Gelezen in oktober 2021

Weinig! Maar dat zou misschien net iets te bondig zijn voor een blogpost dus laten we daar ietsje gedetailleerder op ingaan. Heel weinig! Serieus, het lezen ging deze maand zo slecht dat het wel leek alsof de zusjes Sanderson een of andere leesvloek over me hadden uitgesproken. Dat heb je dan wanneer je je voorneemt om in oktober zoveel mogelijk boeken met heksen te lezen.

Dat was immers mijn oorspronkelijke plan maar daar kwam dus jammer genoeg niet veel van in huis. Ik begon in Seriously Wicked maar heb dat na een week opgegeven vermits ik nog steeds niet meer dan 35p. had gelezen.

Ik besloot even iets helemaal anders te lezen en koos voor mijn nieuwe aanwinst Arlo van Floor Denil. Een prachtig beeldverhaal. Echt waar, zo mooi gedaan.

Daarna begon ik in Hocus Pocus and The All New Sequel in de hoop dat die heksen me wel beter gingen laten lezen maar die hebben me dus blijkbaar vervloekt waardoor het tot de laatste dag van de maand duurde vooraleer ik het boek volledig uit had.

Het enige andere boek dat ik nog las was Je hoort wat in een klaslokaal van Arnoleon. Net als bij Arlo komt ook hier geen enkele heks in voor maar ik was eigenlijk al lang dat ik eens een boek kon uitlezen zonder er weken over te doen.

Het eindresultaat van deze maand is dan ook heel ingetogen. Een leesboek, een graphic novel en een boek met cartoons. Als ik daarnaast niet ook nog enkele fanfics had gelezen (gelukkkig lukte dat wel nog een beetje maar ook dit ging opmerkelijk minder ten op zichtte van de voorbije maanden) was het totaal aantal gelezen bladzijden behoorlijk laag geweest. Nu kwamen daar dus nog een 1670p. fanfictie bij.

Lezen lukte deze maand dus echt voor geen meter. Zelfs de drie Libelle’s die ik kreeg toegestuurd heb ik nog niet kunnen lezen. Hopelijk wordt november een betere leesmaand. Wie weet helpt mijn Meer boeken kopen = Meer boeken lezen tactiek wel.

In het kort

Arlo – Floor Denil
Je hoort wat in een klaslokaal – Arnoleon
Hocus Pocus and The All New Sequel – A.W.Jantha

Cijfertjes

Goodreads: 71/80
Gelezen boeken: 3
Eigen boeken: 3
Fanfics: ja hoor, nog steeds
Bladzijden: 913 (boeken). & 1670p.(fanfics)
TBR: 140 boeken (het is een tactiek, een tactiek zeg ik u!)

8 gedachten over “Gelezen in oktober 2021”

  1. Hier ook hoor, ik ben al bijna twee maanden bezig in de boeken van Ransom Riggs. Dat zijn niet ‘s werelds meest luchtige boeken, maar wel mijn favoriete boeken. Normaal vlieg ik daar door. Ik heb me ook zitten bedenken dat ik waarschijnlijk volgend jaar een veel lager leesdoel zal moeten instellen. En dat mijn ‘ninjatijden’ van 100 boeken per jaar voorgoed voorbij zijn. Dat suckt echt het meest van al aan chronische pijn en vermoeidheid, dat het de dingen steelt waar je vroeger zo blij van werd.

    1. Zo gek hé om die snelheid extreem te zien dalen alsof iemand aan de noodrem heeft getrokken. Ik probeer ook niet meer te vergelijken met het aantal dat ik vroeger las want dan valt het verschil nog meer op (180 boeken vs 80 boeken waarvan dan nog heel wat manga’s en comics). Maar ik ben het wel helemaal met je eens wat die laatste zin betreft. Het is zo frustrerend dat zaken die je vroeger blij maakten of voor afleiding zorgden nu plots niet meer willen lukken. Ik blijf echter toch gewoon duimen dat dat ooit weer gaat keren hoor. Met een beetje geluk.

  2. Heerlijk hoor! Ik ben ook weer een het lezen, nu getart met een flut romannetje (het is geen Nora altijd he?!) en daarna wil ik in Erfenis beginnen van Nora… Straks ook even lekker lezen zo in m’n vakantie en met Noa naar de opvang.

    1. Hopelijk heb je tijdens je vakantie van heel wat fijne boeken kunnen genieten. Ik ga stilletjes aan alvast eens nadenken over welke boeken ik zou willen lezen wanneer we vakantie hebben.

  3. Die boeken met heksen gaan precies toch niet zo vlot voor ons he. Die Practical Magic van vorig jaar was ook al zo’n teleurstelling. Wel fijn dat het boek van Floor Denil je zo beviel.

    1. Gek hé en dat terwijl ik zo van verhalen met heksen hou. Het lijkt echt alsof er enkele magische boeken vervloekt zijn voor me. Maar ik blijf het proberen hoor. Deze maand is Witch please aan de beurt. Hopelijk kan ik die wel vlot lezen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.