Een affaire in Cornwall – Liz Fenwick

 eenaffaireincornwall

Titel: Een affaire in Cornwall

Auteur: Liz Fenwick

Uitgeverij: Boekerij

329 p.

 

Als Jude op haar trouwdag voor het altaar staat, wordt de druk van haar aanstaande huwelijk haar plotseling te veel. Ze vlucht de kerk uit en laat heel wat achter: een verbijsterde verloofde, haar woedende moeder, en gasten die genoeg stof tot roddelen hebben voor de rest van het jaar.

Vol schuldgevoel en schaamte trekt Jude zich terug in Pengarrock, een vervallen landhuis boven op een klif in Cornwall. Hier mag ze de uitgebreide bibliotheek van de familie Trevillion catalogiseren. Het huis is een welkome schuilplaats voor Jude en ze raakt er zelfs compleet van in de ban wanneer ze een tragische geschiedenis ontdekt, met daarin de suggestie van een verborgen schat. Maar de huidige eigenaar blijkt niet half zoveel van Pengarrock te houden als zij, en wil het huis verkopen.

Kan ze hem op tijd op andere gedachten brengen?”

 Ik denk dat ik zelf dit boek niet snel zou opgepikt hebben vanuit het rek en net daarom ben ik blij dat ik het als recensie-exemplaar kreeg toegestuurd. Op die manier heb ik immers een erg leuk boek ontdekt dat anders aan me voorbij zou zijn gegaan. ‘Een affaire in Cornwall’ is echt een boek om buiten tussen het groen én in het zonnetje te lezen. Al kan het de lezer natuurlijk even goed tijdens de donkere wintermaanden doen wegdromen over warmere maanden die in het vooruitzicht liggen.

Liz Fenwick’s beschrijvingen zorgen er voor dat je je vrijwel perfect kan voorstellen hoe de indrukwekkende tuinen en het magnifieke landhuis dat de naam Pengarrock draagt, er uit moeten zien. Haar prachtige omschrijvingen doen je verlangen om naar Cornwall te trekken. Bijvoorbeeld voor een lange wandeling aan het rustige strand vanwaar je vanuit kikkerperspectief de indrukwekkende thuis van de familie Trevillion kan bewonderen.

Niet enkel de locatie en gebouwen worden gedetailleerd en beeldend omschreven. De schrijfster slaagt er in om haar personages heel goed over te brengen, waardoor het wel heel makkelijk is om met hen mee te leven en in het verhaal op te gaan. Zo volgen we de geleidelijke evolutie van Jude die na haar impulsieve beslissing zichzelf lijkt te herontdekken en zowel een zoektocht op persoonlijk vlak als een heuse schattenjacht op zich neemt.

We ontmoeten Tristan die in het begin heel arrogant en stroef overkomt, maar helemaal van karakter lijkt te veranderen wanneer hij zich steeds meer thuis voelt. Tante Agnes met haar gezegende leeftijd en onverbloemde mening, Helen, de goddelijke huishoudster die het bemoederen niet kan laten, peettante Barbara die in niets op haar moeder lijkt maar toch diens goede vriendin is, het dorpje Manaccan en zijn lieftalige, doch uiterst nieuwsgierige inwoners, die Jude als Yank én vreemde eend in de bijt toch snel verwelkomen in hun gemeenschap.

Het zijn vooral deze prachtige locatie en de innemende personages die er voor zorgen dat ‘Een affaire in Cornwall’ een heerlijk gemoedelijk boek is om bij weg te dromen. Al droomde ik zelf vooral ook een beetje weg bij de omschrijvingen van de privé-bibliotheek met het prachtige uitzicht.

 

2 gedachten over “Een affaire in Cornwall – Liz Fenwick”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.