A-Z Book Tag

Deze Tag heb ik op zoveel verschillende blogs zien passeren dat ik niet meer zeker ben bij wie ik hem juist het eerst ben tegengekomen. Al heb ik een vermoeden dat het Zon en maan of Craving Pages was. In die periode was er ook een Tag waarbij je alle letters van het alfabet afwerkte, maar deze vind ik zelf het leukst …

 

Author you’ve read the most books from

DSCN4172Ik dacht meteen aan J.K.Rowling (7), toen aan Lara Adrian (11) en vervolgens aan Charlaine Harris (16). Tot ik me plots herinnerde dat ik vrijwel alle boeken van Janet Evanovich heb gelezen (22) :)

Best sequal ever

Goh, bij een trilogie vind ik het tweede deel doorgaans het minst leuke boek. Toch gebeurd het wel eens dat ik bij de opener van een serie meteen interesse heb en vervolgens ontdek dat zijn opvolger zelfs nog leuker/beter is. Nog niet zolang geleden had ik dat met het tweede boek uit de Nachtjagers-reeks van Jeaniene Frost. Na ‘Met een been in het graf’ ben ik immers een nog grotere fan geworden.

Currently reading

Momenteel ben ik ‘De 100’‘ aan het lezen, die ik van een vriendin mocht lenen. Wanneer deze blogpost online komt is daar waarschijnlijk al weer verandering in gekomen.

Drink of choice while reading

DSCN4230Toch wel thee. Die leuke sticker van Blossom Books past helemaal bij me. Ik heb ze hier in allerlei smaken in voorraad en kruip dan ook met alle plezier in de zetel met een boek en grote beker (Jaja, het ‘Shut up! I’m reading ‘-exemplaar).

E-reader or physycal book
Het traditionele boek. Ik heb zelf geen E-reader en heb de drie e-books die ik ontving dan ook eerst op de smartphone en vervolgens op een tablet gelezen. Ik zie er wel het voordeel van in wanneer je op reis gaat en niet veel gewicht wil meesleuren, maar verder ben ik nog niet echt overtuigd. Daar zit die schrik voor het plots zonder batterij vallen tijdens een spannende scène waarschijnlijk mee voor iets achter. 🙂

Fictional character you probably would have dated in high school

Oei! Hiervoor heb ik dus echt mijn Goodreads moeten openen en eens gaan rondsnuffelen op mijn YA-boekenplank. Peeta zou lekkere snacks meehebben wanneer ik mijn lunch vergeten ben, Jace Morgenstern zou er wel voor zorgen dat niemand me pestte tijdens de pauzes, Gideon zou er voor kunnen zorgen dat ik een examen opnieuw kon doen wanneer ik een slechte dag had, …

Maar eigenlijk wil ik liefst van al lessen volgen in Hogwarts, dus kies ik met alle plezier voor George Weasly. Magie, avontuur én humor zullen die lange dagen op school gegarandeerd een pak leuker maken.

Glad you gave this book a chance

DSCN2916‘Touched by an alien’ van Gini Koch. Ik kende deze auteur helemaal niet toen ik dit boek tegenkwam bij een Goodreads-Giveaway die ik gelukkig bleek te winnen. Het verhaal leek me wel grappig en ontspannend maar ik had nooit verwacht dat ik zo van dit boek en de overige delen uit deze reeks zou genieten.

Hidden gem book

‘The Hollows’-serie van Kim Harrison. Ja, ik weet dat ik meteen een hele reeks vermeld en niet één boek. Maar ondanks het feit dat er de laatste tijd meer aandacht voor fantasieboeken lijkt te zijn, geniet lijkt deze reeks hier niet mee van te kunnen genieten. De eerste vijf boeken zijn uitgebracht in het Nederlands, maar de volgende delen zijn zelfs niet meer vertaald. Misschien was er niet voldoende aandacht voor, maar ik ben zelf wel een fan van Rachel Morgan en haar bijzondere vrienden.

Important moment in your reading life

Daar moet ik niet over nadenken. Ik heb altijd graag gelezen, maar dankzij mijn nicht die me Harry Potter deed ontdekken toen ik eventjes bij haar in Engeland logeerde heb ik  het fantasy-genre leren kennen. Dankzij haar ben ik meteen ook Engelse boeken beginnen lezen.

Just finished

Ik heb net ‘de Budget bruid’ van Anna Bell uitgelezen.

Kinds of books you won’t read

Dramatische verhalen, waargebeurde verhalen, non-fictie boeken (met uitzondering van kookboeken én handwerkboeken)

Longest book you’re ever read.

Het afgelopen jaar was dat ‘Godin bij vergissing’ van P.C.Cast. Waarschijnlijk zijn er nog dikkere boeken geweest maar die schieten me momenteel niet te binnen.

Major book hangover because of…

Harry Potter – ik duik echt helemaal weg in J.K.Rowling’s wereld en heb na het lezen echt tijd nodig om terug boven water te komen en te beseffen dat Hogwarts niet echt bestaat. (Nu ja, ik wacht nog steeds op het moment dat ik de juiste doorgang ontdek hoor. Niet bestaan is gewoon geen optie voor me)

Number of bookcases you own.

DSCN3321Vier grote én verhoogde Billy-kasten + 2 smallere exemplaren zorgen voor een oppervlakte van 4 op 2,37m aan boekenkasten en aan de overzijde staan nog drie lage modellen.

 

One book you’ve read multiple times.

Harry Potter and the sorcerer’s stone. Ik had immers de gewoonte om alle boeken opnieuw te lezen wanneer er bijna een nieuw deel uitkwam. Het eerste boek uit deze reeks heb ik dan ook sowieso het vaakst gelezen. 🙂

Preferred place to read.

In de zetel onder mijn fleece met een warme tas thee bij me, of buiten in de tuin wanneer het warmer weer is. Al lees ik eigenlijk vrijwel overal wanneer ik er de tijd voor heb.

Quote from a book you’ve read that inspires you.

harry-potter-quote-what-we-truly-areEigenlijk onthoud ik niet echt quotes uit boeken vermits ik niet de gewoonte heb om ze te noteren. Soms denk ik er wel aan, maar dan wil ik veel te graag doorlezen en wil ik dus niet stoppen om het op te schrijven. Toch zijn er verschillende uit de Harry Potter-reeks die ik erg mooi vind en dankzij Pinterest kan ik jullie die gelukkig ook laten lezen.

 

Reading regret.

‘Minion’ van L.A. Banks. Ik had echt heel veel verwacht van deze reeks en het eerste boek viel echt ontzettend tegen. Dat is natuurlijk een mogelijk nadeel van hoge verwachtingen maar ik was er echt niet minder ontgoocheld door.

Series you started and need to finish.

Hmm, het derde boek uit de Matched-reeks van Ally Condie, de drie laatste delen van de Huis van de Nacht-serie van P.C.Cast (maar die zijn nog niet allemaal vertaald), Deel 4 & 5 van de Lorien Legacies, Samensmelting van Veronica Roth, … ik vrees dat ik er nog wel enkele kan vermelden.

Unapologetic fangirl for…

Harry Potter. Gelukkig ben ik hier lang niet de enige in. Alleen al het feit dat ik de boeken zo vaak opnieuw kan lezen zegt eigenlijk al voldoende. Ik hou echt ontzettend van J.K.Rowlings magische wereld.

Very excited for this release more then all the others.

Momenteel wacht ik echt vol ongeduld op het twaalfde boek uit de Middernacht-reeks van Lara Adrian. Maar dat is lang niet het enige boek waar ik naar aftel hoor.

Worst bookish habit.

Goh, ik breng geleende boeken steeds tijdig terug binnen, draag zorg voor mijn leesvoer, gebruik iedere keer bladwijzers, zal nooit iets in een boek noteren (ook niet met potlood), … Misschien wel het feit dat ik doorgaans een vrij geduldig iemand ben, maar vaak uiterst ongeduldig zit te wachten tot het nieuwe deel in één van mijn favoriete reeksen eindelijk uitkomt.

X marks the spot: the 27th book on my shelf.

‘Dead ever after’ van Charlaine Harris

Your latest purchase.

‘Alien in the house’ en ‘Alien Research’ van Gini Koch. De kans is echter groot dat daar binnenkort verandering in komt, vermits ik morgen waarschijnlijk naar het Boekenfestijn ga.

Zzz-snatcher book (latest book that kept you up way late)
‘Met een been in het graf’ van Jeaniene Frost.

 

2 gedachten over “A-Z Book Tag”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.