Gedeelde titels #2

gedeelde-titelsOndertussen is het alweer meer als een jaar geleden sinds de eerste Gedeelde titels verscheen. Kort daarvoor liep ik net voorbij mijn boekenkast toen een nummer van Claude François gebruikt werd bij een verslag op televisie. Geen flauw idee waarover die documentaire ging vermits ik zelf geen tv aan het zien was, maar het was wel grappig om hem ‘Alexandrie, Alexandra’ te horen zingen terwijl ik voorbij Lara Adrian’s boeken wandelde en daar ‘Alexandra’ in het rek zag staan. Plots vroeg ik me af hoeveel van die gedeelde titels er wel niet zouden zijn.

Het is immers vrijwel onmogelijk om een titel te selecteren die nog niet gebruikt is als song -of filmtitel. Voor alle duidelijkheid er zijn héél veel van die gedeelde titels. Het leek me een leuk idee om daar later nog enkele van met jullie te delen. Alleen duurde het dus een hele poos vooraleer dat er ook effectief van kwam.

Voor alle duidelijkheid dit zijn dus absoluut niet mijn favoriete nummers hé. Het gaat wel degelijk om de gedeelde titels. Van één nummer krijg ik zelfs de kriebels en niet op een goede manier. Toch vind ik het leuk om te ontdekken hoe eenzelfde titel soms voor totaal verschillende dingen staat. Een boek, een song én soms ook een film.

Maybe Someday: Colleen Hoover – The Cure – Ryan Moulton

maybesomeday

Tangled – Emma Chase – Maroon 5 – Disney

tangled

Jenna – Lara Adrian – Darren Farris

Eve of Destruction → Sylvia Day – Barry McGuire -Reunion Pictures

eveofdestructionminiserie

What I love about you – Rachel Gibson – Logan Mize

Forever and a Day – Jill Shalvis – Lionell Richie – Katja Von Garnier

foreverandadaydocumentary

Hals over kop – Rachel Gibson – Christoff

The forever song → Julia Kagawa & Luke Thompson

The hero – Robyn Carr – Amon Amarth

The sweetest thing – Jill Shalvis – Skunk Anansie – Roger Kumble

thesweetestthing

De eerste Gedeelde titels werd geopend met Shatter me van Lizzy Hale en Lindsey Stirling. Diezelfde Lindsey ging al enkele samenwerkingen aan met Peter Hollens – een mede YouTube-ster. De filmpjes en vooral de muziek die ze samen maken vind ik echt prachtig. Hier zijn er alvast enkele …

2 gedachten over “Gedeelde titels #2”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.