Foto-update #193

In plaats van wekelijks of twee wekelijks deel ik deze terugkerende rubriek nog maar eenmaal per maand waardoor er doorgaans heel wat foto’s op jullie te wachten. Kijken jullie weer even mee naar wat ik de voorbije maand naast lezen nog allemaal heb uitgestoken …

Misschien moet ik jullie alvast van bij de start verwittigen dat er behoorlijk wat foto’s van eten in deze Foto-update zullen verschijnen. Blijkbaar dacht ik er de voorbije maand vrij vaak aan om die te vereeuwigen op foto. Zo maak ik nog steeds graag pokebowls klaar, ben ik heel blij dat we terug zomers fruit kunnen smullen, genoot ik samen met lieve vriendin Annelies van een lekkere bagelburger bij Wasbar en maakte ik een fruitige rijstsalade klaar die goed bij het warm weer pastte.

Het weer was met momenten onvoorspelbaar waardoor ik een keer natgeregend bij de kinesiste aankwam.

Gelukkig kon ik vervolgens thuis weer opdrogen en mezelf ook opwarmen door een beker thee te maken met mijn nieuwe theezeef.

Er werd op vraag van manlief zijn collega’s voor witte chocoladefudge gezorgd

en voor mezelf kocht ik pioenrozen.

Zei ik al dat het weer onvoorspelbaar was? We gingen van super warm weer naar herfstig weer en doordat ons huis door de werken bij de buren snel afkoelt hebben we toen dikke truien en dekentjes niet voldoende bleken te zijn toch maar even de verwarming weer opgezet.

Toen we even bij mijn tante en nonkel op bezoek waren geweest keerde ik terug naar huis met enkele theezakjes om uit te proberen.

Nu dacht ik toch echt dat ik roze pioenrozen had gekocht maar zodra ze hun blaadjes openden bleken het er witte te zijn.

Ik werkte een nieuwe Bullet Journal lay-out uit en ergerde me ondertussen behoorlijk aan de kwaliteit van bepaalde rolletjes washi-tape.

Er werd een verjaardagskaart geknutseld

en ik daagde de zwaartekracht een beetje uit toen ik bij mijn zoektocht naar schaduw op het randje van het terras moest gaan zitten.

Verjaardagspost voor een jarige mede-Potterhead. Inclusief Slytherin-confetti.

Eindelijk lukte het ons om de meermaals uitgestelde (merci Corona) bloggersdate te laten doorgaan. Wat was het fijn om Fieke nog eens opnieuw én Katrien voor het eerst offline te ontmoeten. We gingen naar Kortrijk waar we op de middag lekker lunchten bij La Cantine en uiteraard ook op bezoek gingen bij Boekenhuis Theoria én Nijntje. Ik proefde die dag twee Chai Lattes die niet voor herhaling vatbaar waren, nam zelfgebakken koekjes (die hopelijk wel voor herhaling vatbaar waren) mee als kleine attentie en

kreeg die dag ook leuke bladwijzers cadeau en iets waar ik volgens Katrien misschien een nieuwe verzameling mee kon beginnen. Namelijk een super leuk memoblok om lijstjes op neer te pennen. Ik moest haar ontgoochelen wat het “beginnen” van een verzameling betrof maar ik ben het leuke blok wel meteen beginnen gebruiken. De ‘Dingen waarvan ik mezelf wijsmaak dat ik ze vandaag ga doen’-tekst bovenaan doet me iedere keer glimlachen vermits het meestal behoorlijk lang duurt voor alle zaken op zo’n lijstje zijn afgevinkt.

Van een vegetarische maaltijd met tabouleh, broccoli en een spinazie/kaasburger naar sushi, een zomerse aardappelsalade en nog maar eens een pokebowl.

Er werd uiteraard ook weer wat post verzonden. De ene al wat leuker dan de andere. De Star Wars verjaardagskaart voor manlief vond ik zelf alleszins een fijne vondst.

Minder fijn was het onverwachts slechte nieuws dat ik de voorbije maand te verwerken kreeg. De dag van dat telefoontje bleken de weergoden mee te treuren toen ik even ging wandelen. Sokken die hier alvast klaarlagen als kerstgeschenkje werden plots herinneringssokken. Het viel me de voorbije weken echt op hoeveel zaken me aan mijn vriendin doen denken. Deze sticky notes die wat op haar favoriete kat lijken waren daar slechts één van. De dag van de uitvaartplechtigheid was het dan weer net stralend weer.

Versierde enveloppen verzenden én ontvangen.

Ik bleef keer op keer de schaduw opzoeken,

kreeg lieve kaartjes (dankjewel Nikita en Annelies!),

net als bij de bieslook vielen er af en toe wat tranen

en ik betrapte mezelf ook af en toe op het naar boven zitten staren terwijl ik in mijn hoofd een eenzijdige conversatie had

Ik kwam plots niet meer aan knutselen toe maar bladerde wel nog eens door het Harry Potter scrapbooking album waar ik een tijdje geleden mee gestart ben,

voelde me een beetje alsof ik op Hogwarts was toen ik thee uit mijn Hufflepuff beker dronk en ook enkele snoepjes in alle smaken uitprobeerde. Niet die van Bertie Botts maar die van squib-nicht die Jelly Beans runt en zo lief was om er alle vieze smaken van tussen te vissen vooraleer ze de snoepjes verkoopt.

Iedere keer dat ik in de wachtzaal van de kinesiste zit vertoef ik in het gezelschap van deze mooie uil

en wanneer je een boekenjurk draagt kan je die best meteen ook combineren met een boekenpin. Toch?

Nog meer zomers fruit, de ene keer vers en de andere keer bevrozen en verwerkt tot nicecream.

Mijn oudste orchidee die blijkbaar van vertakkingen houdt. Deze nieuwe tak is immers een zijtak op een zijtak op een zijtak op een zijtak op een tak

Zo fijn wanneer je pioenrozen lang kunnen blijven staan.

Of wanneer je een kringloopvondst tegenkomt waar je je metekindje heel blij mee kan maken.

Met de tekening van een paarse ballon (want dat is jouw lievelingskleur) met een HARTJE op de mand was Tante Liesbet dan weer heel gelukkig.

We speelden spelletjes, maakten halskettingen, aten een warme Luikse wafel met chocolade waarvan er bij één iemand (wasn’t me) vooral veel chocolade op jurk/gezicht/handen én haar terecht kwam en kleurden.

Ik had jullie al bij de start van deze blogpost verwittigd hé. Er werd van alles en nog wat klaargemaakt én iets gekocht om uit te proberen. Een salade met peer en brie, ik kocht vermits ik er benieuwd naar was een doosje van de sushi die bij ons in de supermarkt ter plekke wordt gemaakt, maakte een curry met bloemkool en kikkererwten, een groententaart die me aan een Mandala deed denken, nasigoreng, een mengeling van drie restjes toen ik geen zin had om voor mezelf te koken maar ik ook niets wilde verspillen, nog een vegetarisch gerecht (dit keer met courgette, wortel, quorn en krenten), stelde een pokebowl samen met allerlei restjes en at bosbessen.

Normaal ging ik een dagje naar Eindhoven met mijn nicht maar vermits de weergoden geen rekening hielden met het feit dat ik niet tegen de hitte kan besloten we die dag toch maar wat dichter bij huis te blijven en de airco van een shoppingcenter op te zoeken.

We zagen er heel wat Harry Potter en Star Wars Lego tegen, bezochten een heel leuke speelgoedwinkel waar ik dit gezelschapspel kocht en ook een Zwartraafje-puzzel adopteerde die me ook aan mijn vriendin doet denken. Er werd misschien ook nog wat knutselmateriaal gekocht. Het is te hopen dat ik daar binnenkort weer de energie voor kan vinden.

Dit is trouwens de puzzel waar ik het hier boven over had. Een raaf op een stapel boeken met een kat er naast. Maar ook een glasraam dat aan Beauty and the Beast doet denken, mijn favoriete kleur paars, Keltische symbolen én 500 stukjes. Dat de raaf meermaals terugkomt in de illustratie is natuurlijk ook leuk.

Ook leuk was het feit dat het nieuwe recept dat ik heb uitgeprobeerd bleek mee te vallen. Het is een ovenschotel met daarin tortellini met een spinazie/ricotta vulling, spinazie, kerstomaten en bovenop wat gegratineerde geraspte kaas.

Plus het feit dat je tijdens een hittegolf ook KOUDE chai latte kan maken. Ok, dat kan je uiteraard altijd doen maar bij warme temperaturen is het natuurlijk extra fijn.

Ja, twee afspraakjes met de lieve Annelies in één Foto-update. De vorige keer zat er behoorlijk wat tijd tussen twee afspraken maar dit keer moesten we gelukkig minder lang wachten voor we elkaar konden terugzien.

De trein wilde die dag niet echt meewerken (zo werd een snelle verbinding onaangekondigd vervangen door een boemeltrein die 40 minuten langer onderweg was, had in het terug naar huis rijden elke trein vertraging, waren er spoorwissels in combinatie met een slechte communicatie, … ) maar gelukkig was er wel heel fijn gezelschap, lekker eten én schaduw om in te wachten tot ze de vermiste trein terug gevonden hadden.

Ik weet dat die ene foto er niet zo goed uitziet voor de lijn maar heb je die gigantische stapel groenten naast mijn bagel gezien. Dat moet dat ongezondere toch enigszins compenseren. Niet?

Ik spotte deze Disney-bladwijzers die je zelf kan inkleuren en hoop nu eigenlijk dat er ook eentje van Beauty and the Beast én Harry Potter gaat komen.

Bij TeaStation kocht ik weer wat verse thee in én theebeertjes. Die laatste zorgen voor een kleurloze thee maar smaakt wel lekker naar framboos én vanille. De Lemon in Love ging ’s avonds koud in een karaf zodat ik de volgende dag frisse Ice Tea kon drinken en de Berries & Cream moet ik nog een keertje testen maar ik hoop dat hij qua smaak gaat lijken op Eton Mess. Een dessert in de vorm van thee.

De laatste foto van deze Foto-update is er eentje met een kanshebber-lijst. Ik was hier namelijk nog volop aan het nadenken over wat ik zou klaarmaken voor ons gezamelijk verjaardagsfeest dat stilletjes aan in zicht komt.

7 gedachten over “Foto-update #193”

 1. Ik hou van je uitgebreide dagboekjes! Ik weet nu alleen niet meer waar ik allemaal op wou reageren behalve dat al het eten er mega lekker uit ziet en dat ik vind dat jij en ik ook maar eens een stuk taart moeten gaan eten 😉

  1. Haha, dat heb ikzelf ook steeds bij dit soort blogposts. Tijdens het lezen schiet er me vanalles te binnen om op te reageren en tegen dat ik de laatste zin gelezen heb ben ik vrijwel alles vergeten. Dikke merci alleszins en ik vind dat een geweldig voorstel. Laat je me iets weten wanneer je er tijd voor hebt?

 2. Zo tof om twee van onze dates te zien terugkomen én al uit te kijken naar de volgende. En zoals gewoonlijk zien al jouw creaties er weer superlekker én artistiek uit. Zelfs die pokébowl die er bij mij altijd uitziet alsof iemand al eens gezocht heeft naar iets wat op de bodem ligt.

  1. Daar ben ik zelf ook al naar aan het aftellen. Dankjewel, je deed me trouwens glimlachen om je pokebowl omschrijving. Alsof het een grabbelton is in plaats van een maaltijdkom.

 3. Zo veel lekker eten! Grappig, vorige week vertelde een vriendin me ook dat ze bij Wasbar was gaan eten. Misschien iets om toch eens uit te proberen binnenkort!
  Toen ik jouw verjaardagspost verstuurde, heb ik ook gevloekt op de washitape. Sommige rolletjes zijn beduidend minder qua kwaliteit, of zou het eraan liggen dat de warmte de lijm doet smelten of zo?
  Onze middag in Kortrijk was echt zo leuk! Alleen jammer van de Chai Latte inderdaad, maar misschien moeten we daar toch écht eens een lijstje van maken, waar ze lekker zijn en waar niet :-).
  Ik kocht onlangs ook een puzzel, een boekenpuzzel. Eentje voor tijdens de vakantie binnenkort!

  1. Hihi, ik heb ondertussen in de notities op mijn gsm een lijstje staan met alle zaken waarvan ik nog weet of ik de Chai Latte er wel/niet lekker vond. Kwestie van er niet twee keer in te trappen. 🙂 Hopelijk vind je een heerlijke vegan bagelburger bij Wasbar.

   De warmte zal inderdaad niet helpen maar ik vrees dat het snel scheuren van de tape toch echt door een mindere kwaliteit komt. Ik werd wel meteen vrolijk toen ik die leuke washi-tape zag. Je hebt trouwens helemaal gelijk. Kortrijk was een heel toffe dag.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.