Aanwinsten Augustus 2021: Boeken etcetera

Augustus is de maand waarin ik voor het eerst sinds Corona weer eens naar Antwerpen ging. Ik was er van overtuigd dat ik die dag sowieso met nieuw leesvoer ging thuiskomen. Uiteindelijk deed ik dat ook maar in tegenstelling tot wat ik had gedacht waren die boeken wel voor anderen. Namelijk voor mijn metekindje en soapmaatje. Ik heb hier nochtans een lijstje liggen met boeken die ik graag wil kopen maar vermits er dankzij lieve Nancy een Dear Booknerd Bookclub Selfcare Boekenbox op komst is wilde ik niet het risico lopen om een boek te kopen dat daarin zou kunnen zitten.

Het leek er dus naar uit te zien dat mijn boekenhaul van deze maand vrij ingetogen zou blijven maar toen ging ik een weekje later nogmaals naar Antwerpen en kon ik die achterstand toch al een beetje inhalen dankzij een bezoekje aan DeSlegte.

Deze maand kreeg ik twee recensieboeken toegestuurd. Water van Holly Black ziet er alvast prachtig uit met de mooie illustraties aan de binnenzijde van de kaft. De roze kaft die verborgen zit onder de dustcover is iets minder mijn ding dus die heb ik bewust niet mee in deze collage verwerkt. 🙂

Magisch haken van Lee Sartori dat werd uitgebracht bij LS Amsterdam staat boordevol creatieve en magische projecten. Daar hoop ik jullie binnenkort wat meer van te laten zien wanneer ik het boek ga recenseren.

Het vegetarisch kookboek kreeg ik van mijn buurvrouw nadat ze haar boekenkast nog eens onder handen had genomen. Wat meer vegetarische inspiratie was sowieso welkom dus wilde ik dit boek wel een nieuwe thuis bieden.

Maar zelf kocht ik er dus ook nog enkele. Bij deSlegte adopteerde ik immers de eerste drie delen van The Underworld Detective Agency van Hannah Jayne. Geen flauw idee of ze goed zijn maar vermits ik ze met de ecocheque kaart van manlief kon betalen en we niet meteen nog meer ecolampen nodig hebben wilde ik ze wel een kans geven. Daarnaast kocht ik ook twee boeken van Andy Riley die jullie misschien wel kennen van The Bunny Suicides. Zwarte galgenhumor maar ik vind het gewoon schitterend hoeveel originele manieren hij lange tijd bleef bedenken. Bij het andere boekje geeft de titel al aan wat je mag verwachten. Great lies to tell small kids staat immers vol met originele leugens die je je kind kan wijsmaken. Misschien best niet doen indien je je kinderen niet wil traumatiseren.

Dawn of the Bunny Suicides – Andy Riley
Great lies to tell small kids – Andy Riley
Under wraps – Hannah Jayne
Under attack – Hannah Jayne
Under Suspicion – Hannah Jayne

Naast boeken kwamen er ook enkele andere leuke aanwinsten binnen. Zo kreeg ik verjaardagsgeschenken van de lieve Nancy. Dit jaar lijkt het wel alsof ik de hele zomer lang jarig ben vermits er steeds wat tijd zat tussen de verschillende pakjes. Super leuk natuurlijk want zo kan ik er extra lang volop van genieten.

Van haar kreeg ik ondermeer dit prachtige blik gevuld met sticky notes van Harry Potter. Meestal ben ik daar super zuinig mee maar zelf wanneer het blik leeg is is het nog steeds leuk. Ik vermoed dat ik er later kaarten of foto’s van op de Studio Tour zal in bewaren.

Daarnaast kreeg ik van haar ook een mooie pin van het Advanced Potion Making boek. Dat ga ik dankzij de kleur met heel veel verschillende outfits kunnen combineren. Ik kreeg ook een herfstige washitape set en een aantal bladwijzers. De meeste daarvan waren promo exemplaren maar deze Hermione Granger was dat niet en sprong er voor mij (voorspelbaar ik weet het) meteen tussen uit.

Door het vaak herfstige weer van augustus had ik de neiging om mezelf ook nog wat cadeautjes te geven. Zo bracht mijn nicht dit leuke paar Harry Potter sokken voor me mee toen ze naar Brugge ging, vond ik eindelijk de Hufflepuff balpen die vroeger steeds onvindbaar was bij Primark en kocht ik een geheugensteuntje voor mezelf in de vorm van een kaarsenhouder.

Sinds ik de inhoud van mijn kleerkast grondig onder handen heb genomen kon ik wel enkele nieuwe jurken gebruiken. Blijkbaar is het momenteel echter een behoorlijke uitdaging om iets te vinden dat niet alleen past maar dat ik ook echt mooi vind. Dankzij ons buurmeisje sloeg ik daar met deze jurk gelukkig wel in. Zowel het model als de print is echt iets voor mij. Alleen de lengte had ik liefst nog wat langer gezien.

De pompoensokken ernaast passen er totaal niet bij maar ze zorgen er wel voor dat ik klaar ben voor Halloween. Nog meer sokken ja, blijkbaar begin ik die onbewust in te slagen wanneer het kouder wordt én ze er leuk uitzien.

Doorgaans ben ik geen M&M fan maar deze fudge brownie versie lust ik blijkbaar wel. De paarse verpakking (toen had ik eigenlijk al kunnen weten dat deze mijn ding gingen zijn) past trouwens wél bij de nieuwe outfit. 🙂 Ik zal ze echter maar niet te vaak kopen want dan past die nieuwe jurk binnenkort ook niet meer.

13 gedachten over “Aanwinsten Augustus 2021: Boeken etcetera”

  1. Voor jou gaat dat sowieso een geweldig boek zijn. Het ziet er naar uit dat de meeste projecten iets te hoog gegrepen zijn voor mij maar ze zien er wel prachtig uit.

  1. Er staan een aantal super leuke zaken in maar het is wel duidelijk een boek voor mensen die al kunnen haken.

    1. Misschien moet ik het boek eens aan jouw uitlenen dan. Want er staan sowieso een aantal leuke zaken in die te hoog gegrepen zijn voor mij.

     1. Misschien moet ik daar alvast een lijstje voor maken zodat ik niets vergeet. 🙂

  1. Tja, de gewone spreken me eigenlijk niet aan dus wat mij betreft zijn deze inderdaad verslavender. Het was al een geluk maar een klein zakje én ik ben heel braaf geweest en heb er max 2-3 per dag van gegeten in plaats van het zakje in één keer te verorberen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.