Bullet Journal 2022 – deel 2

Toen ik nog niet zo lang bezig was met het bijhouden van een bullet journal deelde ik er regelmatig een blogpost rond maar eerlijk is eerlijk ik maak het mezelf graag makkelijk waardoor mijn lay-out er niet spectaculair uitziet. Ik kan immers niet tekenen en doe dat eigenlijk ook niet graag. Misschien maar goed ook vermits ik al veel andere creatieve hobby’s heb. Daarom bestaat mijn bullet journal niet uit mooie illustraties maar uit een combinatie van washitape, knipsels en stickers. Allemaal in Harry Potter thema.

Daar kwam dit jaar geen verandering in. Ah nee, want waarom zou je iets veranderen wanneer je er tevreden mee bent. Halverwege vorig jaar deelde ik een blogpost waarin ik jullie de lay-out voor de eerste zes maanden van het jaar plus mijn reading tracker toonde. Vandaag toon ik jullie met behoorlijk wat vertraging én exact dezelfde intro (ik schreef hierboven al dat ik het mezelf graag makkelijk maak hé, dat was dus niet gelogen) hoe mijn bullet journal er gedurende de tweede helft van het jaar uitzag.

In mijn geboortemaand koos ik – verrassing – voornamelijk voor Huffepuff en boeken. Zo kon je zowel een Hufflepuff student als Helga Hufflepuff terugvinden in de lay-out. Maar ook twee leuke boekenstickers en een schattige das. Daarnaast vulde ik de lay-out aan met een knipsel van Moaning Myrtle, een howler en een doosje vol Every Flavour Beans

Voor augustus koos ik Quidditch als thema met ondermeer Ginny in haar Quidditch outfit, een koffer met daarin de bludgers, quaffle en snitch, een flesje Skele-gro want je weet immers maar nooit, washi-tape met Luna en haar geweldige leeuwenmuts, …

In september stonden zowel de leerkrachten (Professors Lupin, Trelawney, Sprout, Snape en MacGonagall) als Nearly Headless Nick, de sorteerhoed en Hogwarts Express (inclusief chocolate frog centraal in mijn lay-out.

Oktober werd dan weer Halloween-maand met verschillende pompoenen, een washi-tape met bladerprint maar ook eentje met Halloween snoep, een kat met heksenhoed op een pompoen en paars, fel groen en oranje als terugkerende kleuren. Een toverketel plus Hogwarts zelf mochten uiteraard ook niet ontbreken.

In november was er niet echt een overkoepelend thema terug te vinden in mijn lay-out. Behalve dan het feit dat ik heel wat van de stickers gebruikte die ik van lieve Véronique cadeau kreeg. Plus de prachtige gele washitape met dassen die ze er bovenop deed.

In december koos ik uiteraard voor kerst. Dus twee van Molly Weasley’s truien, de onzichtbaarheidsmantel die Harry cadeau kreeg, Hedwig die langs komt met post, een stapel vol boeken en een kopje thee, Dobby, washitape met sneeuwmannen en – want waarom niet ook al past het er eigenlijk niet helemaal bij – een sticker van een carrousel met thestrals.

5 gedachten over “Bullet Journal 2022 – deel 2”

    1. Boekenstickers zijn dan ook super leuk hé. Ik blijf het leuk vinden om daar toffe ontwerpen van te ontvinden. Zelf vind ik ze uiteraard nog leuker wanneer ze naar Harry Potter verwijzen want dan zijn ze helemaal perfect voor mijn bullet journals.

    1. Die worden iedere maand opnieuw uit de kast gehaald wanneer ik met mijn bullet journal aan de slag ga. Wie weet ga ik ze wel een keer allemaal verwerkt krijgen. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.