Eindelijk thuis – Susan Mallery

eindelijkthuis

 

Titel: Eindelijk thuis
Auteur: Susan Mallery
Uitgeverij: Harlequin
264p. (e-book)

“Na een mislukt huwelijk was Jenna Stevens toe aan een verandering. Maar nu ze voor het winkelpand staat waarvoor ze een huurcontract heeft getekend, vraagt ze zich af of die verandering echt zó drastisch moest zijn: ze weet helemaal niet hoe ze een winkel moet runnen!

Gelukkig staat haar adoptiefamilie vierkant achter haar. Bovendien is ze zo verstandig om Violet aan te nemen, een doortastende dame die al snel haar rechterhand wordt. Sneller dan ze had gehoopt is haar kookwinkel een feit.

Net als het allemaal begint te lopen, gebeurt er iets waardoor alles verandert: plotseling staan haar biologische ouders bij haar op de stoep. Ze willen haar dolgraag leren kennen, en dit betekent dat Jenna een keuze moet maken: durft ze haar hart te openen voor het onbekende – zoals haar nieuwe familie… of zelfs een nieuwe liefde?”

Wanneer Jenna’s echtgenoot haar onverwachts laat weten dat hij haar verlaat voor een andere vrouw grijpt ze niet automatisch naar de literverpakkingen Ben & Jerry’s. Ook een avondje troost met vriendinnen en een eindeloze bevoorrading van Cosmopolitans is niet haar ding. Nee, Jenna reageert net iets anders wanneer ze ontdekt dat Aaron het niet zo nauw neemt met zijn ‘in goede en kwade dagen’-belofte. Ze trekt terug naar het dorp waar ze als kind opgroeide en neemt een heel impulsieve beslissing door een huurcontract te tekenen voor het gebouw waar ze een kookwinkel wil gaan runnen.

Koken is haar passie, maar al snel bedenkt ze zich dat ze helemaal geen kaas heeft gegeten van het runnen van winkel. Bovendien heeft het denigrerende gedrag van haar ex-man er voor gezorgd dat er niet veel overblijft van Jenna’s zelfvertrouwen. Gelukkig heeft ze geweldige adoptie-ouders die er altijd voor haar zijn. Wanneer ze Violet ontmoet, krijgt ze er niet enkel een spontane collega bij maar ook een loyale vriendin.

Ze zijn beide erg verschillend maar lijken net hierdoor elkaar perfect aan te vullen. Hun samenwerking heeft alleszins een positief effect op het succes van Jenna’s beginnende kookwinkel.

Maar net wanneer haar toekomst er iets rooskleuriger begint uit te zien, staan plots Serenity en Atomic aan de deur … haar biologische ouders. Na al die jaren lijken ze plots op te duiken en willen heel graag tijd met haar doorbrengen en haar zo beter leren kennen. Net in een periode wanneer Jenna zichzelf terug probeert te herontdekken …

Dit boek was echt een leuke ontdekking. Ik kende Susan Mallery nog niet en wist dus niet goed wat ik kon verwachten toen ik dit boek van Uitgeverij Harlequin mocht recenseren. Al snel bleek dat’Eindelijk thuis’ me echt wel beviel.

Zo vond ik het heel leuk dat de schrijfster de tijd nam om haar personages voldoende uit te werken. Vooral bij de vrouwelijke karakters was dit het geval. Hierdoor was het vrijwel onmogelijk om niet met hen mee te leven en op te gaan in dit verhaal. Ik vond het ook heel tof dat deze vrouwen zo van elkaar verschilden. Jenna die alles lijkt te plannen en steeds op veilig speelt tegenover de meer impulsieve Violet, die erg spontaan om gaat met de klanten en op haar intuïtie durft te vertrouwen. Ze zien er helemaal anders uit, ze groeiden beiden op een heel verschillende manier op en toch lijken ze elkaar perfect aan te vullen. Bovendien spreekt Jenna’s passie ook mij aan. Ik hou er net als haar van om nieuwe recepten uit te proberen, of volop te experimenten door bestaande recepten aan te passen. Om onverwachts iets nieuws te ontdekken, dat heerlijk smaakt en dat dan ook met anderen te delen.

Ook Jenna’s adoptieouders Marshall en Beth konden niet meer verschillen van Serenity en Tom. Waar het ene koppel stevig met beide voeten op de grond staat en geniet van de simpele dingen in het leven, zijn de andere erg bezig met hun alternatieve levenswijze en lijken ze vrijwel alle mogelijke sojascheuten bij naam te kennen.

De personages wisten me direct voor zich te winnen en hierdoor ging ik al snel helemaal op in het verhaal. Het boek bevat ook voldoende humor. De grappige gesprekken die Jenna met haar moeder en Violet voert, haar reacties op de zweverige uitspraken van haar biologische ouders, … ‘Eindelijk thuis’ is een ontspannend, menselijk en ontroerend verhaal waarin het belang van vrienden en familie heel mooi naar voren komt.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.