Readsy: mijn nieuwe leesringen én een winactie

Een tijdje terug leerde ik Readsy kennen. Dit is een klein Belgisch bedrijf dat zich specialiseert in het maken van leesringen. Deze hulpmiddelen die het lezen makkelijker maken worden ontworpen én geproduceerd in eigen land met een 3D-printer. Daarbij wordt bewust gekozen voor biologisch afbreekbaar materiaal. Nu was ik al een tijdje benieuwd of zo’n leesring me zou kunnen helpen met pijnklachten tijdens het lezen. De daarnet vermelde zaken plus hun leuke ontwerpen én fijne prijs overtuigden me om het toch maar eens uit te proberen.

Bij het openhouden van een boek verkrampen blijkbaar mijn spieren en protesteren ook de gewrichten in mijn vingers steeds sneller. Enkele jaren terug heb ik ooit een houten leesring vastgehad maar die was te zwaar voor me. Deze met een 3D-printer gefabriceerde leesringen zijn echter opmerkelijk licht én ze bestaan in heel wat leuke ontwerpen en kleuren. Wat het nog leuker maakt is dat je ook een op maat gemaakte leesring kan maken. Maar daarover zo meteen wat meer.

De eerste leesring waar mijn oog op viel was immers die van een vogeltje. Op de website staat het in het fel geel maar vermits je zelf je kleur kan kiezen kon ik uiteraard niet anders dan een Zwartraafje in mijn digitale winkelmandje laten vliegen. Vanaf nu leest er dus regelmatig een tweede Zwartraafje met me mee.

Het tweede exemplaar was een op maat gemaakte leesring en ik vermoed dat het jullie niet zal verbazen dat ik voor een Harry Potter – gerelateerd ontwerp koos van een voorwerp dat in deze wereld voorkomt én zich qua vorm perfect leent om tot leesring getransformeerd te worden. Blijkbaar zijn ze bij Readsy heel goed in transfiguratie want deze Snitch ziet er super leuk uit.

Wat mij wel verbaasde was dat er ook nog een verrassing bij mijn bestelling zat. Namelijk een derde ring waarvoor ze zich bij Readsy duidelijk hebben laten inspireren door de header van mijn blog. Jaja, kijk nog maar eens goed naar die header want het vogeltje op deze open leesring is exact hetzelfde dan één van de kleine raafjes op de hoogspanningskabels. Bovendien hebben ze ook de naam Zwartraafje in deze leesring verwerkt. Wat een fijne verrassing om zo’n persoonlijk exemplaar te krijgen.

Voor wie het zich – net als ik – afvroeg. Ik gebruik de leesring nog niet zo heel lang maar merk duidelijk een verschil tijdens het lezen. Wanneer ik een leesring gebruik verkrampen mijn vingers veel minder doordat ik totaal geen kracht moet zetten om mijn boek open te houden. Dat ze er daarnaast ook nog eens leuk uitzien is natuurlijk een heel leuke bonus er bovenop.

Ben jij ondertussen ook benieuwd geworden naar zo’n leesring? Dan heb ik leuk nieuws voor je. Ik mag er namelijk van Readsy eentje weggeven via een winactie. Omwille van de hoge verzendkosten telt deze winactie echter enkel binnen België.

Woon je in België en wil je graag kans maken op een Readsy leesring dan mag je in de reacties plaatsen welk ontwerp jij zou voorstellen om te maken. Meedoen kan tot 3 maart.

15 gedachten over “Readsy: mijn nieuwe leesringen én een winactie”

 1. Ik heb ook al zitten kijken naar die leeskringen maar vond het wat onduidelijk of ik er iets aan zou hebben. Maar nu ga ik er eens voor kijken!

  Als ontwerp zou ik gaan voor 2 katten die met eenzelfde bol wol spelen, elk uitgesteekt aan 1 kant.

  1. Daar was ik dus zelf ook niet meteen van overtuigd toen ik ze voor het eerst online zag opduiken maar het maakt – voor mijn persoonlijk alleszins – echt verschil. Met dat ontwerp zouden heel wat kattenfans ongetwijfeld enorm blij zijn.

 2. Ma, zo tof, die laatste!!
  De andere natuurlijk ook, maar die had ik al gezien.

  Andere ontwerpjes lijken mij wel ook een draakje of andere fanatsy wezen voor de fantasy lezers wel leuk. Of een planeet of ruimteschip voor scifi. Of voor harry potter fans lijkt het deadly hallows symbool ook perfect mogelijk!

  1. Haha, het deadly hallows symbool had ik ook in gedachten maar je kan je vinger natuurlijk niet door de omtrek van de resurrection stone heen duwen wanneer de elder wand in de weg zit. Maar wie weet kunnen ze daar wel een oplossing voor bedenken. Een draak zou het perfect doen bij fantasy boeken.

 3. En nu weet ik dus waarvoor deze dienen! Ik had al foto’s op IG gezien, maar was me niet echt duidelijk hoe te gebruiken of wat de voordelen zijn, fijn om dat nu te weten. 🙂 Zelf ben ik hele grote theeliefhebber, maar hoe dat in een ontwerp te kunnen omzetten?! Geen idee 😀

 4. Zo tof, die gepersonaliseerde! Maar nog leuker vind ik die gouden snitch! Ik zou zelf niet meteen iets kunnen bedenken maar ik doe ook niet mee met je actie. Ik lees er te weinig fysieke boeken voor.

  1. Anders has je misschien een foto van kleine D zijn geboortekaartje kunnen tonen als inspiratiebron. Maar als je voornamelijk ebooks leest dan ga je natuurlijk niet snel een leesring nodig hebben.

 5. Ik vind het een heel moeilijke vraag want vind het hartje wel mooi. Dus wat ik nog zou bedanken. Misschien iets met mijn naam of initialen

 6. Mijn dochter doet momenteel niets anders dan lezen (Woodwalkers, Seawalkers, Grijze jagers, ) dus voor haar misschien een leesring met de pijl en boog van Will?

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.