Potteritis #9

De term Potteritis durft hier wel eens af en toe ter sprake komen. Ik kan er immers niet omheen. Het is blijkbaar sterker als mezelf. Harry Potter-referenties zijn een onmisbaar aspect in mijn leven. In die mate zelfs dat het een aandoening leek die ik dan zelf maar omschreef als Potteritis. Ik ben nog steeds niet genezen en vermoed dat het om een chronische en ongeneeslijke aandoening gaat. Nog steeds betrap ik mezelf er immers regelmatig op dat ik iets denk te zien en het vervolgens iets helemaal anders is.

Eerder dit jaar deelde ik al een lijstje dat aantoonde dat de Potteritis nog niet was afgenomen sinds mijn 40ste verjaardag. Het ziet er voorlopig dus nog niet naar uit dat die aandoening mindert naarmate mijn leeftijd stijgt. Dat bewijst de blogpost van vandaag nogmaals.

De kans is groot dat je Potteritis hebt  …

wanneer je metekindje een leuke tekening voor je maakt en je ondanks het feit dat ze zei dat het Rapunzel en Pascal zijn eigenlijk steeds meteen aan Tonks denkt zodra je de tekening ziet.

Wanneer je in een tweedehandse winkel het ideale gezelschapspel voor Charlie Weasley tegenkomt,

Je wanneer je broer een foto doorstuurt van een muur vol met gevulde fotokaders meteen aan iets anders moet denken,

je dit berichtje krijgt via Instagram en er meteen vrolijk van wordt (ik ben gelukkig niet de enige die Harry Potter referenties leuk vindt. Daar is dus nu zelfs bewijs van)

en je in Oostende een gevel tegenkomt die je het gevoel geeft dat je per ongeluk het ministerie van magie bereikt hebt.

je het jammer vindt voor Ravenclaw dat ze bij Xenos enkel aan de andere Hogwarts huizen hebben gedacht,

je iedere keer bij het zien van de cover van Zoek het uit, Chloe Brown meteen Bill Weasley ziet staan in plaats van het mannelijke hoofdpersonage van het boek,

je nog steeds niet terug wil gaan autorijden maar het je wel opvalt dat één automerk wel heel erg zijn best doet om je te overtuigen door deze Hufflepuffige foto steeds opnieuw in je Instafeed te laten opduiken.

bij het zien van deze afbeelding van Lucius Malfoy meteen het zinnetje “Wait untill Draco sees how stunning my hair looks today” in je opkomt.

Het je meteen opvalt dat ze via Zalando blijkbaar een bikini van Weasley’s Wizarding Wheezes verkopen,

je vervolgens beseft dat je die typemachine en Daily Prophet misschien toch op verschillende locaties moet opbergen indien je niet voor het ministerie wil moeten verschijnen omdat je de Statue of Secrecy geschonden hebt,

en dan ook nog eens vaststelt dat ze bij de Post blijkbaar een Timeturner hebben vermits ze deze envelop die ik pas de 17de heb gepost al op de 12 mei hebben afgestempeld.

Je zoveel maanden nog steeds spijt hebt dat je te laat was voor deze magische rook met toverdrankflesjes.

Je op een Google Map van Kortrijk meteen ziet dat ze daar een zaak hebben met de naam Crafty Potions en het vervolgens zelf amper kan geloven wanneer die in de POTTERijstraat blijkt te liggen. Ik bedoel maar hier kan ik dus echt niet aan doen hé. Dat is gewoon een ideale Potteritis-voorzet.

Je de postzegels met de uil spaart tegen dat je post naar een mede-Potterhead stuurt.

Ik ben al vergeten in welke winkel ik deze strandtas heb gespot maar zodra ik hem (ergens in Wijnegem Shopping Center) zag dacht ik wel meteen aan Honeydukes.

Tja, duidelijk nog steeds niet genezen dus.

7 gedachten over “Potteritis #9”

  1. De magische rok is nog te koop bij Succubus. Ik zag hem toevallig laatst in de winkel, maar ze verkopen hem ook via de webshop.

    1. Dankjewel voor de tip Suzanne. Ik dacht dat ze daar mijn maat niet meer hadden maar ik ga het voor de zekerheid nog eens nakijken.

  2. Die gevel komt me heel bekend voor maar ik weet dus niet van waar. Ik heb dit al vaker gezegd maar ik blijf het zeggen: als ik Harry Potter zie dan komt jouw naam automatisch in mijn gedachten. Met die van Crafty Potions moest ik lachen want ik herinner me nog dat je dat vertelde toen we elkaar hebben gezien.

    1. Dat was vlak voor we elkaar eindelijk een keer in het echt zagen hé. Ik vind die Crafty Potions trouwens zelf ook nog steeds grappig. De gevel ligt – als ik me niet vergis – heel dicht bij het Ensor museum. Het laatste stukje van die straat richting de Zeedijk toe.

    1. Welkom bij de club Nienke. Ik heb nog niet ontdekt hoe het behandeld kan worden maar heb al wel goed door hoe afkickverschijnselen voorkomen kunnen worden. De verzameling blijft alleszins maar groter worden.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.