Aanwinsten Oktober 2023

Deze maand zijn er geen grote aanwinsten zoals de nieuwe kleerkasten van vorige maand. Er zijn echter wel heel wat kleine zaken die hun weg tot hier vonden. Zo kreeg ik iets heel mooi dat voor me gemaakt werd door een lieve én creatieve vriendin, kocht ik twee zaken die ik pas in december mag beginnen uitpakken, werd mijn TBR nog wat omvangrijker en kregen de planten twee nieuwe vriendjes.


Zowel In Love & Pajama’s als Snug vond ik aan een heel mooie prijs bij Awesome Books.

De reis van de wijze kat van James Norbury kreeg ik dan weer toegestuurd van VBK als recensie-exemplaar. Dankjewel daarvoor.

Ook mijn pennenvriendin zorgde voor nog wat bonus leesvoer

en ik deed er zelf nog een schepje bovenop door Hex and the City van Kate Johnson te kopen toen ik met Nikita had afgesproken in Antwerpen.

Nu de weergoden maar al te goed doorhebben dat het herfst is was het tijd om deze lekkere kruidnoten met chocolade truffel smaak van Hema nog eens in huis te halen.

Bij de plaatselijke kringloopwinkel had ik geluk toen ik daar zowel een rol zwart fluweel als een kom met spookje op en een mini kruisjessteekwerk met das vond. Dat dit alles samen me slechts 2€ heeft gekost was uiteraard exra fijn.

De nieuwe schoenen waren ietsje duurder maar ik was al even op zoek naar comfortabele stapschoenen in een neutrale kleur waar mijn steunzolen in passen. Die kon ik dus ondertussen van mijn Gezocht – lijstje schrappen.

Ok, ik beken … ik ben nog eens bezweken voor het Ali aanbod. Daar probeer ik zoveel mogelijk weg te blijven en er niet langer mee te bestellen maar toen spotte ik dus deze Harry Potter stickers die perfect bij mijn Harry Potter anime washitape passen.

plus dit leuke notitieblokje in de vorm van een chocolate frog kaart. Ze hadden verschillende covers maar ik vermoed dat dat het enige onderlinge verschil is tussen de notitieblokken. Je kon trouwens niet aanduiden welke editie je wilde. Toch niet wanneer je er slechts één kocht.

In mijn Foto-update konden jullie al zien dat ik voor het eerst naar Paperpassion ben gegaan. Daar kregen we bij het binnenkomen (dankzij een wedstrijd die Annelies gewonnen had) allebei een mooi gevulde goodiebag. Zelf ben ik het meeste fan van de paarse pen, de herfst sjablonen en deze handige snijvorm en stempels.

Zelf kocht ik er uiteraard ook wat. Maar vermits een groot deel daarvan voor anderen gekocht werd en een kaartje minder verrassend is wanneer je het hier eerst al hebt gezien hou ik die nog even geheim. Ik kocht echter ook drie rolletjes washi met een ruitjespatroon dat me heel veelzijdig leek, twee inktkussen van Distress Ink om een kaart een wat ouder uitzicht te geven, journaling cards en sluitstickers en zowel een kaartje voor mezelf (de lezende heks) als kaartjes om mijn metekindje eens mee te verrassen.

Die dag had Annelies ook iets heel leuks voor me bij. Ze maakte immers met een aantal van de Witches & Wizards vellen van Echo Park die ik een tijd terug had gekocht een prachtig scrapbooking-album voor me. Het heeft de afmetingen van een boek en zelf zie ik me hier niet snel aan beginnen vermits ik vrees dat het door mijn concentratieproblemen helemaal in de soep zou lopen. Maar wat heeft ze er iets prachtig van gemaakt. Door de cover valt het meteen op dat ik in Hufflepuff zit en er is heel veel ruimte om foto’s of andere herinneringen of leuke details in te bewaren.

Ze heeft er zoals je op beide collages kan zien ook heel veel leuke details en effecten in verwerkt. Maar zelfs deze twee collages kunnen eigenlijk nog steeds niet aantonen hoe magisch het aanvoelt om er doorheen te bladeren en al die zaken te openen. Verborgen mapjes, sluitingen met magneten, een waterval effect met de kleuren van de overige Hogwarts huizen, … Mocht het nog niet helemaal duidelijk zijn … ik ben er heel HEEL blij mee.

Fieke’s enthousiasme zorgde er voor dat ik Het vegan bakboek van ChezMariette kocht. Het is er tot nu toe nog niet van gekomen om een recept uit te testen maar ik heb wel al een hele lijst gemaakt met alle zaken die ik wil gaan proberen. Hopelijk komt dat er binnenkort eens van.

Ok, ik weet dat ik al een adventskalender heb klaarleggen. Dat prachtige boekige exemplaar van Esther Bennink ben ik heus niet vergeten. Maar kijk nu toch … een exemplaar speciaal op maat van boekliefhebbers. Daar kon ik nu toch echt moeilijk niet aan weerstaan.

Een bezoekje aan Intratuin zorgde er voor dat er nog een derde exemplaar bij kwam in de vorm van deze mini thee adventskalender van English Tea Shop. Wat ik het leukste vind aan dit exemplaar is dat er helemaal niets van plastic aan te pas komt. Enkel een kartonnen doosje met daarin theezakjes.

Dat bezoekje leverde trouwens ook niet één …

maar twee plantjes op. Het eerste was een vervangexemplaar vermits zijn voorganger het begeven had. Het tweede werd geadopteerd omdat ik het een heel mooi bladpatroon vind hebben.

Valt het op dat één van mijn favoriete theesmaken terug beschikbaar is? Vermits deze bosbes-kaneel thee enkel in het najaar beschikbaar is koop ik meestal meteen een voorraadje in.

Toen ik nogmaals met lieve Irene afsprak voor een gezellige knutseldate zorgde zij voor nog een extra dosis kaneel vermits ze die dag lekkere kaneelbroodjes meebracht. Inclusief roomkaasglazuur. Njammie!

Het kwam mooi uit dat ik deze blogpost nog niet had ingepland want vandaag stond de postbode aan de deur met nog een tweede pakket van VBK. Dit keer met een recensie-exemplaar van de Nederlandse vertaling van Fourth Wing van Rebecca Yarros. Wat een mooie editie hebben ze er van gemaakt. Blijkbaar kunnen ze dat niet alleen bij Boekerij.

Met niet minder dan 589 bladzijden is het een stevig boek dus ik hoop dat het lezen alvast een beetje vlotter gaat gaan nu ik ook mijn meest recente aanwinst mocht gaan ophalen … een leesbril. Een donkerPAARSE leesbril zelfs.

10 gedachten over “Aanwinsten Oktober 2023”

  1. Dankjewel! Ik vond het wel grappig dat ik na verschillende geprobeerd te hebben bij deze uit kwam en pas na die keuze door hem van dichterbij te bekijken besefte dat het een donkerpaarse was. 🙂

 1. Dat jij zo enthousiast bent over het album maakt mij ook superblij. Ik heb in elk geval heel erg genoten van het maken.

  Die boekige adventskalender steekt toch echt mijn ogen uit he. Zo benieuwd wat daar gaat inzitten!

  Die leesbril staat je echt goed, hopelijk doet hij even goed zijn werk als dat hij mooi is.

  1. Ik ga waarschijnlijk opnieuw een blogpost delen nadat ik alle vakjes heb geopend. Zowel van die van Esther Bennink als van deze. Dankjewel, dat hoop ik ook. Ik moet er nog eens mee teruggaan om hem wat te laten afstellen zodat hij iets minder strak zit maar hoop net als jij dat die bril een groot verschil gaat maken bij het lezen.

    1. Amai ja, stel je voor dat we alle drie met iets af komen die dag. Dat zou inderdaad een heel zoete knutseldate worden.

 2. Paperpassion klinkt als hemel op aarde, maar ook gevaarlijk voor de portemonnee… Ik kocht enkel de Flow Paper Lovers onlangs, maar dan ga ik eerst wat moeten oprommelen in mijn papiertjesdoos want die geraakt stilaan vol :-).
  Zo’n mooi album dat Annelies heeft gemaakt! Daar zal ze wel enkele uren en dagen zoet mee zijn geweest…
  Die boekige adventkalender zag ik ook voorbij komen op Instagram. Is het een aanrader?
  En wauw, die kaneelrollen! Njammie!
  Je nieuwe bril is mooi, staat je heel goed!

  1. Ik weet niet (meer) exact hoelang ze er aan gewerkt heeft maar het was blijkbaar sneller gegaan dan ik had verwacht. Van Flow heb ik al een tijdje niets meer gekocht. Maar ik heb wel nog steeds het mooie papierboek dat mijn nichtjes me vorig jaar cadeau gaven. Daar moet ik nog eens mee aan de slag gaan. Boekige stationary spulletjes dat kan eigenlijk niet tegenvallen hé maar als je zeker wil zijn moet je het eens opzoeken op YouTube. Daar kan je al Unboxing filmpjes bekijken. Dankjewel trouwens. Het is nog wat wennen die bril. Iedere keer dat ik hem opzet (en nadien ook weer afzet) begint er even een spier in mijn rechteroog te trillen. Dus blijkbaar moet zich dat telkens even aanpassen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.