Gelezen in Augustus 2021

Ja hoor, tuurlijk las ik ook in augustus weer enkele boeken. Het waren er echter wel minder dan ik had gehoopt en dat komt opnieuw door dezelfde reden die ik hier de voorbije maanden steeds opnieuw herhaal. Op dat vlak is er dus voorlopig nog geen verbetering in zicht maar ik probeer gewoon volop te genieten wanneer het me wel even lukt om in een boek weg te duiken. Deze maand waren dat een romantisch boek, een futuristische detective, twee boekjes met comics, een jeugdboek en (ja, ook daar is nog geen verandering in gekomen) een aantal fanfics.

Juli sloot ik af met Duistere Dageraad dus besloot ik deze maand met een heel ander boek te starten. Dat werd uiteindelijk The Summer Deal van Jill Shalvis. Het duurde verbazingwekkend lang vooraleer ik dit boek had uitgelezen en doorgaans lees ik de boeken van deze schrijfster net heel snel uit. Het lag echter niet aan het boek ik kon er gewoon mijn aandacht niet bijhouden en dat is eigenlijk wel jammer vermits het op zich opnieuw een hartverwarmend verhaal was met behoorlijk wat humor.

Hierna koos ik voor Herinnering van J.D.Robb. Het boek had iets minder impact op me dan Oorsprong maar het bevatte verder wel weer alle vertrouwde elementen die je bij een boek uit de Eve Dallas serie verwacht. Ook over dit boek deed ik een week dus ik merkte al snel dat dit geen al te beste leesmaand zou worden. Voor wie het zich afvraagt het boek was sowieso beter dan de Pop Tart.

Misschien was het net daardoor dat ik vervolgens iets heel luchtigs selecteerde. Nu ja, luchtig. Dawn of the Bunny Suicides lees je snel uit maar het is wel gevuld met galgenhumor. Ik blijf het echter straf vinden hoeveel manieren Andy Riley kan blijven bedenken. Hij heeft immers meerdere van deze boeken uitgebracht.

Great Lies to Tell Small Kids is van dezelfde schrijver. Ook hier zaten enkele grappige cartoons tussen maar blijkbaar hou ik toch meer van die zeer gedreven en creatieve konijntjes.

Wanneer het lezen niet goed wil lukken merk ik dat ik sneller een jeugdboek zal lezen. De magische apotheek van Anna Ruhe stond al een hele tijd op mijn (je wil niet weten hoe lang deze is) lijst met boeken die ik nog wil lezen en dankzij de Hebban Adventskalender stond hij al klaar op mijn ereader. De keuze was dan ook snel gemaakt en ik vond het een heel leuk boek. Echt weer eentje voor die andere lange lijst met boeken die ik heel graag als kind had ontdekt.

Dat was het qua boeken. In aantal boeken is het vrijwel hetzelfde dan vorige maand maar het aantal bladzijden is een ander verhaal. In juli waren dat er nog 2237, in augustus werden het er 1286. Daar komen echter wel nog een 3940p. fanfictie bij want daar kan ik gelukkig wel nog steeds makkelijker in wegduiken.

In het kort:

The Summer Deal – Jill Shalvis – 384p.
Herinnering – J.D.Robb – 382p.
Great Lies to Tell Small Kids – Andy Riley – 96p.
Dawn of the Bunny Suicides – Andy Riley – 160p.
De magische apotheek – Anna Ruhe – 264p.

Cijfertjes:

Goodreads: 56/80
Gelezen boeken: 5
Eigen boeken: 4
Recensieboeken: 1
Ebooks: 1
Fanfics: yup!
Bladzijden: 1286p. (boeken), 3940p. (fanfics)
TBR: 135

8 gedachten over “Gelezen in Augustus 2021”

 1. De magische apotheek, voor welke leeftijdsgroep is dit bedoeld? Mijn schoonzus is apothekeres dus ik dacht aan dit boek voor mijn nichtje, maar ze zit nu in het derde leerjaar (8-9 jaar)

  1. Ik heb het even voor je opgezocht en bij de bibliotheek wordt aangegeven dat het voor 9-11 jarigen is. Het zal er dus een beetje van afhangen hoe graag en vlot je nichtje leest. Maar met een schoonzus als apothekeres is het natuurlijk wel een extra leuke titel.

 2. Bij mij gaat het de ene dag beter dan de andere. Er zijn dagen dat ik mijn e-reader na vijf minuten aan de kant leg, er zijn ook dagen dat ik me verbaas dat ik al een uur geconcentreerd aan het lezen ben. Vandaag was ik blij want ik ging van 57 procent naar 89 procent. Ik lees op mijn e-reader dus vandaar die procenten. We moeten het nemen zoals het komt. Ik vind het nog altijd knap dat je al meer dan 50 boeken hebt gelezen want zo ver ben ik nog niet. Ik twijfel zelfs of ik mijn leesdoel ga halen dit jaar…

  1. Aan die 50 boeken ben ik enkel gekomen doordat ik comics, manga en strips evengoed meetel als leesboeken. Anders had het aantal een pak lager gelegen. Om mijn leesdoel te halen zou ik nog 24 boeken moeten lezen op 4 maanden tijd. Het ziet er momenteel niet echt naar uit dat ik dat zal halen. Of het lezen zou plots een pak vlotter moeten gaan.

 3. De magische apotheek staat bij mij ook op het bewuste boeken-die-ik-als-kind-graag-gelezen-had-lijstje. Ik las in augustus 5 boeken en daar zaten eigenlijk niet echt uitschieters tussen. Als ik toch een favoriet moet kiezen dan is het Berouw, een thriller van Sofie Sarenbrant.

  1. Oh wel jammer dat er geen enkel boek bij zat dat je volledig kon overtuigen. Hopelijk heeft september wel een paar leuke verrassingen in petto op dat gebied.

 4. Ja de Magische Apotheek! Je weel al hoeveel ik van die serie hou 😀 Het is ook heerlijk om een middle grade ofzo op te pakken want dat leest ook gewoon zoveel sneller.

  1. Natuurlijk weet ik dat. Het is ook grotendeels door jouw enthousiasme dat ik interesse kreeg voor dit boek. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.