Tegenstellingen #9

Wanneer je zoals ik zowel van lijstjes als boeken houdt is het niet meer als vanzelfsprekend dat je beide samenvoegt tot een geheel … boekenlijstjes. De ene keer baseer ik me op de cover en deel ik hier bijvoorbeeld een Raaf in de Spotlight-lijstje of een lijst met allemaal collages van boeken met een gemeenschappelijk element op de cover. Een andere keer focus ik me net op de titels of auteurs met posts als Kleurrijke auteurs, Steeds een tikkeltje meer of Here, there, everywhere als gevolg. De post van vandaag hoort in dat laatste rijtje thuis vermits ik ook met vaste regelmaat titels tegenkom die elkaars tegenpolen zijn en dus meteen ook het tegenovergestelde van Gedeelde titels

Een vraag die af en toe terugkomt is of ik de boeken in deze posts allemaal gelezen heb. Dat is dus (voor alle duidelijkheid) niet het geval. Meestal gaat het zo dat ik online een boek zie voorbijkomen en me bedenk dat die titel waarschijnlijk ook een tegenpool heeft. Vervolgens ga ik daarnaar op zoek en vrijwel steeds vind ik ook daadwerkelijk een tegengestelde titel. Op die manier ontdek ik af en toe boeken die ik graag een keer wil lezen.

Tear me apart – J.T.Ellison / Piecing me together – Renée Watson

I am that girl – Alexis Jones / The girl I used to be – April Henry

The language of cherries – Jen Marie Hawkins / The language of flowers – Vanessa Diffenbaugh

I owe you one – Sophie Kinsella / I owe you nothing – Luke Goss

The edge of anything – Nora Shalaway Carpenter / The edge of nothing – Crystal Crawford

The ideal man – Julie Garwood / The wrong man – Jason Dean

Eye of the wizard – Daniel Arenson / Eye of the witch – Dana E. Donovan

How to love yourself – Lakeysha – Marie Green / How to love your elf – Kerrelyn Sparks

Heart of Fire – Bec McMaster / Heart of Ice – Lis Wiehl

A pinch of sugar – Jessa Kane / A pinch of salt – Bethany Lopez

Oops, blijkbaar was het ondertussen al anderhalf jaar geleden sinds ik nog eens iets in deze categorie deelde. Het blijft nochtans leuk om op zoek te gaan naar titels die elkaar tegenspreken of overtreffen of … Misschien moet ik er dus toch maar weer eens wat vaker werk van maken.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.