Foto-update #205

In plaats van wekelijks of twee wekelijks deel ik deze terugkerende rubriek nog maar eenmaal per maand waardoor er doorgaans heel wat foto’s op jullie te wachten. Kijken jullie weer even mee naar wat ik de voorbije maand naast lezen nog allemaal heb uitgestoken …

On wednesday we wear drink/eat pink. Ok, we deden dat is één keer maar ik vond het desalniettemin grappig. De popcorn met cheesecake-smaak kocht ik tijdens een Amerikaanse week bij Lidl en in het glas zit de Strawberry Milkshake theemengeling van Bird & Blend.

Ik verwerkte nogmaals resten papier tot cadeaulabels. Alleen heb ik me serieus zitten ergeren aan deze nieuwe snijvorm van Action. Dat dunnen randje dat telkens blijft zitten heeft immers geen nut maar zorgt er wel voor dat je steeds tijd kwijt bent aan het verwijderen van dat moeilijk los te krijgen stukje papier. Dat de snijvorm vervolgens ook nog eens onder de nagel van mijn duim schoot was ook niet voor herhaling vatbaar.

Post voor het metekindje met washitape van de Troetelbeertjes. Oftewel nostalgische washitape.

Ik maakte zowel een Star Wars verjaardagskaart als een salade-recept dat ik uit een magazine had geknipt. Er zat ondermeer couscous, perzik, rozijnjes, komkommer, pecannoten en fetakaas is.

Ook haalde ik mijn doosje postkaarten nog eens uit de kast vermits ik me voor het eerst aan postcrossing heb gewaagd.

Dus vertrok er een envelop richting Amerika voor iemand die ondermeer van uilen houdt. Zelf krijg ik ook leuke postkaarten terug maar die toon ik jullie binnenkort in de Aanwinsten post.

De dochter van één van mijn nichten kwam op bezoek om bij te praten. Dat deden we met een improvisatie dessertbordje erbij.

Zij zei me die dag dat Disney Dreamlight Valley een heel leuk spel was en vermits ’s avonds bleek dat dat spel tijdelijk was afgeprijsd heb ik de voorbije weken (toen het veel te warm was en ik het dus nog wat rustiger aan moest doen) veel in het gezelschap van Disney-personages vertoefd.

Ik ging ook een keer uit eten met manlief en bestelde toen Fish & Chips vermits dat er in Londen niet van gekomen was.

Begin deze maand was het plots ook exact één jaar geleden sinds dit onverwachtse afscheid. Vermits mijn nicht die dag vrij was vroeg ze of ik misschien graag met haar wilde afspreken én of er iets specifieks was dat ik wilde doen. Dus boekten we een High Tea bij Marolus waar ik van heel veel gezellige én lekkere bijpraat-afspraakjes heb genoten met Nancy.

Nadien gingen we nog even bij Sostrene Grene langs vermits ik niet voldoende zomers inpakpapier had voor de Boekenswap. Vlak naast die winkel is een Flying Tiger en daar zag ik dit hangen wat meteen voor nostalgie zorgde vermits ik als kind in mijn slaapkamer zo’n lamp had hangen met een mandje eronder alsof het een grote luchtballon was.

Ja hoor, bij Sostrene Grene hadden ze wel mooi inpakpapier dat niet te fel of druk was.

In Disney Dreamlight Valley spotte ik een schilderij dat ik samen met mijn nicht in Londen in het echt had bewonderd. Dus stuurde ik haar meteen een foto van dit beeld door.

Lezen blijft een probleem maar ’s avonds in de tuin wanneer het wat afgekoeld is een manga lezen lukt doorgaans gelukkig wel.

Wanneer ik ’s avonds alleen thuis ben is het vrijwel steeds een restjesdag. Dus maakte ik de ene keer een broodje belegd met allerlei zaken die nog in de koelkast lagen en warmde ik de andere keer een restje nasi goreng op. Snel klaar én geen verspilling. Ideaal dus.

Vermits je door de jaren heen wel heel veel bij elkaar krijgt ging ik nog eens door enkele mappen om alles netjes te sorteren én te zien wat er weg mocht. Deze map was daarna nog maar half zo dik. Ik vond de foto echter vooral leuk omdat de map op een gestreept tafellaken lag en de lijnen daardoor leken door te lopen.

Het was hier ook weer van Shadowhunter spelen.

Nog leuker is natuurlijk afspreken met een vriendin wanneer je ’s avonds alleen thuis bent. Dat deed ik ook een keer en daardoor kwam het er een keertje van om een restaurant uit te proberen waar ik benieuwd naar was. Het is een concept met kleine porties en dus ideaal wanneer je verschillende zaken wil proeven. Wij hadden die kleine gerechten telkens gedeeld vermits gedeelde calorieën niet tellen. Plus ook een beetje vermits we zo meer konden proeven.

Nog meer nostalgie maar dit keer bij de plaatselijke Kringloopwinkel waar ik tegenkwam dat vrienden van me vroeger hadden.

Ze hadden er ook heel veel jurken maar niets in mijn maat.

Gelukkig moeten pioenrozen niet passen. Die kon ik dus wél mee naar huis nemen.

Nog een restje High Tea om na te genieten. Al een geluk dat ze de restjes in een kartonnen doosje meegeven want het is ons volgens mij nog nooit gelukt om alles op te krijgen.

Wel grappig om dan de volgende ochtend te zien dat je suikerwaarden de voorbije 24u de hele tijd binnen bereik waren. Na zo’n koolhydraten-bom. Blijkbaar had ik het goed berekend/gegokt qua insuline.

Valt het op dat ik van pioenrozen hou?Ik IkIk waagde me met het warme weer ook een keer aan zelf sushi maken. Maar dan wel hittegolfbestendige sushi met gerookte zalm (die was lekker) en surimisticks (die vonden we allebei flauw). Sushi maken wil ik zeker nog eens doen maar dan moet ik wel eens uitdokteren wat ze gebruiken om die rijst meer smaak te geven. De volgende keer wil ik graag eerst een Onigiri maken. Voor alles een eerste keer toch.

Niet de eerste keer maar wel héél fijn was het feit dat ik Audrey nog eens opnieuw zag. Eigenlijk was het daar die dag veel te warm voor. Normaal kom ik immers vanaf een bepaalde temperatuur niet buiten maar we hebben het heel rustig aan gedaan. Gezellig bijpraten én ondertussen van een pokebowl genieten, even bij Luddites en Sostrene Grene gaan rondsnuisteren en vervolgens ergens in de schaduw iets gaan drinken.

Juni was een vrij rustige maand met niet minder dan zeven medische afspraken maar gelukkig ook enkele fijne afspraakjes met vriendinnen. Hopelijk volgende maand minder van het eerste en meer van het tweede.

Hebben jullie iets fijns beleefd de voorbije maand?

4 gedachten over “Foto-update #205”

    1. Ik ben terug even door de blogpost heen gegaan en het was dit keer wel nogal de moeite hé. Maar dan gek genoeg toch afgevallen. Sebiet ga ik nog geloven dat je van lekker eten afvalt. 🙂

  1. Oh, bij Sostrene Grene hebben ze inderdaad leuke spullen. Jammer dat er maar weinig winkels van in België zijn, en geen enkele bij ons in de buurt…
    Pioenrozen zijn inderdaad prachtig!
    En sushi zelf maken deed ik ooit één keer, maar dat vond ik zo’n enorm werk dat het er daarna nooit meer van gekomen is…

    1. Oh, dat is inderdaad jammer. Misschien moeten we dan bij een volgende afspraakje nog eens in Antwerpen afspreken zodat je er nog eens kan rondsnuisteren. Blijkbaar heb ik het mezelf dan iets te makkelijk gemaakt want ik vond het eigenlijk heel snel vooruit gaan die sushi.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.