De haakschool voor Potterheads – Jacqueline Annecke

Titel: De haakschool voor Potterheads
Auteur: Jacqueline Annecke
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
Bladzijden: 112p.
Prijs: 20€
Bron: recensieboek

Haak met deze 25 magische haakprojecten nu zelf al je lievelingsfiguren uit het toveruniversum.

Voor gevorderde haaktovenaars en dreuzels in het eerste schooljaar, en een basisdeel voor beginners.

Creëer je eigen magische wereld met de allerleukste amigurumi voor elke gelegenheid.

Mijn mening:

In tegenstelling tot Magisch Haken bevat dit haakboek kleinere projecten. Hier zal je dus minder complexe en uitvoerige instructies terugvinden en heb je minder snel een Timeturner nodig vermits de haakwerkjes ook minder tijd vragen.

Voor de lay-out van dit boek werd deels gebruik gemaakt van dezelfde illustraties die in De bakschool voor Potterheads aan bod kwamen. Wat een pluspunt is vermits die leuke details in de vorm van herkenbare illustraties, het gekende lettertype dat ons meteen aan de wereld van Harry Potter doet denken en de settings waarin de afgewerkte amigurimi figuurtjes worden weergegeven dit boek extra magisch maken.

Een welkomswoord kwam ik niet tegen in dit boek wel krijgen we vrijwel meteen een duidelijk overzicht van alle projecten die er in werden opgenomen. Vooraleer je daar aan toekomt krijg je echter enkele grondbeginselen, basissteken en technieken voorgeschoteld. Het opzetten van een magische ring bijvoorbeeld maar ook zaken als steken meerderen of minderen, een toer onzichtbaar afsluiten, … Veel van hen worden vergezeld met illustraties die de techniek verduidelijken.

De lijst met afkortingen en hun betekenis zorgt er dan weer voor dat de werkwijzen niet langer lezen alsof ze in Ancient Runes geschreven zijn. De moeilijkheids-graad (dit keer weergegeven in toverstoffen in plaats van bliksemschichten), het benodigde materiaal en de lengte of grootte van het afgewerkte figuurtje worden bij elke project duidelijk aangegeven.

Mijn persoonlijke favorieten zijn Fawkes (= indruk-wekkende Feniks), Monster book of monsters (= vraatzuchtig boek), Professor Snape (= strenge leraar), Dumbledore (= het wijze schoolhoofd), Mandrake (= schreeuwende mandragora), Niffler (= goudzuchtig fabeldier), Chocolate frog (= chocokikker) en Harry (= de uitverkorene). Op de chocoladekikker na kregen de personages in dit boek ook telkens een omschrijving in plaats van hun naam.

Ik heb er tot nu toe nog niets uit kunnen maken maar het lijkt me wel een leuk idee om enkele van die figuurtjes te maken als kerstboom – decoratie. Dan passen ze meteen ook bij de Hufflepuff/Gryffindor slingersjaal die ik aan het maken ben. Gelukkig duurt het nog even voor de kerstboom weer wordt bovengehaald.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.