Ik vind ze er prachtig uitzien én ben er van overtuigd dat het er ooit van zal komen om deze saga te lezen. Jostein Gaarder én Toby Litt komen van het Boekenfestijn, Erica James van een garageverkoop, Tim Geary komt van de prijzentafel bij een quiz én Christobel Kent komt van bij de Sleghte.

Eigenlijk wel grappig dat ik boodschappenlijstjes nodig heb om niets te vergeten wanneer ik naar de winkel ga, maar wel nog van elk boek weet hoe het in mijn bezit is geraakt. 😉

robertjordanIn het begin dacht ik dat ik de meeste van mijn fantasy-boeken wel gelezen had, maar dankzij deze prijs die ik zo’n 2 jaar geleden won is dat zeker niet het geval. Ik moet dus niet enkel werk maken van Zerian’s Vloek maar ook van deze immense serie van Robert Jordan. Oh ja, ik deed toen mee om kans te maken op de troostprijs. Omdat mijn echtgenoot dat boek graag zou lezen, maar blijkbaar had ik dit keer net wel geluk met de schiftingsvraag én was ik de enige die het juiste antwoord had ingezonden.

Het is dus wel duidelijk dat ik nog voldoende leesvoer heb klaarliggen. Ooit, zal het er ongetwijfeld van komen om die allemaal uit te lezen. 😉

6 gedachten over “Ongelezen boeken …”

    1. De enige manier om dit klaar te spelen lijkt me om mezelf te verplichten om eerst alles te lezen vooraleer ik nieuwe boeken mag lenen/kopen/lezen … Maar dat zie ik mezelf nog niet snel doen. Er zijn nu eenmaal altijd zoveel nieuwe interessante boeken

    1. Wat een prijs hé. Ik moet er echt eens een keertje werk van maken. Maar momenteel lijkt het er niet meteen van te komen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.