Boeken die ik in de bibliotheek wil ontlenen

Als kind ging ik wekelijks naar de bibliotheek, de laatste jaren veel minder. Niet dat het me niet meer aanspreekt. Net het tegendeel eigenlijk ik weet immers dat ik zodra ik naar daar ga ongetwijfeld vervolgens terug naar huis keer met een stapel boeken die ik wil lezen. Niets mis mee natuurlijk maar alle ongelezen boeken die nog staan te wachten tot ik eindelijk aan hen toekom zouden het niet appreciëren. Daarom ben ik al heel lang niet meer in onze plaatselijke bibliotheek geweest.

Tegen dat mijn TBR wat gezakt is en ik mezelf mag belonen met een bibliotheek-bezoekje heb ik echter wel al een hele lijst klaar met boeken de ik daar zou willen ontlenen. Dit zijn daar enkele van …

Pans labyrint: het labyrint van de Faun – Cornelia Funke & Guillermo Del Toro
Het negende huis – Leigh Bardugo
Zonderling – Laini Taylor
Er was eens iets anders – Danielle Teller
De verdwenen steden – Shannon Messenger
Zeis – Neil Shusterman
Sterrenvlucht – Brandon Sanderson
Een groot drama met kleine lama – Anne Tawbe en Eefje Kuijl
De Neehoorn – Marc-Uwe Kling en Astrid Henn

Even goede vrienden – Jane Fallon
Plankenkoorts – Tamara Haagmans (digitale bibliotheek)
Boyfriend material – Alexis Hall
Verkikkerd – Lisette Jonkman (digitale bibliotheek)
Met liefs uit Londen – Sarah Jio
De boekenwinkel vol liefde – Suzan Wiggs
Only Mostly Devastated – Sophie Gonzales (digitale bibliotheek)
Heartstopper – Alice Oseman

Vegan klassiekers – Lisa en Eva Wuyts
Gebak met groenten – Vegamuze
Karola’s Kitchen – Het Kookboek
Veggie of Vegan, lekker simpel
de kookboeken van Sandra Bekkari
Iene Miene Mutte – Arlidge
Aurora Rising – Amie Kaufman & Jay Kristoff
Nooit meer – Colleen Hoover
De prins en de naaister – Jen Wang

De leeuw in de muis – Rachel Bright & Jim Field
De blaadjesdief – Alice Hemming & Nicola Slater
Wilma Wonder – Hanne Luyten
Hoe kweek je een eenhoorn? – Steven Lenton & Rachel Morrisroe
Twee vechtende eekhoorntjes – Rachel Bright & Jim Field
De kleine houten robot en de boomstam prinses – Tom Gauild
De boeken van David Walliams
De tovenaar in mijn schuur – Simon Farnaby

Vlammenwerper – Brandon Sanderson
Het meisje in het ijs – Robert Bryndza
Ready Player One – Ernest Cline
Niets blijft verborgen – Simon Beckett
A good girl’s guide to murder – Holly Jackson
Het experiment – Sebastian Fitzek
Tot in de dood – Peter James
Illuminae – Amie Kaufman & Jay Kristoff
De kooi – Josh Malerman

14 gedachten over “Boeken die ik in de bibliotheek wil ontlenen”

 1. Wat een leuke lijst! De Neehoorn is een fantastisch boek, wij hebben het in onze eigen minibib. Idem voor Wilma Wonder.
  Naar Heartstopper ben ik ook wel benieuwd, ik begon deze week de reeks te bekijken op Netflix, maar de boeken blijken enorm populair in de bib.
  De eerste vier kookboeken hebben we ook, maar misschien staan die op jouw lijstje nadat je ze op mijn blog hebt gezien :-).

  1. Dit soort lijsten blijven steeds langer worden door alle leuke boeken die uitkomen hé en natuurlijk staan enkele van de kookboeken dankzij jou op deze lijst.

 2. Mijn aanraders van dit lijstje: heartstopper, only mostly devastated, Karola’s kitchen (de podcast is ook een aanrader trouwens als je dit graag luistert), en mijn all time favorite; a good girls guide to murder!

  1. Dankjewel voor je tips! Ik heb me nog steeds niet aan podcasts gewaagd. Een heel deel van de boeken op deze lijst staan er op omdat het persoonlijke favorieten waren van Nancy.

  1. Ik heb ondertussen zelf ook een persoonlijke mini bibliotheek bij elkaar verzameld maar ik hou er ook van om in een bibliotheek nieuwe boeken te ontdekken. Het is inderdaad een hele lijst maar er is gelukkig geen haast bij dus ik kan er een hele tijd over doen.

 3. A good girls guide to murder is inderdaad goed! En van Iene Miene Mutte vind ik het verstandig om die uit de bieb te halen, want dat is echt een boek wat je maar een keer leest en daarna niet meer.

  1. Met thrillers heb ik dat gevoel vrij vaak. Er zijn maar heel weinig series of boeken binnen dat genre die ik mezelf zie herlezen. Bij luchtige romantische verhalen heb ik het ook sneller.

 4. Het nadeel van de bieb vind ik altijd dat het binnen 3 weken uit moet zijn. En met alle andere boeken en ook nog een mood, lukt mij dat vaak niet.

  De Prins en de Naaister wil ik ook nog graag lenen van de bieb. Mijn vriendin is echt fan van de twee eekhoorntjes en de leeuw en de muis voor haar dochters. Heb ik zelfs gekocht voor hun verjaardag.

  Er was eens iets anders ken ik niet maar de cover trekt mij wel. Ik ga hem opzoeken.

  1. Het brengt altijd een soort tijdsdruk met zich mee hé. Ik ben er al heel lang niet meer geweest maar zou eigenlijk nog wel eens willen gaan in de hoop dat ze de Heartstopper boeken binnen hebben. Gezien het hoge aantal ongelezen boeken dat hier nog staat te wachten zal ik waarschijnlijk enkel graphic novels, strips en prentenboeken (tegen dat mijn metekindje op bezoek komt) ontlenen. Die kan ik ongetwijfeld wel binnen de drie weken uitlezen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.