Bullet Journal 2022

Toen ik nog niet zo lang bezig was met het bijhouden van een bullet journal deelde ik er regelmatig een blogpost rond maar eerlijk is eerlijk ik maak het mezelf graag makkelijk waardoor mijn lay-out er niet spectaculair uitziet. Ik kan immers niet tekenen en doe dat eigenlijk ook niet graag. Misschien maar goed ook vermits ik al veel andere creatieve hobby’s heb. Daarom bestaat mijn bullet journal niet uit mooie illustraties maar uit een combinatie van washitape, knipsels en stickers. Allemaal in Harry Potter thema.

Daar kwam dit jaar geen verandering in. Ah nee, want waarom zou je iets veranderen wanneer je er tevreden mee bent. Het eerste dat ik noteerde drukte al meteen door de bladzijde heen. Gelukkig kon ik dat camoufleren met een vel van een mooi notitieblok. De Timeturner deed me meteen aan Hermione denken dus stond zij centraal in januari.

Er zit al iets meer afwisseling in de gebruikte washi-tape doordat mijn collectie Harry Potter tape al wat groter geworden is. Toch zie je vaak dezelfde langskomen. Een duidelijk bewijs dat mijn collectie nog niet te groot is.

In februari was er niet echt een vaste lijn in terug te vinden qua focus. Harry en Ginny kwamen er in voor maar ook losse elementen als een flesje Amortentia, Quidditch materiaal, een stapel boeken met een beker thee, een vliegende sleutel, …

Voor maart telt die omschrijving eigenlijk ook al werd het hier een combinatie van magische wezens als Fluffy, een thestral en een Niffler maar ook het Monster book of Monsters, de Leaky Cauldron, een exemplaar van de Quibbler en Helena Ravenclaw’s tiara.

In april kwam Hermione opnieuw aan bod vermits ik blijkbaar nogal veel knipsels had die bij haar passen. Eentje rond S.P.E.W. maar ook een Wingardium Leviosa sticker, eentje van de timeturner, boekenstickers en een washitape met allerlei boeken. Ik hou van de combinatie van de washitape met allerlei kleine gekleurde enveloppen en een postuil die komt aangevlogen met een Hogwarts brief. Op deze bladzijde hou ik nog steeds toegekomen post en aanwinsten bij.

Mijn eigen Hogwarts huis moest uiteraard ook een keer aan bod komen dus werd mei een Hufflepuff-maand. De leuke illustraties zijn van NaomiLord. Ik vind het nog steeds heel jammer dat ze haar Harry Potter personages niet als stickers verkoopt. Zowel een historische als hedendaagse Helga Hufflepuff vertegenwoordigen ons samen met Professor Sprout. Daarnaast gebruikte ik ook een washi-tape met groene blaadjes en lichtgroene met in het wit allemaal Herbology-elementen. Plus dassen en het Hufflepuff wapenschild.

In Juni kwam Neville Longbottom langs en hij nam naast het zwaard van Gryffindor ook enkele schattige mandrakes mee.

Vorig jaar hield ik voor het eerst mijn leesvorderingen ook bij in statistieken en dat doe ik dit jaar opnieuw. Met een beetje geluk lukt dat me dit keer wel zonder fouten te maken. Ik gebruikte zowel een sticker van Qwertee als twee quote-stickers rond boeken van AnotherView. Plus twee verschillende soort washitape met boekenprint en enkele boekenstickers. Zie je wel dat ik die dingen ook daadwerkelijk gebruik. 🙂

Ik heb niet alle gebruikte materiaal opgesomt maar mocht je willen weten waar een bepaalde washi-tape vandaan komt dan mag je me het uiteraard gerust vragen.

8 gedachten over “Bullet Journal 2022”

  1. Op mijn bullet journal van vorig jaar hadden al mijn notitieboekjes een elastiek en dat helpt enorm om het wat minder te laten uitzetten. Maar ik snap wel waar je vraag vandaan komt want naarmate het jaar vordert en er steeds meer washi-tape en stickers werd gebruikt zie je het volume echt toenemen. Hoe los jij dat op?

   1. Mijn boekjes hebben ook een elastiek, maar na één keer best veel tape en stickers gebruikt te hebben, probeer ik het gewoon wat meer te beperken en gebruik ik stempels of maak ik titels in handlettering. Het boekje puilt toch nog steeds uit, omdat ik er ook vanalles tussen steek. Op zich is dat geen probleem, omdat ik mijn journal niet dagelijks overal mee naartoe neem :-).

    1. Bij mijn allereerste boekje was de elastiek na enkele jaren verduurd maar al bij al valt het nog wel mee vermits ik er niet veel andere zaken tussen steek. Net als jij neem ik mijn bullet journal ook niet overal mee naartoe dus dat scheelt. Als hij hier thuis op de kast ligt of opgeborgen in een koffer bij de eerdere exemplaren dan kan het geen kwaad wanneer het wat dikker geworden is hé. Het toont alleen maar aan dat we onze notitieboekjes écht wel gebruiken.

 1. Hai Huffelpuffer, ik ben een Ravenklauw! Ik vind Huffelpuf ook een heel mooi huis met hele mooie eigenschappen, trouw en geduld enzo. Maar mijn geduld is niet mijn sterkste kant, dus ik denk dat ik beter bij Ravenklauw pas. Maar je stickers en knipsels zijn echt mooi!

  1. Hey Nienke, toen ik de test begon in te vullen had ik ergens ook echt verwacht dat ik door mijn liefde voor boeken in Ravenclaw zou terechtkomen maar achter bekeken snap ik wel waarom ik – ook al ben ik niet altijd even geduldig (vooral wanneer we op een vervolgdeel moeten wachten) ) in Hufflepuff werd gesorteerd. Dankjewel trouwens!

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.