Recipes for a Perfect Marriage – Kate Kerrigan

recipes

 

Titel: Recipes for a Perfect Marriage
Auteur: Kate Kerrigan
Uitgeverij: Pan Books
319 p.

They say there is no such thing as a perfect marriage, but of course there is. A perfect marriage is where two people live together for most of their lives until death separates them. What there is no such thing as is an easy marriage. And when it comes to love, people have somehow come around to equating love with ease.

New York food writer Tressa returns from honeymoon worries that she has married her impossibly handsome new husband Dan out of late-thirties panic instead of love.

In 1930s Ireland, her grandmother, Bernadine, is married off to the local schoolteacher after her family are unable to raise a dowry for her to marriage her true love, Michael. During the first year of her marriage, Tressa distracts herself from her stay-or-go dilemma by working on her grandmother’s recipes, searching for solace and answers through their preparation.

Through the stories of these two women, Recipes for a Perfect Marriage challenges the modern ideal of romantic love as a given and ponders whether true love can really be learned.”

Ik zou me kunnen ergeren aan de vrouwen in dit boek die zoveel tijd nodig hebben om het waardevolle te zien in wat ze al hebben maar eigenlijk is dit niet het geval. We hebben nu eenmaal niet steeds meteen door dat we al in het bezit zijn van iets dat de moeite waard is om te koesteren.

Tijdens het lezen van dit boek heb ik vooral ontzettend genoten van het hartverwarmende verhaal. Waar het personage dat ze zelf tot leven heeft gebracht, met liefde haar recepten bereid, daar heeft de schrijfster van dit boek duidelijk een grote portie liefde in haar boek gegoten.

‘Recipes for a perfect marriage’ is een verhaal over de kracht van liefde in al zijn vormen maar bovenal de waarde van het huwelijk en het feit dat je dit niet als vanzelfsprekend mag beschouwen. Iets wat te snel vergeten wordt is dat je niet éénmaal voor elkaar kiest op je trouwdag, maar dat je diezelfde keuze steeds opnieuw maakt gedurende elke dag van je huwelijk.

Ik vond het heel mooi hoe het verhaal van Tressa en haar grootmoeder Bernadine naast elkaar lopen en zoveel overeenkomsten vertonen. Door het generatieverschil spelen beide verhalen zich in verschillende periodes af. De tijden veranderen, maar ook de mensen hun verwachtingen, … Zoveel veranderingen én tegelijk ook weer niet.

Wat ik persoonlijk ook knap vond, is de indeling van het boek en de ondertitels die hierbij horen. In plaats van de vijf verwerkingsfasen, vormen deze immers de 10 fasen die een huwelijk doorloopt. Tien aspecten die tegelijkertijd de noodzakelijke ingrediënten lijken te zijn om een huwelijk te doen slagen.

Een gedachte over “Recipes for a Perfect Marriage – Kate Kerrigan”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.