Aanwinsten April 2024

De voorbije maand kocht ik ondermeer twee verjaardagspakjes en regelde ik vrijwel alles voor mijn lootje van de Zomerse Boekenswap waar ik aan mee doe. Daarnaast kwamen er ook heel wat mooie kaarten en brieven van mijn pennenvriendinnen toe. Oh en misschien ook een hele hoop nieuwe postkaarten, knutselmateriaal en ja hoor een nieuw boek.


De eerste aanwinsten van de maand waren deze mooie postkaart die ik met iemand uit Tsjechië ruilde, de gepersonaliseerde boekenstempel die ik won bij Luus van Kleine gelukjes en andere dingen (een blognaam die ook perfect bij deze leuke aanwinst past) en nog wat extra Harry Potter stickers vermits deze washi-vellen een veel fijner effect hebben dan glanzende stickers.

Ik besef nu pas dat ik enkel foto’s heb gemaakt van alle leuke extra’s die er in een dikke envelop vol prachtig versierde Harry Potter postkaarten zat én dus niet van de kaarten zelf. Die hebben jullie dus nog een keer van me te goed. De postzegel van Sjakie en de chocoladefabriek van Roald Dahl vond ik heel tof dus die kreeg een eigen foto.

Een dag later kwam er zowel post toe die ik had verwacht (de mooie bibliotheek en dassenkaart) maar ook heel toffe verrassingspost van lieve Veronique die me een envelop vol boekige postkaarten én stickers toestuurde.

Bij Craftelier bestelde ik zowel scrapbookingpapier als plastic dozen om het veilig in te kunnen bewaren. Nu kan ik er veel makkelijker aan én is de kans op kreuken een pak kleiner.

De andere aanwinsten in deze foto-collage komen allemaal van op F.A.C.T.S. en bestaan voornamelijk uit – je kan het al raden zeker – postkaarten!

Vervolgens kwamen er prachtige toffe Harry Potter (inclusief postzegels van de boeken die ik zelf in de kast heb staan) uit Engeland en boekige kaarten uit Duitsland (het uitnodigende boekenwinkel café) en Nederland (de kaart met het lezend jongetje doet me aan één van mijn neefjes denken) aan.

Maar daar stopte het niet. Nee er kwam ook nog een mooie postkaart met de Hogwarts Express en Ford Anglia toe uit Nederland. De kaart met de das die post komt bezorgen en het winterse fantasyboek komen van diezelfde afzender maar het Escape from Azkaban kaartje met Hermione komt dan weer van China.

Ik plaatste ook nog eens een bestelling bij Oktoberdots met – ja hoor – nog meer postkaarten en zowel een tartot bladwijzerset als twee Winterse exemplaren.

Het schattige meisje dat op een stapel boeken aan het lezen is kwam naar me toe vanuit Frankrijk en Professor Snape deed er een schepje bovenop. Die kwam immers helemaal vanuit Zweden.

Ja, ik weet dat deze Aanwinsten blogpost wel heel voorspelbaar wordt maar ik voegde dus ook een boekje met wicca stickers, een doosje met mooie kaarten van Katie Daisy (die wel wat kleiner zijn dan ik had verwacht), mooie washitape van Sostrene Grene, een edelsteen-hartje uit een draai-automaat in Antwerpen (dat soort automaat vind ik nu eens wél leuk se) en een paar aziatische snacks plus stickers (verrassing!), sjablonen voor mijn bullet journal en enveloppen aan de collectie toe.

Tja, die intro was dus een waarschuwing hé. Nog meer knutselmateriaal dus maar ook een tekening van mijn metekindje en mijn armbadje waarvoor mijn neefje speciaal voor mij kleuren voor had uitgekozen.

Ik bestelde ook voor het eerst iets bij Jartea (op Etsy). Ja, nog meer stickers, postkaarten en washitape ja. Maar mijn boekige stickers én washitape lijken er goed door te gaan dus die moesten wel worden aangevuld. Stel je voor dat ik zonder zou vallen.

Naast alle postkaarten die ik zowel in Antwerpen als Eindhoven op de kop kon tikken toch ook nog enkele andere zaken. Kwestie van niet te voorspelbaar te eindigen. Ik vond bij de plaatselijke Kringloopwinkel Kerst aan Willow Lake van Susan Wiggs, in Eindhoven kwam ik dit mooie plooitasje met boekenprint (mijn Marauders Map exemplaar is al zovaak gebruikt dat het minder stevig wordt) én de bladwijzer tegen. Wat ik ook nog in Eindhoven kocht zijn deze twee kersenbloesemtakken van Lego. Die hoop ik binnenkort een keer te maken en op de kast te zetten nu alle echte kersenbloesems hun bloemen alweer kwijt zijn gespeeld. Dan kan ik er op deze manier toch nog wat langer van genieten.

Wat was jouw favoriete aanwinst van de voorbije maand?

11 gedachten over “Aanwinsten April 2024”

 1. Dat is een hele collectie! Ik kocht op de voorlaatste dag van april nog twee prachtige notitieboekjes bij De Koperen Tuin in Goes. Nu maar hopen dat ik ze niet te mooi vind om in te schrijven…

  1. Deze aanwinsten blogpost toont wel heel duidelijk aan wat mijn favorieten zijn hé.
   Stationary, knutselmateriaal, boeken, bladwijzers, Lego en Harry Potter.

   Daar wens ik je dus alvast veel succes mee. Wel tof dat je er uiteindelijk plots twee mooie exemplaren tegenkwam.

  1. Ondertussen is de maand halfweg en heb ik weer enkele leuke swaps mogen doen. Deze middag heb ik nog zes kaarten versierd om morgen te beschrijven en binnenkort te verzenden. Er zijn er ook nog enkele van oudere swaps onderweg dus ik mag nog even blijven uitkijken naar leuke kaartjes tussen de post.

  1. Dat was een leuke verrassing. Nu nog eens bedenken waarbij ik hem kan gebruiken want ik bestempel mijn boeken niet. Het zal dus eerder in een kaart verwerkt worden denk ik. Of op een envelop of zo.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.