Aanwinsten Juli

Het is juli en sommige van jullie weten ondertussen al wat je dan kan verwachten. Ook dit jaar is het niet anders. Aan het einde van de maand waarin ik zowel jarig was als een Zomers Swap pakket mocht openen én bovendien zelf ook nog wat leuke zaken kocht heeft deze blogpost weer Dudley-aanse proporties aangenomen. Ware het niet dat ik die zaken nog steeds niet als vanzelfsprekend beschouw en er heel dankbaar om ben. Maar keer op keer geneer ik me tegelijkertijd wanneer ik al die verwennerijen toon.

Op de allereerste dag van de maand mochten we ons Zomers Boekenswap pakket openen. Wat daarin zat konden jullie eerder hier al zien.

Een beetje later was ik echter ook jarig en toen ging mijn tbr meteen nog wat meer de hoogte in. Maar geloof het of niet ik kreeg daarnaast ook nog andere leuke zaken cadeau.

Natuurlijk was er ook nieuw leesvoer. Meerdere exemplaren zelfs. Zo kreeg ik van manlief ondermeer Beyond the wand van Tom Felton en The League of Gentlewomen Witches, van lieve Sas kreeg ik een verjaardagsverrassing per post en lieve Fieke stuurde me een kaartje toe dat perfect bij me past. Manlief gaf me dan weer dit kleurrijke Diagon Alley notitieboek.

Van mijn schoonbroer en schoonzus kreeg ik Crowbones van Anne Bishop en van mijn broer en schoonzus zowel The Lonely Hearts Book Club van Lucy Gilmore als het mooie How to be a Wildflower Deck van Katie Daisy. Daarnaast had ik wat verjaardagspost verzameld tegen de ochtend van mijn verjaardag. Wanneer iets vroeger toekomt leg ik het apart tot ik jarig ben zodat die dag meteen wat feestelijker aanvoelt. Doen jullie dat ook?

Van mijn schoonouders kreeg ik een zak vol knutselmateriaal. De koker vol glitter washitape staat niet mee op de foto maar daar ga ik waarschijnlijk mijn metekindje zich eens mee laten uitleven.

Mijn moeke wist me dan weer te verrassen met deze met krimppapier gemaakte Dobby-hanger. Dankjewel voor de magische verrassing moeke!

Ik kon nog wat langer van magische pakjes genieten vermits ik van manlief ook de Hogwarts Express en Hogsmeade station Lego-set cadeau kreeg. Gelukkig is die een pak minder kostelijk dan de grote Hogwarts Express Lego-set want ze brengen dit jaar echt heel veel leuke ontwerpen uit waardoor mijn Lego wenslijst alleen maar langer blijft worden. Stel je voor dat je in zo’n Lego-winkel binnenwandelt en ze duwen je een winkelkar in de handen met de woorden “Proficiat! U bent onze zoveelste klant en mag gedurende 2 minuten gratis je winkelkar vullen.” Vandaar dat je dus alvast vooraf een wenslijst moet samenstellen hé. Kwestie van op alles voorbereid te zijn (ook wat onwaarschijnlijk lijkt) en door je goede voorbereiding die twee minuten ten volle kunt benutten. 🙂

Van mijn lieve nichtjes kreeg ik zowel een nieuwe planner in Harry Potter thema als een zwarte sjaal met een print van lichtgrijze deathly hallows. De timing van de planner is ideaal vermits mijn huidige na deze maand vervangen moet worden.

Toen ik in Antwerpen afsprak met Annelies had ze zowel lekkere theebeertjes van Teastation voor me bij als deze geweldige persoonlijke verrassing. Ze had op Etsy een kruisjessteekpatroon van een raafje gekocht omdat het haar meteen aan mij deed denken en had het voor mij gemaakt in ingekaderd in een mini-borduurring. Zo’n leuk detail in de boekenkast nu.

Daarnaast kreeg ik ook deze vrolijke scrapbookingcreatie in verjaardagsthema van haar.

De lange brief van mijn pennevriendin stak dit keer niet in een dikke envelop maar in een heus verrassingspostpakket met daarin iets lekkers, washitape in mijn favoriete kleuren, een toverstaf sleutelhanger die ondertussen aan mijn handtas hangt, een zakje van Lego Friends om een bloem met vlinder te maken en een Ariel – gezichtsmasker.

Het kwam in de foto-update al aan bod maar ik kreeg dus ook een verjaardagsbagel bij Wasbar en een brownie van Quetzal.

Er volgde ook nog meer verrassingen per post. Zo kreeg ik kamppost van de zoon van een vriendin die het blijkbaar leuk vindt om post van me te krijgen op kamp en zelf graag iets wilde terugsturen.

Sofie wist me dan weer te verrassen met een mooie totebag met dassenprint. Daar is deze Hufflepuff uiteraard heel blij mee.

De dag dat ik met Véronique in Antwerpen had afgesproken om samen onze verjaardagen te vieren kreeg ik ook leuke zaken cadeau. Vermits we allebei (Harry Potter) kaarten en bladwijzers verzamelen en we dankzij foto’s en filmpjes wisten wat de andere nog niet had konden we elkaar helpen met het aanvullen van onze collecties. Er zat echter ook een leuke ravenkaart bij als verrassing en een mooie bladwijzer met een das er op.

We hadden ook elk Harry Potter washitape voor elkaar besteld en gingen die vandaag uitwisselen. De collage hieronder had ik dus grotendeels verwacht maar alle verrassingen in deze collage niet. Zo kreeg ik een heel mooi handdoekje waarop een das geborduurd werd, een paars notitieblokje met een thestral, een aantal proefzakjes met verschillende theesmaken én een beker om ze uit te drinken die tegelijkertijd ook als Sorteerhoed dienst doet vermits hij je huis weergeeft zodra je er warm water ingiet.

Ik gaf hierboven al aan dat de washitape collectie groter was geworden. Groter zelfs dan ik had verwacht want het roze rolletje waarop The Burrow in de spotlight staat was een verrassing. Daarnaast heb ik nu dus ook een Still waiting exemplaar met Hogwarts brieven, eentje van Weasley’s Wizard Wheezes en een donkerblauw rolletje met flesjes Felix Felicis er op en de tekst Liquid Luck.

Genoeg verwennerij zou je denken. Niet? Ik deed er dus nog een schepje bovenop door zelf bij Boekenvoordeel twee blokken knutselpapier te kopen en bij deSlegte een aantal oude boeken binnen te brengen en ze om te ruilen voor vier andere exemplaren.

Daarna koos ik bij Standaard Boekhandel met een mooie korting ook nog twee boeken uit. Hierdoor kon ik de volgende boeken allemaal aan mijn mini-bibliotheek toevoegen: Malvarina wil een heks worden (Susanna Isern en Laura Proietti), The Reading List (Sara Nisha Adams), The left-handed booksellers of Londen en Thief of Lies, Guardian of Secrets en Assasin of Truths van Brenda Drake.

Er werd misschien ook nog nieuw knutselmateriaal besteld toen ik ontdekte dat Echo Park een derde door Harry Potter geïnspireerde collectie uit had gebracht. Plus het feit dat ik blijkbaar geen geschikt papier had voor mijn lente/zomer scrapbookingalbum van dit jaar.

We zijn er bijna hoor. Echt waar. Ik ging echter ook nog naar Decathlon voor deze paarse ballerina’s waar mijn nichtje me een foto van had doorgestuurd. Vermits Action daar vlakbij ligt en ik ook nog plakrollers nodig had (die uiteraard niet te vinden waren) wandelde ik door de gang met knutselmateriaal toen mijn aandacht meteen getrokken werd door deze stickervellen. Want het is jullie denk ik wel duidelijk dat ook die op mijn favoriete fantasywereld gebaseerd zijn.

Het is daar een gevaarlijk stukje vermits er ook een Standaard Boekhandel is. Ik besloot onze twee kortingsbonnen van 3€ om te ruilen en zo deze prachtige Nederlandstalige gelimiteerde editie van Stad vol geesten van V.E.Schwab te kopen. Boekenkoopjes zijn wel echt favoriete koopjes hier.

Extra veel leuke aanwinsten dus deze maand en mijn aantikkende TBR denkt er duidelijk het zijne van. 🙂

Ik kan jullie alvast beloven dat mijn Gelezen in blogpost minder omvangrijk en indrukwekkend zal zijn. De Aanwinsten post voor komende maand vermoedelijk ook. Maar dat kan ik misschien best niet beloven. Je weet immers maar nooit.

8 gedachten over “Aanwinsten Juli”

  1. Echt hé en dan kwam er nadat deze blogpost was ingepland ook nog eens iets anders bovenop. Maar dat zal toch tot de volgende Aanwinsten-blogpost moeten wachten. Tegen dan steekt het misschien al in elkaar. 😉

  1. Dat sowieso wel hé. Ik wilde de Lego-set sparen tot september maar als de weergoden het zo blijven uithangen dat het nu alvast herfst lijkt ga ik er misschien toch alvast wat sneller aan beginnen.

 1. Wat een leuke aanwinstenpost!
  Zo leuk dat M. zo’n toepasselijke cadeautjes weet te vinden voor je. Of hebben jullie een gedeelde wishlist? 🙂
  Dat zou nu eens écht leuk zijn, twee minuten mogen shoppen bij Lego. Ik zou dan wellicht een halve minuut te vroeg aan de kassa staan, uit schrik dat ik te laat zou zijn of zo.
  The Reading List las ik onlangs in het Nederlands en vond ik echt een heel mooi boek!
  Binnenkort ga ik eens bestellen/winkelen bij Boekenvoordeel, ze hebben daar precies echt toffe én handige knutselspullen!

  1. Hey Fieke,

   We hebben allebei een online Gifster-wishlist en die vind hij heel handig. Qua boeken is het dat natuurlijk ook echt wel vermits je kan aangeven welke editie het moet zijn zodat je bij een reeks dezelfde hoogte of coverillustratie krijgt in plaats van een mengeling. Ik heb je reactie een klein beetje aangepast vermits manlief liever anoniem blijft. 😉 IK ga er vanuit dat ze bij zo’n actie gewoon heel luid stop roepen wanneer de twee minuten om zijn en dat je dan pas naar de kassa moet gaan. Anders zou je halve minuut (én dus ook enkele sets) missepelen. De laatste jaren zijn ze er bij Boekenvoordeel echt op verbeterd qua aanbod. Vroeger was het vrijwel allemaal vrij klassiek maar nu hebben ze ook leuke hedendaagse prints en stempels.

   1. Dat klinkt inderdaad als heel handig! En ik begrijp volledig wat je zegt over edities en reeksen :-).
    Oef, gelukkig kan je reacties editen. Sorry, het was absoluut niet met slechte bedoelingen!

    1. Geen probleem hoor. Maar ik dacht ik laat het maar even weten zodat ze niet denkt dat er hier continu reacties worden gecensureerd. Het was een uitzondering. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.