Gelezen in Mei

gelezeninmeiHet einde van de meimaand is in zicht en dus werd het hoog tijd dat ik een nieuwe ‘Gelezen in’- blogpost schreef. Zelf vind ik het wel leuk om bij het begin van een nieuwe maand even terug te blikken op de boeken die ik de maand voordien las. Kijken jullie even mee?


2014-05-04 11.50.28Het begin van deze maand viel nog tijdens de Books & Kisses Read-a-Thon. Op een week tijd las ik nog (jaja, NOG) meer boeken dan ik gewoonlijk zou doen. Zo las ik De budget bruideen uiterst ontspannende chicklit, die ik voor Uitgeverij Lannoo mocht recenseren. Maar ook De 100 en De boekwinkel‘. Twee boeken die ik bij onze plaatselijke bibliotheek ontleende. Vooral het eerste van die twee is me goed bevallen.

 

2014-04-30 15.29.45De volgende twee boeken die ik las waren ‘Drift’ en ‘Dwalen’. Jammer genoeg moet ik hierbij vermelden dat die boeken niet aan de verwachtingen voldeden. Ik had er heel veel positieve reacties over gelezen, misschien had ik hierdoor te hoge verwachtingen, maar ik was eigenlijk vrij ontgoocheld in deze boeken. ‘Drift’, het eerste deel in deze reeks van Becca Fitzpatrick viel op zich nog wel mee, maar tijdens het lezen van ‘Dwalen’ heb ik me eigenlijk vrijwel continu geërgerd in het gedrag van het vrouwelijke hoofdpersonage.

 

2014-05-09 14.22.41Gelukkig volgden er nadien meteen een aantal boeken waar ik wel enthousiast over was. Bijvoorbeeld ‘De studie’, het tweede deel uit de Test-trilogie van Joelle Charbonneau, of ‘Bloedband’ van Julie Kagawa met een heuse cliffhanger die me ontzettend nieuwsgierig maakt naar het vervolg in de Blood of Eden-reeks.

 

2014-05-03 12.13.50Vervolgens las ik het gratis kortverhaal ‘De voorspelling’ vooraleer ik in ‘De verloren prins’ wou starten. Tussen alle recensieboeken door maakte ik echter ook even tijd om ‘Playing with fire’ te lezen. Een boek dat ik had gekocht op het Boekenfestijn in Mechelen en dat echt heel goed meeviel. Nu maar hopen dat ik binnenkort aan het tweede deel geraak en dat dit even leuk leesvoer is.

 

2014-05-13 11.02.14De schilder van Nora Roberts viel alleszins ontzettend goed mee. Ondertussen ben ik echt een fan van deze schrijfster geworden. Ik vind niet alle boeken even geweldig, maar heb tot nu toe nog geen enkel boek ontdekt dat tegenviel.

 

eindelijkthuis zoeterdanchocolade rondmiddernacht nieuwbegin

Ik las echter ook enkele e-books. Jammer genoeg heb ik nog geen E-reader in mijn bezit, maar voorlopig los ik dit gebrek op door een tablet te gebruiken. Niet echt ideaal, maar gelukkig kon ik hierdoor wel de volgende boeken lezen: Eindelijk thuis, Zoeter dan Chocolade, Rond middernacht én Nieuw Begin.

 

recipesforaperfectmarriageDeze maand kwamen vooral veel recensieboeken én enkele bibliotheekboeken aan bod, maar gelukkig kon ik toch ook nog ‘Recipes for a perfect marriage’ lezen. Deze pocket staat al een hele tijd in de kast, sinds ik hem kocht op een eerder editie van het boekenfestijn en bleek uiteindelijk nog beter mee te vallen dan ik het verwacht.

 

2014-05-25 17.53.22Eigenlijk loop ik momenteel een beetje op de feiten vooruit. Terwijl ik deze blogpost aan het inplannen ben, heb ik het boek ‘Klem’ van Simon Beckett immers nog niet uitgelezen. Dit boek dat ik als recensie-exmplaar ontving van LS Amsterdam, zal morgen (de laatste dag van mei) echter sowieso zijn uitgelezen. Deze spannende thriller brengt het totaal op 17 boeken voor de maand mei.

Een gedachte over “Gelezen in Mei”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.