Oh ja, deze las ik ook nog #11

Ik denk dat het jullie al wel is opgevallen dat ik lang niet alle boeken die ik lees recenseer. Dat komt vooral doordat ik geen functionerende timeturner in mijn bezit heb en ik de tijd die ik besteed aan het schrijven van boekbesprekingen dus niet kan terugdraaien om hem vervolgens al lezend door te brengen. Lezen doe ik nu eenmaal nog steeds liever. Vaak schreef ik tijdens het lezen wel iets neer in een notitieboek waardoor ik dit soort recensies met jullie kan delen.

Oftewel de ruwe versie van een recensie want in deze editie ga ik gewoon opnieuw alle losse opmerkingen overtypen in plaats van ze te verwerken in een samenhangende bespreking.

Bij sommige van deze boeken is het trouwens al zolang geleden dat ik ze las dat ik niet zeker ben dat het me nog zou lukken om er een samenhangend geheel van te maken.

Titel: Wicked Charms
Reeks: Lizzy & Diesel
Auteur: Janet Evanovich & Phoef Sutton

– ik vrees dat de serie hier gestrand is
– al moet ik meteen ook wel bekennen dat het geen uitschieter is en de kans dat ik verder had gelezen indien de serie wél verder liep bijzonder klein is.
– ontspannend en vermakelijk maar dat is het dan ook wel zo’n beetje
– op zich kon je dat ook van de Stephanie Plum serie zeggen maar die sprak me dan toch iets langer aan dan deze reeks. Toch tot de schrijfster het niet kunnen kiezen tussen twee mannen te lang begon uit te stellen.
– Van uitgesponnen suiker kan je een suikerspin maken maar als je het te lang blijft uitrekken is zelfs daar op de duur niet veel meer aan.

Titel: Een verre kust
Reeks: Mure #0,5
Auteur: Jenny Colgan

– tja, ik ben zelden een fan van een kortverhaal
– maar ik moest een boek lezen dat zich afspeelt aan een zee of rivier en dit verhaal kwam daar perfect voor in aanmerking toen het Jill Shalvis – boek dat ik bij SB bestelde niet tijdig binnenkwam voor de readathon waar ik op dat moment aan meedeed.
– het is niet dat er iets mis is met het verhaal zelf
– ik kan me gewoon heel moeilijk inleven in zo’n verhaal doordat de personages niet grondig kunnen worden uitgediept

Titel: The Book Jumper
Auteur: Mechtild Glaser

– een eiland, een verborgen bibliotheek, personages die in boeken kunnen springen, … Niet zomaar wegduiken in een verhaal en daardoor het gevoel hebben dat je je in het verhaal bevindt maar dat ook daadwerkelijk doen.
– een wereld waarin fictieve personages niet enkel aanvoelen als vrienden maar het soms ook zijn
– Plus dan ook nog eens zo’n prachtige cover die me aan de prachtige creaties van Thomas Wightman doet denken. Al zijn die van hem wel een pak indrukwekkender.
– Alice in Wonderland, Jungle Book, Oliver Twist, Sherlock Holmes, Midsummer , Aladdin, …
– meer fan van het idee op zich dan van het verhaal zelf

Titel: Tangle of Need
Reeks: Psy/Changelling #11
Auteur: Nalini Singh

– tangle = A snarl of threads or other things united confusedly, or so interwoven as not to be easily disengaged. –> die definitie was jammer genoeg ook van toepassing op de verhaallijnen.
– teveel verhalen van verschillende koppels door elkaar waardoor het eerder vermoeiend werd in plaats van ontspannend
– hierdoor ook moeilijker om met evolutie van de nieuwe ontwikkelende relatie mee te leven
– ik vind het fijn wanneer bestaande personages terugkeren. Maar hier lijkt de focus te verdwijnen doordat de schrijfster teveel wil meegeven
– korte perspectieven vanuit het Pay-kamp voelen aan als een onderbreking. Een stoorzender. In combinatie met de verschillende andere verhaallijnen voelt Riaz en Andreia’s verhaal aan als een film met heel veel onderbrekende reclameblokken.
– Hawke en Sienna overtuigender als zijlijn dan de hoofdpersonages van dit verhaal.

2 gedachten over “Oh ja, deze las ik ook nog #11”

    1. Ik heb net een leuk jeugdboek uitgelezen over sprookjeswereld. Het was nog maar mijn eerste boek van deze maand dus nu weer een ander exemplaar uitkiezen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.