Gelezen in Mei 2021

Ik ga hier niet terug hetzelfde riedeltje herhalen. Ondertussen weten jullie wel dat lezen vrij moeizaam gaat. Behalve wanneer het om fanfics gaat. Dat wijst deze blogpost wel uit. In deze blogpost lees je zo meteen wat ik wel las én exact hoeveel bladzijden daarvan uit fanfics bestonden.

Het eerste boek dat ik las was De schaduw van de Sha, het tweede deel uit De overstekers – trilogie van Petra Doom. Daar verscheen eerder al een recensie van maar ik herhaal hier heel graag nog eens dat ik genoten heb van dat boek.

Vervolgens leende ik van manlief A Manga Lover’s Tokyo Travel Guide: My Favorite Things to See and Do in Japan. Een reisgids voor Tokyo maar dan op maat van manga liefhebbers. Geen droge tekst met klassieke foto’s maar een gids in manga stijl.

Het derde exemplaar was Love Potion van Cindy Paul. Dat boek won ik vorige maand bij Emmy en ik was er vrij benieuwd naar. Het leest als een sprookje maar dan eentje waarin diversiteit meer aanwezig is dan in de traditionele sprookjes. De mooie illustraties van Renée Zonneveld maakten het nog leuker.

Bookish and the Beast van Ashley Poston wilde ik al lezen van zodra het boek werd aangekondigd. Beauty and the Beast in combinatie met een gezonde portie geekyness en grappige referenties. Count me in. Eén van de zinnen deed me glimlachen in de wachtzaal in het ziekenhuis. De andere patiënten keken me alleszins wat gek aan én zo’n mondmasker verbergt je glimlach dus ik vermoed dat ik ook gegniffeld heb.

We sloten de maand af met enkele mooie dagen en dat zorgde ervoor dat ik in de tuin een aantal manga’s van manlief kon lezen. Deze vier manga’s: Your name Vol.1 & Vol. 2, Star Wars Leia, Princess of Alderaan, Vol.1 en Garden of Words, brengen het totaal aantal gelezen boeken op acht.

Naast boeken las ik echter ook fanfictie. Ja, nog steeds … veel fanfictie. Ik heb de titels niet bijgehouden maar vermits ik benieuwd was naar het aantal bladzijden waaruit al die verhalen (kort én lang) bestonden besloot ik de voorbije maand steeds het aantal woorden te noteren en die vervolgens om te zetten naar bladzijden.

Dat leverde een totaal van 907 422 woorden op. Oftewel 3299 bladzijden. Wat dus een ‘beetje’ meer is dan het aantal gelezen fysieke bladzijden. In april voegde ik al een ruwe schatting toe maar dit is dus een exact aantal.

Ik ben benieuwd of volgende maand de boeken weer in de meerderheid zullen zijn ten opzichte van de fanfics.

Een van de verhalen die me goed bevielen was Nobody Cared van Etherian. Dat was denk ik ook het langste vermits het uit 360 041 woorden bestond. Dit verhaal heb ik trouwens ook meegeteld voor mijn Goodreads challenge.

In het kort:

De schaduw van de Sha – Petra Doom – 512p. – 4*
A Manga Lover’s Tokyo Travel Guide: My Favorite Things to See and Do in Japan – Evangeline Neo – 128p. – 4*
Love Potion – Cindy Paul en Renéé Zonneveld – 94p. – 4*
Bookish and the Beast – Ashley Poston – 320p. – 4*
your name, Vol.1 – Makoto Shinkai & Ranmaru Kotone – 176p. – 3*
your name, Vol.2 – Makoto Shinkai & Ranmaru Kotone – 164p. – 3*
Star Wars Leia, Princess of Alderaan, Vol.1 – Haruichi & Claudia Gray – 192p. – 4*
The Garden of Words – Midori Motohashi & Makoto Shinkai – 220p. – 3*

Cijfertjes:

Goodreads: 35 / 80
Gelezen boeken: 8 (plus een hoop fanfics)
Eigen boeken: 3
Geleende boeken: 5
Fanfics: meerdere
Totaal aantal bladzijden: 1806 (boeken), 3299 (fanfics)
TBR: 131

2 gedachten over “Gelezen in Mei 2021”

    1. Die fanfictie is gewoon ook super verslavend én ontspannend. Dus moeilijk om aan te weerstaan wanneer een gewoon boek minder goed lukt.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.