Foto-update #207

In plaats van wekelijks of twee wekelijks deel ik deze terugkerende rubriek nog maar eenmaal per maand waardoor er doorgaans heel wat foto’s op jullie staan te wachten. Kijken jullie weer even mee naar wat ik de voorbije maand naast lezen nog allemaal heb uitgestoken ?

Het rustigere blogtempo doet jullie misschien het tegenovergestelde vermoeden maar ik ben hier nog steeds hoor. Alleen zijn het aantal blogideetjes en concepten niet evenredig aan het nodige energiepeil om ze allemaal uit te werken. Dus is de blogplanning al even geen planning meer maar een flexibele puzzel waar mee geschoven wordt naarmate er energie is.

Minder blogposts dus dan jullie van me gewoon zijn maar deze maandelijkse klassieker is wel weer van de partij. Binnenkort probeer ik ook werk te maken van zowel een Terugblik op de Zomerse Post Actie als een Aanwinsten post.

Er was een heuse zoektocht naar een mooi boeket voor de verjaardag van mijn schoonmoeder waarbij bleek dat veel winkels of dicht waren of nog geen verse lading bloemen hadden gekregen. Het leek even een Mission Impossible te worden maar uiteindelijk kon ik haar tijdens die eerder herfstige periode toch verrassen met een zomers boeket.

Ronde loomknitting ringen heb ik zelf maar vermits mijn moeke er ook rechthoekige had ben ik nu begonnen aan een dekentje voor in de zeteL Het zal ongetwijfeld lang duren vooraleer het af is maar het is wel een leuk tijdverdrijf voor af en toe. Ik moet alleen opletten dat ik het niet te lang na elkaar doe.

Van lieve Véronique kreeg ik een sorteerbeker dus ik moest uiteraard even testen of ik in mijn vertrouwde Hufflepuff zou terechtkomen en ja hoor dat bleek het geval te zijn.

Van moeke en vake kreeg ik courgettes uit hun moestuin en één daarvan werd eerst leeg geschept en vervolgens gevuld met een rest lasagnasaus. Wat voor herhaling vatbaar bleek.

Kleine nieuwsmededeling: Ik heb een raaf al gezelschapsdier in Disney Dreamlight Valley. Ongetwijfeld het hoogtepunt van het spel.

Toen mijn metekindje langskwam voor een dagje met haar meter leerde ik haar chocoladefondue kennen en maakte ik op verzoek nog een grappige pompon-paashaas voor haar.

Bij Aldi hebben ze jammer genoeg nog steeds niet door dat sommige volwassenen ook graag Harry Potter sokken willen.

Kamppost, verjaardagspost, verrassingspost, Zomerse Post, … er werd behoorlijk wat verzonden de voorbije weken.

Omdat we vrij veel oud brood bij elkaar hadden gespaard maakte ik nog eens een keer broodpudding.

Nadat mijn kleerkastroede (ditmaal definitief) naar beneden viel moest ik een oplossing zoeken voor mijn jurken (het handdoekenrek) en cardigangs (manlief zijn kast) en dat leek meteen het ideale moment om alle te hard gekrompen, versleten, te kleine cardigans uit de kast te halen. Van sommige exemplaren wilde ik wel echt vervanging vinden vermits ik ze vaak draag en gelukkig vond ik voor drie van hen al een opvolger.

Er kwam een leuke bestelling van Mei Illustrations aan en ik moest lachen toen ik tijdens een knutselmiddag met de Creamiekes deze Harry Potter patch zag op de broek van de zoon van een van mijn creatieve vriendinnen.

Voor de dochter van een andere vriendin maakte ik dit verjaardagsalbum. Ik had eerst even gepolst naar waar ze van hield en blijkbaar waren dat Camille, #LikeMe, chocolade en nog enkele andere zaken. Dus probeer ik daar iets van in het scrapbooking album te verwerken.

Fieke en haar dochter Juliette kwamen nog eens langs voor een knutselmiddag. We genoten samen van de lunch, ik leerde hen op vraag van Fieke twee scrapbooking-albums maken en smulde van deze lekkere Oreo-taart die ze hadden meegebracht. Zelf maakte ik die dag niets maar het was wel een fijne gezellige én lekkere dag.

Er kwam nogmaals kamppost toe

en ik at de laatste shortbread op die ik in Londen had gekocht.

Samen met Annelies sprak ik ditmaal eens niet in Antwerpen of Hasselt af maar in Leuven. Daar bezochten we ondermeer het gezellige Bar Boek waar echt elk hoekje én beschikbaar oppervlak werd benut als uitstalplek.

De YA Underground in de kelder van grote Standaard Boekhandel straalde dan weer een heel andere sfeer uit maar was evengoed uitnodigend door de vele zitplekjes. Al kon je hier – in tegenstelling tot bij Bar Boek – niet iets drinken tussen de boeken. Voor wie het zich afvraagt … ik kocht die dag geen enkel boek.

Wel kocht ik wat lekkers bij de theewinkel Brown Betty, spotte ik op weg naar het station een mooie petrolkleurige jurk die jammer genoeg van een vervelend synthetisch materiaal is gemaakt én genoten we allebei van iets lekkers om 15u. Dat deden we trouwens bij Anna Speciality Bar.

Lunchen (ja, ik weet dat het chronologische aspect van deze blogpost weer in het honderd is gelopen) deden we bij de Werf met tomatensoep met balletjes en een serieus gevulde wrap.

We ontdekten ook Picarto, een heel leuk kaartenwinkeltje waar veel meer variatie was terug te vinden dan bij de standaard krantenwinkel of supermarkt.

Deze paarse rugcovers mét raaf vielen me uiteraard ook meteen op.

Ik ontdekte ook dat ze bij Aldi individuele Kinder Joy eitjes verkochten met daarin iets van Harry Potter. Tot nu toe heb ik enkel dit soort armband/aanspanner/bladwijzerlint gevonden. Eentje van Cedric en ook Luna.

Een van mijn persoonlijke zomerfavorieten is het smullen van bessen. Frambozen en bosbessen maar ook kersen en aardbeien zijn hier favorieten.

Ook dit veganistische pangerecht was een goede manier om nog wat van die courgettes op te werken. Het bevat fijngeschilde slieren wortel en courgette plus quorn en krenten.

De ene bosbes is duidelijk wat groter dan de andere.

Dat telde blijkbaar ook voor de Lego-sets die werden uitgestald tijdens de expositie in Wijnegem Shopping Center. Waar ik zowel de Pagode uit de Efteling als Rapunzel’s toren zag. Al stonden er nog heel wat andere creaties van deelnemers.

Er werd nogmaals verjaardagspost op de bus gedaan,

ik ging gezellig uit eten met mijn schoonzussen én jongste neefje

en zag mijn dekentje stelselmatig groeien. Ondertussen is het ongeveer vier maal deze lengte.

Zo leuk om nieuwe bloemen te zien openen op een orchidee. Ondertussen kreeg hij er drie vriendjes bij.

Mijn schoonmoeder en moeke kregen dan weer bloemetjes voor hun moederdag

en ik was heel blij toen de vierde poging de juiste was en ik eindelijk thuis een even lekkere Chai Latte had gemaakt dan in de zaak waar ik deze mix voor het eerste dronk. Zij maakten hem met kokosmelk maar de kokosmelk die ik in huis had was te mager om op te schuimen. Dus werd het er uiteindelijk eentje met halfvolle melk.

Ik maakte ook een Moederdag scrapbooking album voor mijn schoonmoeder …

en voor mijn eigen moeke die van Flower Fairies houdt.

Samen met mijn nicht ging ik een dagje naar Eindhoven. Waar we traditiegetrouw eerst genoten van een lunch bij Bagels én Beans. Daarna gingen we even bij TK-Maxx langs. Ik hoopte er een leuke Halloween beker of voorraadpot van Rae Dunn te vinden maar dat was blijkbaar iets te optimistisch. Er waren wel al wat Halloween zaken maar niet meteen iets dat me aansprak al ben ik wel heel blij dat ik – voor het eerst in alle jaren dat ik aan de Halloweenswap meedoe – inpakpapier in dat thema ben tegengekomen. Ok, het zijn eigenlijk papieren tafellopers maar dan nog. Ze zijn echt super schattig (en natuurlijk ben ik vergeten om ze mee op te nemen in deze collage).

We genoten die dag van het mooie weer (al liepen én zaten we de hele tijd in de schaduw zonnig weer is een pak fijner dan dat grijze druilerige weer dat we de voorbije weken ook een aantal keren te zien kregen), zagen al wat mooie herfstdecoratie maar ook stapels boeken, aten sushi als avondmaal (bij Mint) en spotten deze leuke door The Umbrella Academy geïnspireerde graffiti.

Het kaartje met de apen maakte ik eind vorige maand al maar toen wilde ik het nog niet delen uit schrik dat de jarige het zou zien voor hij het kreeg. Vermits ik voor mede Hufflepuff Bram echt niet kon kiezen maakte ik een dubbele kaart met aan de ene zijn een Sorteerhoed die hem opnieuw in Hufflepuff sorteert en aan de andere zijde de Deathly Hallows op een heelal-achtige achtergrond. De kaart rechtsboven is dan weer voor een binnenkort 18-jarige.

Ik ben nog steeds courgettes aan het verwerken dus maakte ik ook nog eens deze Ratatouilletaart van Lenna Omrani met naast courgette ook zoete aardappel, wortel, hummus en zongedroogde tomaten.

Toen mijn nicht onverwachts een dag vrij had en vroeg of ik zin had om bij hen te komen was ik heel blij dat ik die dag nog niets aan de hand had. We smulden croqueskes, ik speelde op verzoek van haar zoontje een Star Wars spel met miniatures dat hij had gekregen maar tot nu toe nog niet had gekregen. Ik schakelde een Star Wars Probe Droid uit maar verloor Prinses Leia. Ik kreeg ook heel wat knuffels (lees: ik mocht knuffels geven) van een van hun twee katten en verdiende enkele coole tante punten doordat ik Nerdforge ken én tips kon geven in Disney Dreamlight Valley.

Hebben jullie een fijne maand achter de rug? Kijken jullie er niet zo stiekem ook al naar uit om de decoratie aan te passen aan het naderende najaar?

6 gedachten over “Foto-update #207”

 1. Jij hebt duidelijk een fijne maand gehad! Die ratatouilletaart ziet er zo kunstig uit. Ik geniet voorlopig ook nog even van de zomer voor we helemaal de herfst induiken.

 2. Het lijkt echt alsof deze blogpost er wekelijks is, de vorige lijkt nog maar pas geleden!
  Die patch is leuk, en het pompomkonijn ook :-).
  De knutselmiddag was héél leuk, en ook al maakte je zelf niks, je zocht heel wat leuke dingen bij elkaar voor toekomstige projecten hé. En de gezelligheid is ook heel wat.
  Die Harry Potter eitjes zag ik bij Aldi ook, en ik heb me moeten bedwingen om er geen te kopen, hihi!
  Je scrapbook albums zijn superleuk geworden! Wij moeten nog heel veel oefenen, maar we hebben het van de beste geleerd natuurlijk.
  Hier nog geen herfstdecoratie, maar ik heb wel al enkele Chai Lattes gedronken :-D.

  1. Vroeger verscheen hij effectief sneller maar ook al verschijnt hij nu maandelijks toch lijkt het soms even snel weer tijd voor een nieuwe editie. Het was een super gezellige dag en ik ben blij dat jullie nu ook de smaak te pakken hebben gekregen. Dat je er volop mee kan variëren maakt scrapbooking extra leuk hé. Dankjewel! Zowel de dochter van mijn vriendin als mijn moeke en schoonmoeder leken er blij mee te zijn dus dan ben ik dat ook. Tot nu toe staat de herfstdecoratie nog steeds braaf in de kelder te wachten maar de chai lattes moesten dat gelukkig niet doen. 🙂

  1. Dat doe ik ook hoor. De doos met herfst en Halloween decoratie moet nog wat langer in de kelder blijven wachten. Een mooie nazomer vind ik soms zelfs nog fijner dan de zomer zelf vermits er dan doorgaans geen hittegolf temperaturen meer zijn.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.