Foto-update #187

In plaats van wekelijks of twee wekelijks deel ik deze terugkerende rubriek nog maar eenmaal per maand waardoor er doorgaans heel wat foto’s op jullie te wachten. Kijken jullie weer even mee naar wat ik de voorbije maand naast lezen nog allemaal heb uitgestoken …

De vorige foto-update is alweer even geleden. De eerste fotocollages uit deze nieuwe update zijn dan ook nog van eind november. Toen sprak ik met Annelies af voor een gezellige maar ook lekkere bijpraat date waarbij ik niet kon weerstaan aan deze schattige Hedwig kerstboomdecoratie en we een klein smos-accidentje hadden met onze warme drankjes.

Eind november gingen manlief en ik voor het eerst sinds dat hele C-gedoe nog eens weg. Niet ver hoor maar wat was het fijn om ons eigen huisje tijdelijk in te ruilen voor een knusse bungalow in Centerparcs. Vlak voor we vertrokken kwam er thuis nog net leuke post toe dus die mocht mee naar Erperheide. Bij het renoveren van deze bungalow lijken ze rekening te hebben gehouden met Potterheads. Specifiek Hufflepuffs zelfs. Een gele zetel, een mooi natuurlijk uitzicht, een schilderij van The Forbidden Forest, een illustratie van Harry’s Patronus én zelfs die van mij waren allemaal aanwezig in ons tijdelijke huisje. Bij het wandelen kwamen we ook nog eens een mooie beschildering van dassen tegen.

Zelfs zonder die Hufflepuff-vibes zou ik er van genoten hebben hoor want we kozen vijf dagen lang volledig voor rust. Elke dag een kleine wandeling, lezen (slechts één boek in plaats van mijn gebruikelijke 4 boeken maar wel eentje  waar ik volledig in kon opgaan), puzzelen, gezelschapsspelletjes, niet uitgebreid koken maar het mezelf makkelijk maken door iets op te warmen, een brief schrijven naar mijn pennevriendin en bij thuiskomst eerst een broodje halen én dan pas beginnen uitladen. Dat is hier stilletjes aan een traditie geworden.

Ik was echt al een hele tijd op zoek naar leuke Harry Potter haarspeldjes maar blijkbaar zijn die vrij moeilijk te vinden. Daarom besloot ik ze uiteindelijk gewoon zelf te maken. Ik vind ze er zelf heel leuk uitzien en ze blijven gelukkig ook nog eens de hele dag op hun plaats zitten.

“You’ve Never Seen Anything More Bizarre” bij het lezen van deze titel in Wundersmith dacht ik meteen dan heb je mijn bizarre dromen nog niet gezien.

We bezochten een kerk vol puzzels en kochten er niet enkel kerstpakjes voor anderen maar ook twee leuke puzzels met 500 stuks die mijn naam leken te roepen. Die toon ik jullie later nog in de Aanwinsten-post.

Er werd ook regelmatig geknutseld om alle kerstkaarten tijdig af te krijgen. Dat duurde weer langer dan ik had verwacht en het zou dus goed kunnen dat ik volgend jaar enkel nog zelfgemaakte kaarten stuur naar de mensen van wie ik zeker ben dat ze die leuker vinden dan gekochte exemplaren. Zo hou ik zelf wat meer tijd over om ook  andere zaken te maken te knutselen.

De kerstboom zagen jullie eerder al, de kerstkaarten krijgen jullie later te zien maar deze kerstversiering toon ik wel alvast. De lichtjes onderaan is de kerstdecoratie van in Centerparcs die ik heel sfeervol vond, onze eigen kerstboom vind ik ook heel gezellig. Nog meer zelfs met deze leuke nieuwe Hogwarts Funko pop er bij die recent uitkwam naar aanleiding van de 20ste verjaardag van de eerste film.

Hagrid en Fang stuurde ik naar de Forbidden Forest om een mooie kerstboom uit te kiezen, Professor Snape mocht bij zijn eigen Patronus staan en enkele andere van de popjes die in mijn Funko Adventskalender van vorig jaar staken kregen een plekje voor deze winterse illustratie van Hogsmeade.

Ik ben beetje bij beetje nog steeds bezig met het afbreken van Hogwarts. De Lego versie hé, ik ben immers Voldemort niet. Al zag Professor Snape me evengoed niet graag afkomen toen ik na het afbreken van The Burrow (die moest immers plaats maken voor ons kerstdorp) zijn laboratorium onder handen nam. Al een geluk dat de blik van een Lego-popje niet kan doden. 🙂

Ik hou sowieso niet van de chaotische kerstdrukte in een stad. Maar doordat de beruchte cijfers weer de foute richting uitgingen sprak ik dit jaar zelfs al wat sneller liever niet meer af op een drukke plek. Daarom genoot ik de voorbije weken zowel van een gezellige knutseldate met Annelies (die deze Rudolf meenam als extra gezelschap) en maakte ik een High Tea toen Nancy op bezoek kwam. Zo blij dat zij het allebei zagen zitten om langer in de auto of trein te zitten om naar hier te komen in plaats van naar Antwerpen.

Ik besefte door die knutseldate dat ik dit herfstige scrapbooking album nog niet met jullie had gedeeld. Het is misschien niet zo handig qua opbergruimte voor foto’s en souvenirs maar ik ben wel helemaal fan van het leuke Doodlebug papier.

Wanneer je pas tijdens het pellen van je fruit beseft dat je vinger weer eens vol hangt met paarse inkt. Ik snap dus echt niet hoe dat komt hé want die vulpen wordt iedere keer nagekeken voor ik begin te schrijven.

Deze kruidnoten waren duidelijk één van de ontdekkingen van 2021. Ik had ze zelf nog nooit gekocht en had niet verwacht dat ik ze zo lekker zou vinden. Dat er een 1 + 1 actie op was toen ik er enkele extra wilde kopen was dus heel fijn meegenomen.

Volgend jaar moet ik misschien toch maar eerst even mijn suiker testen vooraleer ik dat lichtsnoer om de kerstboom heen wikkel. Er zitten nu immers enkele donkere plekken tussen én ik vrees dat ik het snoer helemaal door elkaar heb gehaald tijdens mijn gesukkel.

Als ik bij het zien van dit Lego-stukje spontaan aan een flesje sojasaus moet denken is het dan hoog tijd om nog eens Sushi te bestellen?

Herinneren jullie je het kaartje nog dat ik voor de eerste verjaardag van mijn neefje had geknutseld? Mijn schoonzusje stuurde enkele dagen later de rechter foto door om te laten zien dat het perfect bij zijn nieuwe sokjes past. 🙂

Zelf kreeg ik deze leuke post toegestuurd door de lieve Sas. Hoef schattig is dat egeltje wel niet. De voorbije weken komen er veel verrassingen toe per post én elk van hen vormt een lichtpuntje waardoor die donkere korte dagen plots een pak warmer aanvoelen. Ik word super gelukkig van al die lieve attenties en de kans is dan ook groot dat jullie er hier aan het einde van de maand heel wat van gaan zien langskomen.

Er wordt uiteraard ook nog steeds gekookt en gegeten. Provençaalse kip, nasi goreng, frangipane voor manlief – de pot uitlekken voor mij, Oosterse Parmentier, blauwe bessen en kruidnoten, zelf een Trying Nemo bagelburger maken en zo doen alsof ik met een vriendin bij de Wasbar ben, enkele van deze panda koekjes opeten vermits ze (écht waar!) ver gingen vervallen, Burrito’s omdat het koude weer daar om vroeg, een veganistische Indian Butter Chicken, ovenschotel met grijze garnalen en witloof, een groentemengeling met groentenburgers en een ovenschotel met quorn, spinazie en aardappelschijfjes.

Zo, hopelijk heeft wie zich aan het afvragen was wat er nu weer moet worden klaargemaakt bij deze wat inspiratie opgedaan. 🙂

Ik moest nog eens naar het ziekenhuis waar ik als kind, tiener en twintiger heel vaak kwam en stuurde deze foto door naar mijn vake vermits we regelmatig met ons tweetjes in deze gang gingen wandelen.

Zodra het wat kouder wordt haal ik de extra zachte sokken boven

en wordt er nog meer thee gedronken dan anders. Het viel me tijdens het drinken plots op dat deze beker wel heel mooi bij mijn outfit pastte dus ja ik maak daar dan een foto van hé. Echt mocht mijn gsm ooit door iemand gevonden worden dan gaan ze zich afvragen waarom er in hemelsnaam zoveel bizarre foto’s op staan.

Voor een van de pakjes van mijn metekindje ging ik bijpassend inpakpapier kopen. Ze krijgt immers een echte Elsa-jurk vermits de prinsessenfase nog steeds actief is.

Ah, kerstpost … na de feestdagen krijgen jullie er sowieso nog een terugblik-blogpost rond te zien maar ik heb zelf al heel wat foto’s getrokken van mooi versierde enveloppen, leuke stickers en schattige postzegels. Er zat er zelfs eentje met een DAS tussen. Ik heb dus heel wat van die zaken uitgeknipt en bewaard om later in een scrapbooking album te verwerken of in mijn bullet journal te bewaren.

Bovenaan zien je de notitieboeken die ik de voorbije vijf jaar als bullet journal heb gebruikt. Onderaan degene waar ik een keuze uit moet maken voor volgend jaar. Ik heb eerder vandaag via Instagram mensen mee laten kiezen welk exemplaar dat moet worden en tot nu is er een duidelijke favoriet. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of er hier via de blog dezelfde favoriet zou uitkomen dus … welke vind jij het leukste?

Vermits ik al een hele tijd niet meer samen met mijn nicht naar Bagels & Beans ben kunnen gaan besloot ik hun Lazy Breakfast thuis zelf na te maken om vervolgens samen naar een kerstfilm te kijken.

Ze had trouwens deze kerstbal voor me bij die perfect bij de rest van onze kerstboomversiering past.

Balletjes uit de diepvries, sugar snaps en kerstomanten die tijdig moesten worden opgewerkt. Zo fijn om in één gerecht heel wat ingrediënten te kunnen verwerken voor ze slecht worden.

Manlief ging even naar Antwerpen voor een laatste kerstpakje en kwam vervolgens thuis met ondermeer deze KitKat mix. Enerzijds ben ik super benieuwd naar een heel deel van die smaken, anderzijds heb ik schrik om er plots eentje met wasabi-smaak tegen te komen want dat zou echt niet goed komen.

De kans is heel groot dat mijn volgende blogpost pas op of na Kerstmis verschijnt dus ik wens jullie nu alvast heel fijne, warme én lekkere feestdagen toe.

P.S.: Nee, ik ben niet aansprakelijk te stellen voor enige gewichtstoename na het lezen van deze blogpost.

11 gedachten over “Foto-update #187”

 1. Wat een leuk en aanstekelijk overzicht! En ja hoor, ik ga nu eerst ook nog een pepernootje nemen bij de thee 😉

  1. Voor jullie ook Kat 😉

   Blijkbaar is dat dus echt de grote favoriet. Hij ligt hier al klaar maar ik ga eerst eens moeten testen of de inkt van mijn vulpen niet door de bladzijden heen drukt.

 2. Fijn dat jullie een rustige vakantie hadden. Ik ben benieuwd naar welke puzzels je hebt gekocht!
  Mijn mening over de journal ken je al :-).
  En jaaaa, kerstpost! Jammer dat er niet meer elke dag postbedeling is, maar ik vind het wel fijn om in deze periode van het jaar veel meer (gepersonaliseerde) post te krijgen!

  1. Die handgeschreven enveloppen en kaarten maken deze periode nog wat specialer hé. Alvast een kleine tip wat de puzzels betreft … ze horen hier sowieso op mijn blog thuis. 😉

  1. Ik kan je jammer genoeg nog niet beloven wanneer maar dat gaan we sowieso een keer doen en gezien de lange periode tussen ons vorige afspraakje gaan we zonder twijfel veel veel kunnen bijkletsen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.