Foto-update #215

In plaats van wekelijks of twee wekelijks deel ik deze terugkerende rubriek nog maar eenmaal per maand waardoor er doorgaans heel wat foto’s op jullie te wachten. Kijken jullie weer even mee naar wat ik de voorbije maand naast lezen nog allemaal heb uitgestoken …

Eind maart ging ik met mijn nicht naar Gent en ondanks het trieste weer hadden we een heel fijne dag. We lunchten bij Soep+, bezochten een kringloopwinkel en een kaartenwinkel waar ik nog niet eerder was geweest, gingen langs bij The Fallen Angels zodat ik dag kon gaan zeggen bij Ganesha, rusten even uit met iets lekkers bij Alice en sloten de dag na nog enkele winkels (Fox, Sweet P, …) af bij Du Progres.

Dit soort foto’s ga je nog vaker zien in deze Foto-update want ook de voorbije maand werd er heel veel verzonden met de post. Volgens mij was vier postzegels het minimum aantal zegels per envelop. Daarnet heb ik er zelfs nog eentje gepost met niet minder dan TIEN postzegels. Dan moet je dus puzzelen hé. Zie je wel dat al die Tetris-ervaring van vroeger goed van pas komt.

Het lukt natuurlijk niet altijd even goed maar ik vind het heel fijn wanneer alles samen een mooi geheel vormt bij zo’n postkaartenruil. In dit geval kwam het wel heel mooi uit met zowel het gele als blauwe vogelkaartje.

Herinneren jullie je nog dat ik het vroeger niet over mijn hart kon krijgen om een boek weg te doen? Daar is de laatste jaren verandering in gekomen. Wanneer ik zeker ben dat ik een boek niet meer wil (her)lezen dan mag het weg. De eerste keer dat ik dat deed waren het vooral veel Boekenfestijn boeken die me achteraf bekeken toch niet echt konden bekoren. Dit keer deed ik niet minder dan 61 boeken weg en ook dit keer had ik een aantal van hen niet gelezen.

Dit mooie geboortekaartje toonde ik jullie in de vorige Foto-update al maar ondertussen heb ik dus een kaartje geknutseld dat er op gebaseerd is. Het was een beetje zoeken qua geschikt papier maar ik vind het eindresultaat – ondanks de vele verschillen – toch leuk geworden.

Net als vorig jaar besloot ik ook dit keer paaseitjes bij mijn ouders thuis te gaan verstoppen en het was eigenlijk wel tof om allerlei verstopplekjes uit te zoeken.

Er werd ook met papier gepuzzeld. Ik waagde me immers nog eens aan een eigen bedenksel. De voorwaarden die ik voor mezelf had opgesteld waren dat het album in een lange smalle envelop moest passen en dat ik er een bladwijzer moest kunnen insteken.

Gelukkig vond Annelies het een leuk album. Nu maar hopen dat ik het goed heb uitgeschreven zodat ik er ooit nog eens een andere variant van kan knutselen.

Ook het mooie lente-album dat ik vorige maand van lieve Annelies kreeg mocht dienst doen als inspiratiebron. Ik heb er namelijk een Harry Potter versie van gemaakt voor het jarige zoontje van een vriendin.

Ok, ik was mis. Blijkbaar waren 12 postzegels op één envelop het persoonlijk record. Al een geluk dat het een extra lange envelop was.

Er werd de voorbije weken ook behoorlijk veel geknutseld. (Valt het erg op dat lezen nog steeds niet wil lukken?) Zo maakte ik een verjaardagskaart voor mijn nicht en een dankjewel-kaartje voor Luus. Waarom ik haar wilde bedanken ontdek je binnenkort in mijn Aanwinsten-blogpost.

Dat er veel geknutseld werd was uiteraard een perfect excuus om nieuw knutselmateriaal te bestellen. Alleen wat jammer dat deze stickers behoorlijk toegetakeld toekwamen.

Veel knutselen dus … Dit keer een klein scrapbooking-album voor de verjaardag van The Fallen Angels. Voor wie het nog niet kent dat is een heel erg leuk winkeltje in Gent. Ga er zeker eens langs en doe haar dan meteen de groeten van me.

Na al die albums voor anderen moest ik er uiteraard ook eentje voor mezelf maken. Blijkbaar had ik daar nog geen foto’s van gemaakt maar het is dus een groter album in A5 formaat. Ik wil er een meter-album van maken met allerlei foto’s van mij en mijn metekindje te samen. Want dat lijkt me echt iets om te koesteren. Alleen blijk ik meer foto’s van ons twee te hebben dan ik had verwacht. Ik ga er dus waarschijnlijk nog enkele maken. Als ze wat ouder is wil ik haar ooit eens verrassen met een gelijkaardig album.

Nog wat Tetrissen met postzegels. Ik word nog een heuse pro.

We gingen naar F.A.C.T.S. en dat was enerzijds heel fijn vermits ik zowel bij Petra als Nine van Anderwereld dag kon gaan zeggen en het rustiger was dan we hadden verwacht. Anderzijds zijn we wel vrij snel terug vertrokken omdat we allebei niet in topvorm waren en ben ik daardoor bij twee kramen vergeten langs te gaan. Awoe!

Maar ook hoera! Want deze vermiste Dobby dook na een hele tijd plots op. Blijkbaar was hij onder de haag van mijn ouders gekropen terwijl ik daar met mijn fiets was langsgewandeld.

Dit keer geen enveloppen vol postzegels maar versierde postkaarten

én mooie suikerwaarden.

Ik maakte de Burrow nog eens en haalde ze vervolgens weer uit elkaar. Binnenkort wil ik graag deze Boekenwinkel nog eens maken.

Eerst van een prachtig weekend genieten door in de tuin in de schaduw manga’s te lezen.

Vervolgens genieten van een heerlijke knutseldate met lieve Irene waar ik erg naar had uitgekeken. Gezellig bijpraten, croqueskes eten, de slappe lach krijgen, er dit keer wél aan denken om een foto van ons twee te maken maar dan wel vergeten om een foto te maken van de lekkere taart die ze had meegenomen.

Snelle salade in elkaar geflanst vermits ik vergeten was om een maaltijd voor mezelf te voorzien.

Ja er werd ook veel vergeten ja. Mijn goed aardappelmes is misschien ook een tweede keer in de gft-broodzak en vervolgens zelfs in de gft-bak terechtgekomen. Ik vergat dus ook om een foto te maken voor ik naar de kapper ging maar dankzij de foto met Irene kan je toch een beetje het verschil zien.

Dankzij deze en de volgende foto-collage kan je dan weer vooral zien dat een goed voorbereide vrouw er echt wel twee waard is. Ik had namelijk de dag voor onze knutseldate alvast materiaal bij elkaar gezocht en deels op maat gesneden waardoor ik de dag nadien veel meer kon maken dan ik had verwacht.

Ik maakte immers niet minder dan 15 kaarten. Naast een heel gezellige was het dus ook een heel productieve knutselafspraak.

Ook bij deze kaarten ging ik op zoek naar washi-tape en stickers die bij de prent pasten. Geloof het of niet maar er werden dus nog meer geruilde kaarten verzonden dan dat er hier foto’s van terug te vinden zijn.

Al blijf ik natuurlijk nog steeds hopen dat het lezen binnenkort weer vlotter mag gaan. Dan krijgen jullie hier waarschijnlijk vooral veel boekenfoto’s te zien.

 

8 gedachten over “Foto-update #215”

  1. Dankjewel Luus. Sommige postzegels zijn echt kunstwerkjes op zich hé. Ik vind het heel jammer dat er momenteel in België geen mooie postzegels meer te koop zijn. Gelukkig kan ik door mijn vake die filatelist toch nog wat langer mooie/originele zegels gebruiken.

 1. Dat puzzelen met postzegels blijf ik toch geweldig vinden om te zien. Ik vraag me af hoe ze bij bpost reageren als ze die zien passeren. En of je buitenlandse swapmaatjes nu denken dat we dat in België altijd en allemaal zo doen.

  1. Ik kreeg onlangs een berichtje van een mede-swapper die zich afvroeg of ze dat echt zouden nakijken. Volgens mij dus wel vermits sommige (gelukkig niet bij mij) worden teruggezonden wanneer er een paar belgische frank te weinig is gekleefd. Dat laatste zou wel grappig zijn. Maar ik vermoed dat ze het liever zo hebben dan gewoon een blauwe koning Filip.

 2. Wauw, zo veel boeken opgeruimd! Maar dan is er weer plaats voor iets anders hé :-).
  Het album voor Annelies is leuk geworden! Fijn dat je het zelf hebt bedacht, en supertof met al die felle kleuren! En Ganesha zal ook wel blij zijn met het hare. Ik was er onlangs nog, en heb er toen een plushen plantje voor mama gekocht. Ben haar wel vergeten jouw groeten te doen, stom natuurlijk…
  Ha, zo leuk om een foto van jou en Irene te zien! Op zo’n leuke middagen wordt een foto maken snel vergeten hé.
  Heel leuke update alweer, al blijft het natuurlijk wel jammer dat het lezen minder vlot gaat. De knutselwerkjes vind ik superleuk om te zien, en dat laatste kaartje met die suikerspinballon is wel schattig!

  1. Af en toe moet dat eens gebeuren hé. Op deze manier is er inderdaad weer meer plek voor ander leesvoer dat ik wél wil lezen. Dankjewel! Ik was echt blij toen alles zoals ik het voor me zag leek te lukken bij dat album. Die plushe plantjes van Jellycat zijn leuk hé. We hadden tegen elkaar gezegd dat we er dit keer toch echt eens aan moesten denken en we waren het bijna opnieuw vergeten. 🙂 Oh en die suikerspinballon heb ik gewoon bij Hema gevonden.

  1. Vake had nog een heel deel leuke postzegels. Zo ziet het er meteen een pak vrolijker uit dan met een zegel van een ernstig kijkende koning. Ik heb deze middag net nog enkele kaarten versierd om te ruilen. Het helpt wel dat dat iets is dat relatief snel gaat. Langere projecten moet ik in meerdere keren doen en dan durft het tussendoor wel eens te blijven liggen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.