Gelezen in Oktober 2023

Er is alweer een maand voorbij gevlogen en wat voor één. Oktober begon zonnig en ging vervolgens over in echt herfstweer. Grijze natte dagen die jammer genoeg perfect passen bij de nieuwsberichten die ons dagelijks bereiken. Ook in oktober haalde ik geen omvangrijke boeken of verhalen met zware thema’s uit de kast. In totaal las ik zes boeken: twee fantasy leesboeken, 2 comic bundels, 1 manga en een boek vol levenswijsheden en knappe illustraties dat ik hier binnenkort hoop te bespreken.

Begin oktober waren we even aan de zee en What the Hex van Jessica Clare – het boek dat ik daar mee naartoe had genomen pastte perfect bij het interieur. Dit luchtige romantische verhaal las ik sneller dan verwacht uit en normaal had ik dan ook meteen in een tweede exemplaar willen beginnen. Alleen ontdekte ik toen dat ik het foute deel van een serie had meegenomen. Namelijk een boek dat ik al gelezen had.

Toen we terug thuis waren las ik twee comic bundels meteen nadat ze hier aankwamen. Ik kon ze online tweedehands en voor een mooie prijs op de kop tikken waardoor ik nu niet één maar drie boekjes van Catana Comics in de kast heb staan. Little Moments of Love had ik al en dat boekje kreeg de voorbije maand het gezelschap van zowel Snug: A Collection of Comics about Dating Your Best Friend als In Love & Pajama’s: A Collection of Comics about Being Yourself Together.

James Norbury schreef eerder al Grote Panda & Kleine draak en De reis van Grote Panda en Kleine Draak. Onlangs verscheen van hem bij Fontaine Uitgevers ook De reis van de wijze kat en ook dat boek bleek een filosofisch pareltje te zijn.

Vervolgens was het tijd voor iets helemaal anders en las ik ein-de-lijk Niemand van Neil Gaiman. Ik was al heel lang benieuwd naar dat verhaal en was dan ook heel blij toen werd aangekondigd dat Boekerij een vertaling ging uitbrengen. Van dit boek deelde ik eerder al een recensie dus wie graag wil weten wat ik er van vond kan daarvoor hier terecht.

Het laatste boek dat ik in oktober las was het tiende volume van Spy x Family. Ook dat boek las ik meteen nadat het hier toekwam. Enkel What the hex stond al een tijdje in mijn boekenkasten voor ik het kon lezen. Door mijn leesgedrag van de voorbije maand zou mijn TBR wel gestabiliseerd zijn maar niet gedaald. Vermits er deels door mezelf, deels door anderen (zoals jullie zowel hier als in deze unboxing post kunnen zien) ook heel wat nieuwe boeken aan mijn collectie werden toegevoegd is die bewuste TBR echter weer wat gestegen.

Ik besef net dat ik in oktober ook Het Vegan Bakboek van Marieke Wyns (@ChezMariette) las maar dat ik dit nog niet op Goodreads heb toegevoegd vermits ik eerste enkele recepten wil uitproberen vooraleer ik het een beoordeling geef.

In het kort:

What the Hex – Jessica Clare – 336p.
In love & Pajama’s: A Collection of Comics about Being Yourself Together – Catana Chetwynd – 128p.
Snug: A Collection of Comics about Dating Your Best Friend – Catana Chetwynd – 136p.
De reis van de wijze kat – James Norbury – 233p.
Niemand – Neil Gaiman – 277p.
Spy x Family, Vol.10 – Tatsuya Endo – 200p.
Het Vegan Bakboek – Marieke Wyns – 226p.

Cijfertjes:

Goodreads: 56/40
Gelezen boeken: 8
Geleende boeken: 1
Recensieboeken: 2
Bladzijden: 1536p.
TBR: 183

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.